Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Видове женшен и техните ползиВидове женшен и техните ползи
21 Окт.
Тъй като темата ни не е само заползите от женшена, които ще разгледаме подробно, но и за неговите разновидности, още в началото ще кажем, че те са толкова много, че трудно бихме ги изброили....
Различните видове ориз и техните ползиРазличните видове ориз и техните ползи
24 Юли
Нека да разгледаме различните видове ориз и техните ползи! Кафяв ориз Кафявият ориз се счита за по-здравословен от белия си аналог, просто защото е пълнозърнест, а не рафиниран....
Различните видове ядки и техните ползиРазличните видове ядки и техните ползи
14 Август
В тази статия ще откриете някои от най-здравословните ядки за вашата диета, както и какви са техните ползи за организма....
Видове захар и техните ползи и недостатъциВидове захар и техните ползи и недостатъци
30 Юли
За да изберете оптималния вариант каква захар да консумирате, вижте горната галерия, където ще ви представим най-популярните видове захар, както и техните ползи и недостатъци....
Видове шизофрения и техните симптомиВидове шизофрения и техните симптоми
29 Януари
Те се категоризират според видовете симптоми, които човек проявява при оценката им. Вижте кои са те и какви са симптомите им....
Видове артрит и техните симптомиВидове артрит и техните симптоми
30 Януари
Научете за някои от най-често срещаните форми на артрита, включително какви са те, какво се случва и какви са техните симптоми. Остеоартрит Остеоартритът е най-често срещаната форма на артрит....
Видове шоколад и техните особеностиВидове шоколад и техните особености
19 Август
Бял шоколад За разлика от другите видове шоколад, белият не съдържа какаова маса, поради което в много страни не се смята изобщо за шоколад....
Видове акне и техните симптомиВидове акне и техните симптоми
29 Септ.
Важно е да научите как да разпознавате често срещаните видове акне. Имайте предвид, че различните видове акне реагират на различни лечения. За да излекувате пъпките, трябва да разбирате техния произход....
Видове почви и техните характеристикиВидове почви и техните характеристики
19 Окт.
Имат тънък хумусен слой със светъл цвят. Андосоли Имат вулканичен произход....
Боб по флорентинскиБоб по флорентински
30 Ноем.
1
Накиснете боба в студена вода за 12 часа. Измийте го, налейте отново вода, добавете 1 равна с.л. сол, наситнена глава кромид лук, морков и стрък целина. Сложете тенджерата на котлона и сварете до готовност на боба. В...
Боб по сицилианскиБоб по сицилиански
14 Февр.
Всички сме опитвали класическа боб чорба. Но какво ще кажете за този Боб по сицилиански? Бобът се измива много добре и се слага да ври. Не се накисва предварително....
Боб по македонскиБоб по македонски
28 Ноем.
Изсипете боба по македонски на тенджерата в глинен съд (или йенски съд). Преценете съдържанието на вода и ако е необходимо, отлейте малка чат от него. Ястието не бива да бъде прекалено водно....
Боб по пирдопскиБоб по пирдопски
27 Февр.
2
Сваряваме боба, като 3 пъти му сменяме водата. Когато е започнал да омеква добавяме ситно нарязаните лук и чесън, нарязана на едро печена чушка и морков на полукръгчета. Добавяме олиото и подправките. Преди снемане...
Боб по тракийскиБоб по тракийски
20 Август
4
Бобът по тракийски е готов....
Боб по ДрагановскиБоб по Драгановски
03 Юли
Свареният боб се посолява и овкусява със сух джоджен и чубрица. В подходящ съд се загряват две супени лъжици олио и в него се запържва червеният пипер....
Боб по манастирскиБоб по манастирски
03 Дек.
6
В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена...
Боб по сватбарскиБоб по сватбарски
19 Ноем.
Към сварения боб добавете ориза и варете още 10-ина минути. Загрейте остатъка от мазнината и запържете останалия ситна нарязан лук. Когато омекне, добавете нарязаните на кубчета домати и подправките....
Боб по овчарскиБоб по овчарски
25 Окт.
7
Дъното на тавичка се поръсва обилно с олио и се покрива с пласт боб. Залива се с малко бульон от варенето. Посолява се. Отгоре се подреждат филийки лук и се поръсват с мащерката....
Боб по хайдушкиБоб по хайдушки
01 Дек.
2
Нарежете свинското на средни или по-големи парчета и го сварете в подсолена вода. Сварете и боба с малко сол и олио....
Боб по гръцкиБоб по гръцки
02 Юни
1
В предварително намазан с олио огнеупорен съд се редят последователно пластове боб и запържен лук. Отгоре се поръсва още малко олио и се добавя от водата, в която е врял бобът....
Боб по мексиканскиБоб по мексикански
20 Май
1
След като е готово се отцежда част от олиото, и се прибавя предварително сварения боб, може и от консерва. Прибавят се също и зрънца от царевица – и те сварени или от консерва. След това доматено пюре и чилито....
Боб по кавказкиБоб по кавказки
04 Февр.
Консервираният боб се измива. Когато зеленчуците се задушат, се добавят зеленчуковият бульон и бобът. Овкусява се, захлупва и се оставя да къкри на слаб огън....
Боб по берковскиБоб по берковски
26 Окт.
Накиснете боба от предната вечер. На другия ден го сварете до омекване. Сложете при него нарязания зелен фасул и оставете да ври на тих огън. Загрейте олиото и ситно нарязания лук, накълцания чесън и настърганите домати...
Боб по хайдушкиБоб по хайдушки
01 Дек.
2
Нарежете свинското на средни или по-големи парчета и го сварете в подсолена вода. Сварете и боба с малко сол и олио....
Боб по касапскиБоб по касапски
28 Януари
Бобът по касапски е много вкусен....