Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тиквеник с интересна техника на завиванеТиквеник с интересна техника на завиване
16 Дек.
За да стане тиквеникът къдрав и хрупкав отвън и много сочен отвътре, използвам една техника за завиване, при която се ползва дълга и тънка дървена пръчка - като при баклава (в случая ползвам ДИБЛА, която се намира в големите...
Су кюфтеСу кюфте
15 Март
Су кюфте се доопича и се поднася с гарнитура от каротофено пюре....
Пица у домаПица у дома
21 Април
Не е нужно да втсасва, тъй като е замесено със сода. Разточваме го в желаната от нас дебелина. И поставяме в предварително намазнена тава. Поливаме с доматите, които предварително сме овкусили с босилек....
Темпура - японската техника на готвенеТемпура - японската техника на готвене
13 Април
Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат....
Спестете пари, като готвите с налични в дома продуктиСпестете пари, като готвите с налични в дома продукти
20 Април
Можете да спестите доста пари от пазаруване по лесен начин – просто използвайте за приготвяне на храната това, което имате подръка. Във всеки дом има налични много продукти, но постоянно се купуват нови за разнообразяване...
Сирени топчета ІІ видСирени топчета ІІ вид
06 Януари
1
Маслото трябва да бъде размекнато, а обикновеното сирене - настъргано. Топеното сирене и изварата се смесват. Към тях се добавя настърганото сирене и маслото. От всички продукти се омесва гладко меко тесто....
Подправете лаврака като истински шеф готвачПодправете лаврака като истински шеф готвач
06 Дек.
Лавракът е хищна крайбрежна риба с невероятни вкус и аромат. Тя живее край бреговете на Средиземноморието. Тялото ѝ е сребристо, сплескано и странично удължено. Познава се по характерните за нея разделение на гръбните плавници...
Пилешко Ала Шеф ВенциПилешко Ала Шеф Венци
12 Май
Режем всичко на кубчета. Запържваме го с малко олио, добавяме соев сос, черен пипер и сол. Изсипваме го в тава и добавяме малко от чесновия сос печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. В...
Бързи и лесни бургери у домаБързи и лесни бургери у дома
27 Окт.
Сервирам с бързи и лесни бургери у дома с останалия сос. Бон апетит!...
Техники за готвене в Японската кухняТехники за готвене в Японската кухня
29 Април
2
Можете да внесете мъничко японска атмосфера в дома си, ако си представите, че ви обкръжават морета и планини и се запознаете с традиционните кулинарни техники и рецепти, с които се гордее Япония....
Майсторски техники за готвене на месотоМайсторски техники за готвене на месото
08 Март
Тази техника е известна като „запечатване“, но се оказва, че не е необходима....
Великденски яйца с различни техникиВеликденски яйца с различни техники
24 Окт.
Великденските яйца с различни техники са готови....
Кутаб - вид баничка на грилКутаб - вид баничка на грил
23 Март
1
След като ги извадите, намажете ги обилно и от двете страни с масло и задушете в плик....
Гарнитура за всеки вид рибаГарнитура за всеки вид риба
09 Дек.
Тази картофена салата може да се сервира както веднага, така и след няколко часа, като задължително я приберете в хладилника, ако консумацията не е на момента....
Козунакът на шеф Виктор СветославовКозунакът на шеф Виктор Светославов
15 Май
1
Козунакът на шеф Виктор Светославов е готов....
Печените патладжани на шеф СлавовПечените патладжани на шеф Славов
22 Юли
Патладжанът се нарязва на по- дебели парчета. По желание може да се посоли и да се остави да се отцеди от горчивия сос. Нарязаните на филийки патладжани се нареждат в тава. Между парчетата патладжан се поставят нарязани...
Нов вид тиранозавър бил грациозен, като балеринаНов вид тиранозавър бил грациозен, като балерина
03 Февр.
Хората са свикнали да си представят, че тиранозаврите са масивни тромави гущери с огромни глави и зъби, който стъпват тежко. Едва ли някой би повярвал, че в ерата на динозаврите е съществувал тиранозавър, който бил грациозен...
Кюфтенца с бял сос - втори видКюфтенца с бял сос - втори вид
08 Април
От каймата правя кюфтенца, овалвам ги в брашно и пускам в тенджера с вряща подсолена вода. След 15-20 минути изваждам кюфтенцата и прецеждам бульона. В купа до хомогенна смес разбърквам яйцата с щипка сол, киселото мляко...
Кюфтенца с бял сос - първи видКюфтенца с бял сос - първи вид
08 Април
В друг съд слагам маслото, запържвам лука, като омекне добавям брашното, разбърквам енергично....
Кекс като козунакКекс като козунак
20 Април
2
Кексът като козунак е много апетитен....
Коктейл Като ГръмотевицаКоктейл Като Гръмотевица
28 Окт.
Пробвайте в къщи да направите коктейл Като Гръмотевица и изненадайте вашата половинка....
Сандвичи като пицаСандвичи като пица
28 Март
След като се изпекат, режем леко още веднъж. Вече готови сандвичите тип пица хапваме с айран....
Сладки като РозичкиСладки като Розички
01 Април
Ще кача снимка с какво ги направих аз, като избутвах тестото с пръст. Рецептата е от моето детство....
Палачинки като ВалентинкиПалачинки като Валентинки
14 Февр.
Яйцето се разбива и към него се прибавя млякото с щипка сол и щипка захар. По малко към сместа се добавя брашното при постоянно бъркане, за да не стават бучки. Когато гъстотата стане с консистенция на боза, се изпичат...
Баница като ПицаБаница като Пица
16 Окт.
В купа се объркват яйцата, киселото мляко, бакпулверът и олиото. Добавя се щипка сол. Киселите краставички и пушеното месо се нарязват на кубчета и се оставят така. В кръгла тава започваме да редим корите и да ги мажем...