Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тиквеник с интересна техника на завиванеЗа да стане тиквеникът къдрав и хрупкав отвън и много сочен отвътре, използвам една техника за завиване, при която се ползва дълга и тънка дървена пръчка - като при баклава (в случая ползвам ДИБЛА, която се намира в големите...
16 Дек.
Пица у домаНе е нужно да втсасва, тъй като е замесено със сода.
Разточваме го в желаната от нас дебелина. И поставяме в предварително намазнена тава.
Поливаме с доматите, които предварително сме овкусили с босилек....
21 Април
Темпура - японската техника на готвенеДумата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат....
13 Април
Спестете пари, като готвите с налични в дома продуктиМожете да спестите доста пари от пазаруване по лесен начин – просто използвайте за приготвяне на храната това, което имате подръка. Във всеки дом има налични много продукти, но постоянно се купуват нови за разнообразяване...
20 Април
Сирени топчета ІІ видМаслото трябва да бъде размекнато, а обикновеното сирене - настъргано.
Топеното сирене и изварата се смесват.
Към тях се добавя настърганото сирене и маслото.
От всички продукти се омесва гладко меко тесто....
06 Януари
1
Подправете лаврака като истински шеф готвачЛавракът е хищна крайбрежна риба с невероятни вкус и аромат. Тя живее край бреговете на Средиземноморието. Тялото ѝ е сребристо, сплескано и странично удължено. Познава се по характерните за нея разделение на гръбните плавници...
06 Дек.
Пилешко Ала Шеф ВенциРежем всичко на кубчета. Запържваме го с малко олио, добавяме соев сос, черен пипер и сол.
Изсипваме го в тава и добавяме малко от чесновия сос печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.
В...
12 Май
Бързи и лесни бургери у домаСервирам с бързи и лесни бургери у дома с останалия сос.
Бон апетит!...
27 Окт.
Техники за готвене в Японската кухняМожете да внесете мъничко японска атмосфера в дома си, ако си представите, че ви обкръжават морета и планини и се запознаете с традиционните кулинарни техники и рецепти, с които се гордее Япония....
29 Април
2
Майсторски техники за готвене на месотоТази техника е известна като „запечатване“, но се оказва, че не е необходима....
08 Март
Кутаб - вид баничка на грилСлед като ги извадите, намажете ги обилно и от двете страни с масло и задушете в плик....
23 Март
1
Гарнитура за всеки вид рибаТази картофена салата може да се сервира както веднага, така и след няколко часа, като задължително я приберете в хладилника, ако консумацията не е на момента....
09 Дек.
Печените патладжани на шеф СлавовПатладжанът се нарязва на по- дебели парчета. По желание може да се посоли и да се остави да се отцеди от горчивия сос.
Нарязаните на филийки патладжани се нареждат в тава. Между парчетата патладжан се поставят нарязани...
22 Юли
Нов вид тиранозавър бил грациозен, като балеринаХората са свикнали да си представят, че тиранозаврите са масивни тромави гущери с огромни глави и зъби, който стъпват тежко.
Едва ли някой би повярвал, че в ерата на динозаврите е съществувал тиранозавър, който бил грациозен...
03 Февр.
Кюфтенца с бял сос - втори видОт каймата правя кюфтенца, овалвам ги в брашно и пускам в тенджера с вряща подсолена вода. След 15-20 минути изваждам кюфтенцата и прецеждам бульона.
В купа до хомогенна смес разбърквам яйцата с щипка сол, киселото мляко...
08 Април
Кюфтенца с бял сос - първи видВ друг съд слагам маслото, запържвам лука, като омекне добавям брашното, разбърквам енергично....
08 Април
Коктейл Като ГръмотевицаПробвайте в къщи да направите коктейл Като Гръмотевица и изненадайте вашата половинка....
28 Окт.
Сандвичи като пицаСлед като се изпекат, режем леко още веднъж.
Вече готови сандвичите тип пица хапваме с айран....
28 Март
Сладки като РозичкиЩе кача снимка с какво ги направих аз, като избутвах тестото с пръст.
Рецептата е от моето детство....
01 Април
Палачинки като ВалентинкиЯйцето се разбива и към него се прибавя млякото с щипка сол и щипка захар.
По малко към сместа се добавя брашното при постоянно бъркане, за да не стават бучки.
Когато гъстотата стане с консистенция на боза, се изпичат...
14 Февр.
Баница като ПицаВ купа се объркват яйцата, киселото мляко, бакпулверът и олиото. Добавя се щипка сол.
Киселите краставички и пушеното месо се нарязват на кубчета и се оставят така.
В кръгла тава започваме да редим корите и да ги мажем...
16 Окт.