Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кратко пътешествие из кухнята на КазахстанКратко пътешествие из кухнята на Казахстан
07 Януари
Основните ястия в казахстанската кухня се приготвят главно с бульон от месо, което е най-вече овнешко, конско, говеждо или камилско. В съвременната местна кухня, бульонът се вари и от птиче месо или риба....
Кратко кулинарно пътешествие в кухнята на ВиетнамКратко кулинарно пътешествие в кухнята на Виетнам
15 Дек.
Виетнамската кухня е оригинална, но в голямата си част е взаимствана от китайската, индийската и френската кухни. Смята се, че хармонично съчетава Ин и Ян....
Чешка кухня: Кратка кулинарна обиколка из странатаЧешка кухня: Кратка кулинарна обиколка из страната
25 Ноем.
Почти на всяка улица има ресторанти, барове, таверни и кръчми (чайници), които ви канят да ви почерпят с тяхната кухня....
Кулинарно пътешествие из ТурцияКулинарно пътешествие из Турция
26 Юли
Защото едно кратко пътешествие съвсем няма да е достатъчно, за да опитаме от всички специалитети на Турската кухня....
Кратко кулинарно пътешествие до ВенецуелаКратко кулинарно пътешествие до Венецуела
23 Януари
Това ястие се смята за национално за хората и е нещо като емблема за тяхната кухня....
Кулинарно пътешествие: Непалска кухняКулинарно пътешествие: Непалска кухня
31 Окт.
В тяхната кухня преобладават местните ястия, като това е и единствената етническа група в Южна Азия, която консумира биволско месо. Хималайската кухня се доближава изключително много до тибетската....
Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняКулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухня
29 Юни
Първоначално в местната кухня присъствали конско, козе и говеждо месо. Планинските овце не били използвани за ядене, защото били нещо като домашни любимци....
Из дебрите на молекулярната кухняИз дебрите на молекулярната кухня
24 Юни
Основни форми на този тип кухня са желираните консистенции, мусовете, пюретата и пяната....
Кратка кулинарна разходка из МонголияКратка кулинарна разходка из Монголия
15 Септ.
Поради географската си близост и дълбоките исторически връзки с Китай и Русия в кухнята на страната може да откриете много сходства с кухнята на двете страни....
Пътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен бобПътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен боб
16 Ноем.
Ферментиралият черен боб е много популярна съставка в китайската кухня....
Кратка разходка из сладкото царство на ПудингитеКратка разходка из сладкото царство на Пудингите
14 Септ.
В кулинарията под кремове се подразбират десерти, които се приготвят от предварително пасиране, разбиване или варене на съставките. В най-широк смисъл с думата пудинг се определят кремовете. На френски думата крем означава...
Кратка разходка из царството на Датски сладкишиКратка разходка из царството на Датски сладкиши
15 Май
Класическите датски сладкиши могат да бъдат или пълнени с плод, или да са пикантни, или съчетание от двете. Възможно е да ги направите и с различни видове сирена и зелени подправки. Най-често датските сладкиши се правят...
Кулинарно пътешествие из Алпите и един необикновен сандвичКулинарно пътешествие из Алпите и един необикновен сандвич
19 Януари
2
Това е разказ за едно пътуване в заснежените Алпи, но и разказ за това как алпийците превръщат един обикновен сандвич в легенда. "Croûte au fromage" в буквален превод "коричка със сирене". Защо коричка? ! Сигурно защото...
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Кратък пътеводител из света на сосоветеКратък пътеводител из света на сосовете
20 Окт.
Сосовете търпят най-голямо развитие във френската кухня. Бащата на френската кухня казва: Сосиерът е солистът в оркестъра на една добра кухня. Най-общо сосовете се делят на топли и студени....
Кулинарна разходка из вкусотиите на уругвайската кухняКулинарна разходка из вкусотиите на уругвайската кухня
01 Септ.
Уругвайската национална кухня е ярка мозайка, в която изненадващо са преплетени италианска, аржентинска, бразилска, немска, индийска и дори креолска кухня....
Екзотично кулинарно пътешествие в кухнята на ХаваитеЕкзотично кулинарно пътешествие в кухнята на Хаваите
19 Юли
Те обединяват екзотичните вкусове на местните продукти с традиционната кухня, пренесена тук от заселниците от целия свят....
Непознатите ястия от българската национална кухняНепознатите ястия от българската национална кухня
18 Юли
Колкото и добре да познаваме родната си национална кухня, сред любимите ни ястия има и такива, които са позабравени и само на определени места в България може да ги опитате....
В търсене на непознатите блага в българската кухняВ търсене на непознатите блага в българската кухня
18 Февр.
В тази статия ще разгледаме някои от най-непознатите, но вълнуващи гастрономични перли в българската кулинарна традиция....
Из дебрите на селската кухня: Традиционно Шотландско СкирлиИз дебрите на селската кухня: Традиционно Шотландско Скирли
12 Септ.
Скирли е древно шотландско ястие от овесени ядки, което се приготвя евтино, а вкусът е много апетитен и приятен. Ако сте уморени от обичайните гарнитури, опитайте традиционно шотландско Скирли - пържени овесени ядки...
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Непознатата лупинаНепознатата лупина
11 Януари
Лупините, или по-скоро – сладките лупини, имат повече от 300 разновидности. Те са безалкалоидни и са създадени през 30-те години на 20 век. Има многогодишни и едногодишни, като повечето от тях са диворастящи. Едва няколко...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката. Охлажда се. Млечната баница от моята кухня е чудна!...