Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Майонезата - няколко истории, един вкусДори и пълен аматьор в кухнята без съмнение познава този изключителен деликатес сред сосовете. И най-неизкушените в кулинарията са чували и са опитвали майонезата. В България, а и в повечето страни по света, тя е е...
26 Ноем.
Платония - един непознат дар от природатаПлатония е дърво, родом от Бразилия и Парагвай. Плодът е кръгъл до овален с дебела, жълта кожа. Външната обвивка изпуска жълт сок, когато е натисната. Лепкавата бяла сърцевина е ароматна, с вкус, който е сладко-кисел. Има...
20 Май
Шест непознати плода с вкус на екзотикаСамо допреди няколко десетилетия някои плодове като авокадото, мангото и маракуята бяха напълно непознати за българския пазар....
13 Дек.
Синди Крауфорд: Ричард Гиър е един непознатС него не са се чували и виждали от години - за нея той си остава един непознат....
10 Февр.
Един различен тиквеникНастъргвам тиквата и я миксирам с 4 шепи грис. Приготвям каша от киселото мляко, захарта, олиото, бакпулвера, 2 яйца и ванилията.
Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам...
13 Февр.
Сладките на падишахаДве по две сладките се слепват с крем. С останалия крем се намазват страните, като също така се овалват и в кокос.
Разтопяват се маслото и шоколадът на водна баня и се смесват хубаво....
13 Февр.
1
Сладките на ПиПиЗагрейте фурната на 180 градуса, изключете я и пъхнете сладките за 10 мин. вътре. През това време счукайте орехите и ги разбъркайте с меда. Нарежете кайсиите на 4....
10 Юли
Протеинова бисквитка за единСмесваме всички продукти, без бисквитката, в купичка и разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.
Натрошаваме част от бисквитката към сместа и разбъркваме отново.
От получената смес оформяме бисквитка в чиния...
23 Окт.
Сладките топчета на мамаИзброените продукти се разбъркват. Получава се меко тесто. Прави се на топчета и се нареждат в намазнена и набрашнена тава.
Отгоре се мажат с разтопено масло с малко захар.
Пекат се в умерена фурна до златисто. Като...
10 Февр.
2
Здравословен заместител на сладкитеАко сте страстни почитатели на сладкото сложете и двете лъжици мед вътре във сместа, а след като се изпекат отгоре може да ги намажете и с още една.
Пекат се на 200 градуса в предварително загряна фурна....
15 Окт.
4
Сладките Прасковки на детствотоПотопете слепените сладки първо в боята, после попийте с кухненска хартия, после оваляйте в захарта.
Сладките Прасковки на детството са готови!...
08 Ноем.
СушиСуши е най-известното японско ястие извън пределите на Япония, както и едно от най-популярните сред самите японци, които задължително го приготвят при специални случаи и национални празници. Традиционно суши се приготвя...
19 Септ.
5
Сладкиши с аромат и вкус на кайсииОще вкусни рецепти за сладкиши и торти с кайсии: Белгийска кайсиева торта, Кайсиев тарт татен, Крамбъл с кайсии и канела, Бърз кекс със сушени кайсии, Лесен сладкиш с кайсии или праскови....
12 Юли
Ягодова торта с един блатБлата: Яйцата, олиото, киселото мляко и захарта се разбъркват хубаво. Малко брашно, бакпулверът и какаото се смесват, след което се прибавят към яйцата и др. продукти. Хубаво се разбърква и се добавя по малко брашно, докато...
17 Март
6
Един по-различен султан кебапОбелете патладжана и го нарежете на парчета. Посолете и оставете да се отцеди горчивият сок. При готовност измийте и подсушете. Нарежете на дребни кубчета.
Нарежете пилешкото месо на малки кубчета, лука, моркова и червените...
17 Дек.
Погача за един страхотен екипЗамесете хубаво гладко тесто, намажете с олио и оставете да удвои обема си.
Разделете на 5 части и разточете 5 големи обли кори, намажете първата с масло, сложете втората отгоре и така всички, без да намазвате последната...
01 Дек.
Два сладкиша от един блатПриготвяме блата, като разбиваме яйцата (6 бр.) със захарта (12 с.л.) и ванилия (1 бр.). Като станат на пухкав крем, лъжица по лъжица внимателно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркваме с шпатула отдолу нагоре...
03 Септ.
Сладките орехчета от едно времеНапълнете орехчетата и оставете един ден, за да поемат крема.
Уникални сладки орехчета от едно време....
24 Юли
Най-сладките палачинки с НутелаРазбиваме яйцата в дълбока купа. Към тях добавяме брашното постепенно, докато бъркаме.
След това постепенно започваме да изсипваме прясното мляко, като бъркаме постоянно, за да не станат бучки. Добавяме и супата лъжица...
28 Март
Сладките прасковки от едно времеХубаво е сладките Прасковки да престоят малко за да се отпуснат и поемат от крема....
16 Август
Орехова торта от палачинки за единЗабърква се сместа за палачинките. Намажете с масло тиган за палачинки и печете всяка палачинка под капак от двата ѝ края.
Намачкайте банана и разбъркайте с мед, лешников тахан и брашно от рожков.
Намажете обилно...
12 Февр.
Френска орехова торта с един блатОтделяме 2 жълтъка и заедно с две яйца, маслото и половината захар ги разбиваме на крем.
Добавяме брашното, като продължаваме да бъркаме. Прехвърляме сместа в тортена форма, която сме намазали с мазнина и сме набрашнили...
26 Февр.
Суши сашимиСуши сашими се консумира с пръчици за хранене, като всяко парченце се топва в смес от соев сос с уасаби, а след изяждането на всеки вид риба се хапва от ряпата дайкон и от маринования джинджифил....
20 Януари
Веган сушиСваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос.
Поднесете веднага....
07 Юни
2
Веге сушиВърху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши.
Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле)....
06 Април
1