Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Българската Шопска СалатаБългарската Шопска Салата
25 Ноем.
Изпечете чушките, задушете ги в найлонов плик, за да се обелят по-лесно. Почистете ги от семенната част и ги нарежете на тънки лентички. Почистете краставицата от корите. Нарежете краставицата и доматите на малки...
Най-българската пикантна салатаНай-българската пикантна салата
30 Август
Фантастична, пикантна българска салата, която не само ще ви предпази от много заболявания, но е идеална за студена българска ракийка....
Най-българската баница с готови кориНай-българската баница с готови кори
26 Юли
17
Всички знаем, че рецептата за традиционна българска баница обикновено се приготвя с бяло саламурено сирене, но мнозина слагат спанак, лапад, ориз, картофи, ябълки, тиква и др....
Какво закусват испанцитеКакво закусват испанците
02 Юни
Чували ли сте някога за типична испанска закуска? Каква е типичната испанска закуска и каква храна хапват в Испания рано сутрин? Останалата част от света може да си позволи мързелива закуска през уикенда. В Испания ежедневната...
РакияРакия
23 Ноем.
Някои историци обаче смятат, че всъщност ракията се е появила по българските земи след нахлуването на османците....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Испанците - най-големите чревоугоднициИспанците - най-големите чревоугодници
26 Юли
Испанците определено разбират от храна и във всеки от районите на страната могат да се опитат различни деликатеси....
Любимите десерти на испанцитеЛюбимите десерти на испанците
15 Май
2
Испанските десерти са много разнообразни, но има някои, които всяка една добра испанска домакиня обожава да приготвя за своето семейство....
Черешова ракияЧерешова ракия
13 Януари
Готовата ракия се оставя да отлежи в дъбови бъчви, до омекотяване на вкуса, след което се разрежда с дестилирана вода до получаването на желания градус....
Дюлева ракияДюлева ракия
25 Септ.
4
Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус. Виж също как се прави вино от дюли....
Вишнева ракияВишнева ракия
01 Април
Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място. После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място....
Греяна ракияГреяна ракия
13 Март
След като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица. След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка....
Ракия АнасонлийкаРакия Анасонлийка
04 Дек.
2
Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте....
Крушова ракияКрушова ракия
30 Ноем.
6
След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....
Сливова ракияСливова ракия
28 Ноем.
2
Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....
Кайсиева ракияКайсиева ракия
28 Ноем.
5
Кайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат....
Ябълкова ракияЯбълкова ракия
28 Ноем.
11
Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....
Прасковена ракияПрасковена ракия
28 Ноем.
В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира....
Гроздова ракияГроздова ракия
27 Ноем.
3
Гроздовата ракия трябва да е поне 40 градуса....
Винена ракияВинена ракия
27 Ноем.
Винената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и вкусовите й качества ще са отлични....
Плодова ракияПлодова ракия
27 Ноем.
След дестилацията плодовата ракия трябва да е 38 градуса....
Бадемова ракияБадемова ракия
18 Юли
2
За да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар. В сместа добавяме бадемите и добавяме 100 г хлебна мая, разтворена в 500 мл вода....
Дюлева ракияДюлева ракия
25 Септ.
4
Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус. Виж също как се прави вино от дюли....
Греяна ракияГреяна ракия
08 Дек.
След като всичката захар се разтопи, джезвето се дръпва от котлона и в него се налива домашната ракия. Връща се отново на огъня, пускат се целите карамфилчета и се оставя греяната ракия да заври....