Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословни ползи от кашуЗдравословни ползи от кашу
23 Ноем.
Кашуто присъства доста често на родната трапеза, нищо че не е традиционно мезе. Познато ни като ядка, то всъщност представлява костилка на круша или също наричана ябълка, растяща в Индия. Месестата част също се консумира,...
Сирене от кашуСирене от кашу
10 Окт.
1
Накиснете кашуто за една вечер. Когато е напълно омекнало, отцедете водата и го изплакнете. Добавете лимоновия сок, ябълковия пектин, солта, бирената мая и съдържанието на таблетката пробиотик. Блендирайте всички продукти...
Бисквитки с кашуБисквитки с кашу
28 Септ.
Смесвате всички продукти, без тези за декорацията, в блендер. Сипвате малко вода и блендирате до получаването на хомогенна смес (ако е необходимо, добавяте още вода). След това върху хартия за печене с помощта на...
Телешко с кашуТелешко с кашу
29 Окт.
2
Телешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със стрити кубчета телешки и зеленчуков бульон, малко червен пипер и се подрежда в плик за печене. Добавят се нарязани скилидки чесън, дафиновия лист, по 10-на зърна кориандър...
Дресинг с кашуДресинг с кашу
23 Май
В блендер се поставят ядките /ако нямате кашу, опитайте с други ядки/, горчицата, лимоновия сок и меда. Добавете малко сол и разбийте добре. След това добавете водата и отново разбийте. Дресингът е подходящ за всякакви...
Пиле с кашуПиле с кашу
05 Юни
Изпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово. Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
Мляко от кашуМляко от кашу
17 Ноем.
Предварително трябва да накиснете ядките от кашу за минимум 3 часа. Ако имате възможност, отделете на този процес 1 нощ. Изплакнете ядките и заедно с водата поставете в блендера или друг подходящ за целта кухненски уред...
Пиле с кашуПиле с кашу
05 Юни
Изпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово. Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
Млечнокисел продукт от кашу и сирене от кашу - как се правиМлечнокисел продукт от кашу и сирене от кашу - как се прави
27 Май
Кашуто е вид дърво от семейство смрадликови. Кашуто е известно още като индийски фъстък. Тази вкусна ядка има форма на бъбрек и е богата на фосфор, магнезий и желязо. Също така има нисък гликемичен индекс. Това го...
Домашни бонбони с кашуДомашни бонбони с кашу
14 Септ.
Всички съставки за домашните бонбони се сипват в блендер. След хубаво разбъркване се оформят малки топчици. Овалват се в какао, кокосови стърготини или друго по желание. Домашни бонбони с кашу са готови за консумация...
Шоколадов чипс с кашуШоколадов чипс с кашу
02 Април
Всичките продукти се изсипват в блендера и се разбива, докато се получи хомогенна i гладка смес. Разстила се върху тавичката на дехидратора и се оставя за една нощ. След като се охлади се разчупва на малки парчета...
Зелено смути с кашуЗелено смути с кашу
12 Май
Кивитата се обелват и се смилат в блендър, към тях се добавят и магданозът и ментата и също се смилат. След това добавяме ядките и меда и отново смиламе. Накрая наливаме лимоновия сок заедно с 400 мл вода, смиламе...
Крема сирене от кашуКрема сирене от кашу
26 Март
Предварително слагаме кашу в буркан, отгоре наливаме вода. Оставяме за около 4-6 часа кашуто в буркана. След като е престояло го слагаме в блендера заедно с водата и включваме, за да се пасира. Готовата разядка се остава...
Пилешки късчета с кашуПилешки късчета с кашу
30 Май
1
Нарежете пилешкото месо на късчета. Мариновайте в соевия сос и настъргания джинджифил за 2-3 часа. Нарежете лука (само бялата част) на дребно, а зелената използвайте за украса. Отцедете гъбите и ги нарежете на парчета...
Домашно мляко от кашуДомашно мляко от кашу
07 Март
1
За да си приготвим здравословно и вкусно мляко от кашу са ни необходими само няколко съставки. Ядките са меки и след тяхното накисване във вода те се пасират лесно, без фира. Вместо да го подслаждам с мед, предпочитам...
Снежни бонбони с кашуСнежни бонбони с кашу
23 Дек.
Смесвате всички продукти без кокосовите стърготини /за овалване/ в блендер. Блендирате сместа за бонбоните до получаването на хомогенна смес. От нея оформяте кокосови бонбони и ги овалвате в кокосовите стърготини....
Патладжанена разядка с кашуПатладжанена разядка с кашу
13 Август
Обелваме патладжаните. Накисваме ги за кратко в подсолена вода. Печем ги с малко зехтин върху кухненска хартия. Оставяме да се задушат под капак. Печем чушките, също цели. След като се задушат ги обелваме. Поставяме...
Кокосови трюфели с кашуКокосови трюфели с кашу
28 Септ.
Изпечете суровото кашу в сух тиган до придобиването на лек златист цвят. След това смелете кашуто в блендер до образуването на паста. Изсипете пастата в купа. Добавете кокосовите стърготини и сиропа от агаве. Разбъркайте...
Спаначена разядка с кашуСпаначена разядка с кашу
12 Май
Измиваме спанака и го прехвърляме в блендер. Към него добавяме всички останали продукти без сиренето. Пасираме. Загряваме 2 с.л. зехтин в тиган и изсипваме спаначената смес вътре. Оставяме го леко да се запържи и започваме...
Индийска халва с кашуИндийска халва с кашу
19 Април
Кашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото. От захарта и водата се сварява сироп, като след кипването се вари на бавен огън 5 минути. Готовият сироп се смесва с кашуто и се разбърква много добре...
Картофена запеканка с кашуКартофена запеканка с кашу
30 Май
Обелете и нарежете картофите и лука на тънки филийки и ги редувайте на пластове в тава, в която сте разтопили маслото, като завършите с картофи, а между пластовете поръсете със ситно нарязаните магданоз и чубрица и счукания...
Ябълкова запеканка с кашуЯбълкова запеканка с кашу
19 Април
Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява, плодовете се нарязват на резени. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Ябълките се смесват с кората и сока на лимона и половината от захарта. Похлупват се с капак и се оставят...
Ползи от похапването на кашуПолзи от похапването на кашу
19 Януари
Родом от североизточна Бразилия, дървото на кашуто се отглежда днес и в много други страни. Плодовете му представляват ядки с много приятен кремообразен, леко сладникав и маслен вкус. Кашуто е полезно - то подпомага функцията...
Ореховки с кашу и орехиОреховки с кашу и орехи
18 Дек.
В купа се смесват сухите съставки - захар, брашно, ванилия, кора от настърган лимон, сол. Смесих орехи и кашу 1:1 , с мелничка за кафе се смилат и прибавят в сухите съставки. Добавят се жълтъците и се разбърква с вилица...
Сурови лимонови барчета с кашуСурови лимонови барчета с кашу
21 Юни
Изсипвате чиа семената в кафяна чашка с вода и ги оставяте да набъбнат. Смилате кашуто в блендер. Изсипвате го в купа, добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Прибавяте и набъбналите чиа семена и отново разбърквате...