Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословни ползи от кашуКашуто присъства доста често на родната трапеза, нищо че не е традиционно мезе. Познато ни като ядка, то всъщност представлява костилка на круша или също наричана ябълка, растяща в Индия. Месестата част също се консумира,...
23 Ноем.
Сирене от кашуНакиснете кашуто за една вечер. Когато е напълно омекнало, отцедете водата и го изплакнете.
Добавете лимоновия сок, ябълковия пектин, солта, бирената мая и съдържанието на таблетката пробиотик.
Блендирайте всички продукти...
10 Окт.
1
Бисквитки с кашуСмесвате всички продукти, без тези за декорацията, в блендер.
Сипвате малко вода и блендирате до получаването на хомогенна смес (ако е необходимо, добавяте още вода).
След това върху хартия за печене с помощта на...
28 Септ.
Телешко с кашуТелешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със стрити кубчета телешки и зеленчуков бульон, малко червен пипер и се подрежда в плик за печене.
Добавят се нарязани скилидки чесън, дафиновия лист, по 10-на зърна кориандър...
29 Окт.
2
Дресинг с кашуВ блендер се поставят ядките /ако нямате кашу, опитайте с други ядки/, горчицата, лимоновия сок и меда.
Добавете малко сол и разбийте добре. След това добавете водата и отново разбийте.
Дресингът е подходящ за всякакви...
23 Май
Пиле с кашуИзпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово.
Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
05 Юни
Мляко от кашуПредварително трябва да накиснете ядките от кашу за минимум 3 часа. Ако имате възможност, отделете на този процес 1 нощ.
Изплакнете ядките и заедно с водата поставете в блендера или друг подходящ за целта кухненски уред...
17 Ноем.
Пиле с кашуИзпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово.
Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
05 Юни
Млечнокисел продукт от кашу и сирене от кашу - как се правиКашуто е вид дърво от семейство смрадликови. Кашуто е известно още като индийски фъстък.
Тази вкусна ядка има форма на бъбрек и е богата на фосфор, магнезий и желязо. Също така има нисък гликемичен индекс. Това го...
27 Май
Домашни бонбони с кашуВсички съставки за домашните бонбони се сипват в блендер.
След хубаво разбъркване се оформят малки топчици.
Овалват се в какао, кокосови стърготини или друго по желание.
Домашни бонбони с кашу са готови за консумация...
14 Септ.
Шоколадов чипс с кашуВсичките продукти се изсипват в блендера и се разбива, докато се получи хомогенна i гладка смес.
Разстила се върху тавичката на дехидратора и се оставя за една нощ.
След като се охлади се разчупва на малки парчета...
02 Април
Зелено смути с кашуКивитата се обелват и се смилат в блендър, към тях се добавят и магданозът и ментата и също се смилат.
След това добавяме ядките и меда и отново смиламе.
Накрая наливаме лимоновия сок заедно с 400 мл вода, смиламе...
12 Май
Крема сирене от кашуПредварително слагаме кашу в буркан, отгоре наливаме вода. Оставяме за около 4-6 часа кашуто в буркана.
След като е престояло го слагаме в блендера заедно с водата и включваме, за да се пасира.
Готовата разядка се остава...
26 Март
Пилешки късчета с кашуНарежете пилешкото месо на късчета. Мариновайте в соевия сос и настъргания джинджифил за 2-3 часа.
Нарежете лука (само бялата част) на дребно, а зелената използвайте за украса. Отцедете гъбите и ги нарежете на парчета...
30 Май
1
Домашно мляко от кашуЗа да си приготвим здравословно и вкусно мляко от кашу са ни необходими само няколко съставки.
Ядките са меки и след тяхното накисване във вода те се пасират лесно, без фира.
Вместо да го подслаждам с мед, предпочитам...
07 Март
1
Снежни бонбони с кашуСмесвате всички продукти без кокосовите стърготини /за овалване/ в блендер.
Блендирате сместа за бонбоните до получаването на хомогенна смес.
От нея оформяте кокосови бонбони и ги овалвате в кокосовите стърготини....
23 Дек.
Патладжанена разядка с кашуОбелваме патладжаните. Накисваме ги за кратко в подсолена вода. Печем ги с малко зехтин върху кухненска хартия. Оставяме да се задушат под капак.
Печем чушките, също цели. След като се задушат ги обелваме.
Поставяме...
13 Август
Кокосови трюфели с кашуИзпечете суровото кашу в сух тиган до придобиването на лек златист цвят.
След това смелете кашуто в блендер до образуването на паста.
Изсипете пастата в купа. Добавете кокосовите стърготини и сиропа от агаве.
Разбъркайте...
28 Септ.
Спаначена разядка с кашуИзмиваме спанака и го прехвърляме в блендер. Към него добавяме всички останали продукти без сиренето. Пасираме.
Загряваме 2 с.л. зехтин в тиган и изсипваме спаначената смес вътре.
Оставяме го леко да се запържи и започваме...
12 Май
Индийска халва с кашуКашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото. От захарта и водата се сварява сироп, като след кипването се вари на бавен огън 5 минути.
Готовият сироп се смесва с кашуто и се разбърква много добре...
19 Април
Картофена запеканка с кашуОбелете и нарежете картофите и лука на тънки филийки и ги редувайте на пластове в тава, в която сте разтопили маслото, като завършите с картофи, а между пластовете поръсете със ситно нарязаните магданоз и чубрица и счукания...
30 Май
Ябълкова запеканка с кашуЯбълките се обелват, сърцевината се отстранява, плодовете се нарязват на резени. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Ябълките се смесват с кората и сока на лимона и половината от захарта. Похлупват се с капак и се оставят...
19 Април
Ползи от похапването на кашуРодом от североизточна Бразилия, дървото на кашуто се отглежда днес и в много други страни. Плодовете му представляват ядки с много приятен кремообразен, леко сладникав и маслен вкус. Кашуто е полезно - то подпомага функцията...
19 Януари
Ореховки с кашу и орехиВ купа се смесват сухите съставки - захар, брашно, ванилия, кора от настърган лимон, сол.
Смесих орехи и кашу 1:1 , с мелничка за кафе се смилат и прибавят в сухите съставки. Добавят се жълтъците и се разбърква с вилица...
18 Дек.
Сурови лимонови барчета с кашуИзсипвате чиа семената в кафяна чашка с вода и ги оставяте да набъбнат.
Смилате кашуто в блендер. Изсипвате го в купа, добавяте останалите продукти и разбърквате добре.
Прибавяте и набъбналите чиа семена и отново разбърквате...
21 Юни