Когато готвите птиче месо, правете такаКогато готвите птиче месо, правете такаНе се размразяват във вряла вода, защото се влошава вкусът им; - Птичето месо става по-вкусно, ако преди топлинна обработка се наръси отвсякъде с лимонов сок, сол и черен пипер и престои така 20-30 минути; - Когато...
Как да избираме месото за скараКак да избираме месото за скара
01 Окт.
Говорете с месаря за тяхното месо. Поискайте си месо от младо животно, тъй като месата от възрастните животни са по-жилави. Също така попитайте от колко време е месото....
Така се приготвя перфектното Палачинково тестоТака се приготвя перфектното Палачинково тестоНачин на приготвяне: Пресейте брашното и солта в голяма купа. Направете кладенче в средата. Счупете яйцето в кладенчето, добавете жълтъка и сипете малко мляко....
В Куба приготвят рибата ето такаВ Куба приготвят рибата ето такаНаред с традиционно използвани продукти като царевица, ориз, картофи, риба, телешко и пилешко месо, в кубинската кухня можете да срещнете ястия, приготвени с конско месо, дюка, фасул и др....
Перфектното Пилешко Сувлаки се приготвя ето такаПерфектното Пилешко Сувлаки се приготвя ето такаПоставете торбата и шишчетата на скарата и гответе, разклащайте торбичката и понякога обръщайте пилешкото, докато се приготви, 8-10 минути....
Така се приготвя кайма за съвършени кюфтенцаТака се приготвя кайма за съвършени кюфтенцаСледващото основно нещо е какво месо да използвате. Хубаво е каймата да се направи от няколко вида месо. Така тя ще бъде много по-богата на вкус и ще стане още по-сочна....
Съвети за почистване на скараСъвети за почистване на скара
25 Май
4
Жана Г.
Скарата може да ви служи дълги години, ако покриете тавичката с фолио, но така, че да не покрива необходими отвори, които са фабрично направени....
Приготвяне на марината за зеленчуци на скараПриготвяне на марината за зеленчуци на скараНай-здравословни и много вкусни стават зеленчуците приготвени на скара....
Ето така се приготвя традиционна патица по японскиЕто така се приготвя традиционна патица по японскиФидето соба се слага да ври в около 3.2 л вода, но най-добре следвайте инструкциите на опаковката му. По време на варенето се разбърква с дървена лъжица....
Съветите на майстор-готвачите за вкусно Великденско агнешкоСъветите на майстор-готвачите за вкусно Великденско агнешко
28 Април
1
Антония Р.
Ястието с агнешко обаче не се приготвя лесно и за да сте сигурни, че ще е идеално за Великден, най-добрите майстор-готвачи дават своите златни съвети за приготвяне на агнешко. 1....
Съвети при избор на електрическа скараСъвети при избор на електрическа скара
20 Март
1
Rosi Stoyanova
Зависимост какво ще приготвяте на скарата можете да изберете грил скара или плоча....
Така приготвяха бозата в баничарниците едно времеТака приготвяха бозата в баничарниците едно времеОставят се така за около 1-2 дена, като от време на време се разбъркват. Ферментацията зависи от много фактори. Ако е над 25 градуса, има опасност сместа да се вкисне....
Съвети на готвачите при употреба на кардамонСъвети на готвачите при употреба на кардамон
31 Юли
Жана Г.
Месните ястия, приготвени от цели парчета месо или от кайма, стават по-вкусни и ароматни с кардамон. Тази подправка е подходяща за телешко, агнешко и свинско месо. Тя се използва за задушено и печено месо....
Съвети за приготвяне на марината за месоСъвети за приготвяне на марината за месо
19 Май
Жана Г.
Подходяща марината за свинско, телешко и говеждо се приготвя от 4 супени лъжици зехтин или олио, 2 супени лъжици лимонов сок, 3 супени лъжици коняк, сол и черен пипер. Маринова се два часа....
Следвайте съветите на Ел Макферсън за летен тенСледвайте съветите на Ел Макферсън за летен тенС летен тен ще изглеждате по-слаби, а кожата ви – по-здрава, заради което съветът на много стилисти е да почернеете леко. Не бива обаче да прекалявате, за да не усетите негативното влияние на слънчевите лъчи....