Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място. След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Печете до готовност на умерена фурна. Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Първата фаза при разбиването е получаване на сметанова смес, след това тя става на гранули и накрая се получава така желаното истинско масло, около което се е отделила излишната вода....
Така се приготвя перфектното Палачинково тестоТака се приготвя перфектното Палачинково тесто
02 Май
Начин на приготвяне: Пресейте брашното и солта в голяма купа. Направете кладенче в средата. Счупете яйцето в кладенчето, добавете жълтъка и сипете малко мляко....
Когато готвите птиче месо, правете такаКогато готвите птиче месо, правете така
28 Септ.
Птичето месо има по-нежна консистенция от останалите меса, не е тлъсто, лесносмилаемо е....
Така се приготвя кайма за съвършени кюфтенцаТака се приготвя кайма за съвършени кюфтенца
11 Април
С нея могат да се приготвят редица ястия. Затова е много важно да знаем как трябва да се приготви, овкуси и сготви рецепта с нея....
Перфектното Пилешко Сувлаки се приготвя ето такаПерфектното Пилешко Сувлаки се приготвя ето така
29 Септ.
Поставете торбата и шишчетата на скарата и гответе, разклащайте торбичката и понякога обръщайте пилешкото, докато се приготви, 8-10 минути....
Как се приготвя месото за перфектния бургерКак се приготвя месото за перфектния бургер
28 Септ.
Говеждото месо със съдържание на мазнини около 15-20% е най-добрият избор за приготвяне на бургери. Качеството на месото за бургера е ключово за неговото приготвяне и вкус на сандвича....
Ето така се приготвя традиционна патица по японскиЕто така се приготвя традиционна патица по японски
14 Май
Фидето соба се слага да ври в около 3.2 л вода, но най-добре следвайте инструкциите на опаковката му. По време на варенето се разбърква с дървена лъжица....
Как да избираме месото за скараКак да избираме месото за скара
01 Окт.
Това е най-скъпото месо, но със сигурност ще ви предложи качество и ще бъде страхотно на грил. Три правила за това как да изберем добро месо за скара Има три неща, които трябва да се търсят в месото за скара....
Приготвяне на марината за зеленчуци на скараПриготвяне на марината за зеленчуци на скара
06 Юни
3
Най-здравословни и много вкусни стават зеленчуците приготвени на скара....
Съвети за почистване на скараСъвети за почистване на скара
25 Май
4
След всяко използване на скарата почиствайте самата скара, металната решетка, върху която сте пекли месо, риба или зеленчуци....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
29 Окт.
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
Каква гарнитура да си направим за месото на скара?Каква гарнитура да си направим за месото на скара?
24 Ноем.
Гарнитура за месото на скара могат да бъдат задушените броколи, печените картофи или картофеното пюре, различни леки салати или мариновани зеленчуци....
Съветите на майстор-готвачите за вкусно Великденско агнешкоСъветите на майстор-готвачите за вкусно Великденско агнешко
16 Април
1
Ястието с агнешко обаче не се приготвя лесно и за да сте сигурни, че ще е идеално за Великден, най-добрите майстор-готвачи дават съвети за приготвяне на агнешко....
Съвети при избор на електрическа скараСъвети при избор на електрическа скара
20 Март
1
Зависимост какво ще приготвяте на скарата можете да изберете грил скара или плоча....
В Куба приготвят рибата ето такаВ Куба приготвят рибата ето така
06 Дек.
Наред с традиционно използвани продукти като царевица, ориз, картофи, риба, телешко и пилешко месо, в кубинската кухня можете да срещнете ястия, приготвени с конско месо, дюка, фасул и др....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Октоподчета на скараОктоподчета на скара
30 Януари
След около час изпичаме на скарата октоподчетата в продължение на 7 минути. Сега вече нарязваме тиквичките на колелца и също ги препичаме на скарата....
Наденички на скараНаденички на скара
20 Февр.
Наденичката се обелва и се реже на три надлъж. Поръсва се малко със сол и чубрица. Пече се на загрята скара. Листенцата маруля се дробят на парчета, цвеклото - също. Гарнира се към готовите наденички....
Пъдпъдък на скараПъдпъдък на скара
12 Август
Разполовете ги гръдната кост и всяка половина отрежете още веднъж на половина, за да получите общо 24 парчета. Месото изпечете на скара, като предварително я намажете с мазнина....
Наденица на скараНаденица на скара
11 Ноем.
1
Скарата се загрява и омазнява. По наденицата се правят няколко леко хоризонтални разреза и се слага да се изпече хубаво на загрятата скара. След това се поставя в чиния и се напръсква с лимоновия сок....