Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Туршията на мамаЗеленчуците се нарязват в голяма тава.
Слагат се в буркани. След което се заливат с топлата саламура.
Това е най-вкусната туршия, която съм яла.
Туршията на мама е супер....
09 Окт.
1
Туршията на бабаНа 1 л течност се слагат 2 с.л. сол.
Залейте туршията на баба с врялата саламура.
В следващите дни се претака около 4 пъти през 2-3 дена. Към 15 ден туршията е готова за консумация....
29 Август
Консервант за туршията - кога и колко?Времето, когато трябва да се извърши самият процес на пресичане на ферментацията, е това, в което туршията е добила вкусът, който ни допада....
15 Юли
Как се пресича туршия с аспирин?Всеки преценя сам за себе си дали ще ползва аспирин за да пресече туршията си или не....
17 Март
Туршия на дребноНарязваме всичко, предварително измито и почистено, на ситно и правим микс, с който пълним буркани, подготвени с оцет и подправки.
Доливаме с вода и стерилизираме 5 мин....
27 Февр.
Туршия за шияСлагат се капачки, не се стерилизират бурканите с туршия.
Няколко дни бурканите с туршия за шия се разклащат, съхраняват се на тъмно и хладно място....
01 Ноем.
Туршия на кашаТой пък знае рецептата за Туршия на каша от своята баба.
1. Туршията нарязвам на дребно. Аз слагам 1-2 зелени домата, шепа зеле, 1-2 червени чушки, 2 краставички. Кашата може да се направи и само с кисело зеле.
2....
12 Ноем.
Туршия за диабетициПрестояват така 12 часа, след което вадим и нареждаме в буркани, като се налива и сиропът....
01 Март
Как се пресича туршия с натриев бензоатЗа да може натриевият бензоат да пресече туршията и консервантът да се разтвори добре, е препоръчително туршията да се претака поне още 2-3 пъти....
23 Март
Царската туршия на мамаНапълнете всеки буркан със зеленчуци, накрая залейте със студена вода, затворете буркана и ги разклатете няколко пъти и вашата туршия е готова.
Царската туршия на мама е готова....
16 Ноем.
6
Туршия за 3 дниЗелето се нарязва на ситно и се претрива с ръце. Морковите се режат на полумесеци, а чушките на малки лентички.
Всички зеленчуци се слагат в голяма тава(за да се съберат и да има възможност да се разбъркват)....
24 Февр.
Туршия на Бай ДанчоНяколко дни се обръщат нагоре с капачката ежедневно. Да ви е сладка туршията....
24 Ноем.
2
Туршия за бърза консумацияОставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
09 Окт.
1
Царската туршия на СталинПолива се със студена вода.
Затваря се, като капачката се притяга здраво, разклаща се, за да се смесят солта, аспиринът и другите съставки. Не се стерилизира.
Не се и съмнявайте, че тази туршия пие доста ракия!...
04 Окт.
Царска туршия на бабаПълним ги в буркани, като на всеки се слагат по 2 аспирина.
Ако са в 3 литрови буркани. слагаме по 4....
18 Септ.
Мешана туршия за диабетициСлед това тази вкусна царска туршия може да се пренесе на трапезата ви....
04 Януари
Туршия от рижикиНа другия ден всичко отново се изважда, разбърква се и се връща в бидончето - прави се един вид претакане. Оттам нататък туршията не я закачаме 20 дни, за да си втаса....
29 Януари
Туршия от лимониИзмийте и нарежете лимоните. Поръсете ги със сол. Объркайте останалите подправки и завържете в парче марля.
Сипете оцета в тенджера, добавете 2 ч.ч. вода, прибавете захарта и пуснете торбичката с подправки вътре....
27 Септ.
Туршия от боровинкиБоровинките се почистват от дръжките и се измиват. Нареждате ги в буркани.
В дълбока купа смесете водата, захарта и солта, разбърквате хубаво да се разтопи захарта и солта....
28 Февр.
Туршия от диняДобавят се аспирините, дафиновият лист и черния пипер. Бурканите се затварят и се оставят няколко дни на топло. Периодично се разклащат, след което се прибират на хладно и тъмно място....
21 Окт.
4
Туршия от ИндияСмесете всички продукти в тенджера. Сложете ги да заврат на умерена температура. Намалете котлона и варете на слаб огън 5 мин.
Разсипете зеленчуците равномерно в 6 половин литрови буркана. Отгоре полейте с маринатата....
19 Февр.
Туршия от тиквичкиТиквичките се измиват и се нарязват на къси пръчици.
Слагат се в голяма тенджера, посоляват се, заливат се с вода и се оставят да престоят 2 часа под капак. След това се отцеждат, а течността се запазва....
19 Май
1
Туршия от бамяПо желание туршията може да се завари за 5 минути, но бамята поомеква.
Туршията от бамя е готова....
03 Януари
1
Туршия от джанкиЗатваряме буркана с капачка и обръщаме, за да се запечата.
Излизат около 5 компотени буркана туршия от джанки....
27 Юни