Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Осем сериозни причини да консумирате див спанак по-честоЕто ви 8 здравословно причини, поради които да консумирате див спанак:
1. Контролира диабета - едно от най-важните му предимства е контролирането на диабета чрез регулиране на кръвната захар....
26 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Карамелизиран червен лукИзчаква се няколко минути лукът да се карамелизира.
Сваля се от котлона и е готов карамелизираният червен лук.
Карамелизираният лук е чудесна гарнитура към патешко месо, черен дроб, гъши дроб....
24 Ноем.
Маринован червен лукНарежете червения лук на четвъртини. Поставете в цедка над купа и залейте с вряла вода, за да отстраните острия вкус.
За маринатата загрейте балсамовия оцет и около 150 мл вода....
11 Дек.
Печен червен лукПокрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън.
Прехвърлете ги в чиния и оставете настрана, за да изстинат. Махнете шишчетата и нарежете всеки лук наполовина напречно....
04 Окт.
Сладко от червен лукОставете сладкото да поври за още няколко минути и дръпнете съда от котлона.
Поднесете сладкото от червен лук като гарнитура към ястие или затворете в бурканче....
29 Окт.
1
Фокача с червен лукСложете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете да престои на топло място докато удвои обема си.
Намазнете две тави за печене. Загрейте фурната на 200 градуса. Разрежете тестото на две и разточете....
16 Август
Галет с червен лукЗагрейте 2 с.л. от зехтина в тиган за запържете лука и чесъна за 15-20 минути, като разбърквате. Добавете подправките. Загрейте фурната на 220 градуса.
Разделете бутер тестото на 4 еднакви кръга. Притиснете краищата им...
13 Юли
Салата с червен лукДокато приготвяме лука, фурната се пуска да загрява на 190 градуса. Главите лук се почистват и се разрязват на 8. Лукът се поставя в тава.
Овкусява се със сол и черен пипер....
08 Април
2
Питка с червен лукСлед като се е запържил, го посоляваме и му добавяме малко червен пипер и един вързоп копър, разбъркваме добре и го сваляме от огъня....
05 Февр.
Салата Седем чашиПо желание може да замените половината майонеза с обезмаслено кисело мляко....
07 Май
Гръцка мусака с червен лукОтгоре върху доматите да поръсва пармезанът.
Пече зеленчуковата мусака се 40 мин в предварително загрята фурна на 200 °C....
02 Септ.
Гръцка салата с червен лукГръцка салата с червен лук за свежест и настроение на трапезата....
25 Септ.
Тарт Татен с червен лукЗа да приготвите основата за тарта смесете в купа студеното масло на кубчета, брашното и куркумата. Разбъркайте с ръце. Добавете постепенно водата и омесете тестото....
31 Август
Пушена скумрия с червен лукПочистваме скумрията и изваждаме филето.
Нареждаме в продълговато плато.
Лука нарязваме на полумесеци и намачкваме със солта.
Поставяме в средата на платото и украсяваме с нарязания лимон....
29 Ноем.
1
Печени картофи с червен лукПрибавете картофите, червения лук, розмарина и чесъна.
Разбъркайте добре и запечете за 25 минути. Овкусете със сол и черен пипер....
11 Август
Сладък конфитюр с червен лукЛукът се реже на кубчета.
Половинката люта чушка се реже на тънки кръгчета.
Зехтинът се загрява леко, добавят се черният пипер, нарязаната люта чушка, кориандърът, розмаринът и мащерката. Добавя се лукът и се пържи...
04 Ноем.
Картофена салата с червен лукСваряваме картофите, след това ги слагаме в купа и ги мачкаме, като слагаме малко вода.
Прибавяме солта, олиото и оцета на вкус. Добавяме нарязания на шайби лук и накрая копъра....
15 Януари
2
Пълнен червен лук с рибаСложете го да се бланшира за 10-тина минути във вряща вода. Извадете главите лук и след като поизстинат ги издълбайте от вътрешните пластове, така че да останат 2-3 външни пласта....
23 Септ.
1
Мини пици с червен лукПродуктите за тестото се разбъркват и се оставят да втаса. След това се разделя на 2-3 равни части и се изсипват в малки тавички.
Намазват се с маргарин. Добавят се нарязаният лук и домати....
29 Февр.
Пълнен червен лук с рибаСложете го да се бланшира за 10-тина минути във вряща вода. Извадете главите лук и след като поизстинат ги издълбайте от вътрешните пластове, така че да останат 2-3 външни пласта....
23 Септ.
1
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеГроздето е без семки;
- Лозови насаждения има по целия свят – според данни около 25 милиона акра земя са заети от тях;
- Смята се, че средностатистическият човек консумира около осем килограма грозде само за една...
19 Окт.
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Няколко причини да консумирате пресен чесънПодобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
18 Юни