Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отварят се вратите на АдаОтварят се вратите на Ада
25 Ноем.
71
В различни части на света, в Германия, Малайзия, Австралия, Китай, се отварят огромни пропасти в земята, които стигат дълбоко в земните недра и причиняват паника сред местните жители....
Музей на шоколада отваря врати в СолунМузей на шоколада отваря врати в Солун
27 Юни
В гръцкия град Солун ще бъде отворен първият музей на шоколада на Балканския полуостров, като феновете на сладкото изкушение ще могат да посетят изложението още този септември....
Доверете се на интуицията сиДоверете се на интуицията си
04 Септ.
1
Винаги се осланяйте на интуицията си, когато си поставяте някакви цели, тъй като обикновено излиза права интуицията, а не логиката. Бъдете убедени, че правилното решение е това, което ви е хрумнало първо. Подсъзнанието...
Доверете се на шестото чувствоДоверете се на шестото чувство
10 Февр.
5
Шесто чувство притежава всеки от нас, но просто не винаги усещаме кога да му се доверим, убедени са британски психолози. Интуицията не е дар за избрани, а способност, която живее у всеки. Трябва само да знаем как да я развием...
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Доверете се на птиците - не на синоптицитеДоверете се на птиците - не на синоптиците
30 Март
1
Интересното е, че дори когато шишарките са паднали от дървото, процесът на отваряне и затваряне продължава....
Печен агнешки врат и плешкаПечен агнешки врат и плешка
23 Август
След това наливаме вода до половината на месото в тавата. Закриваме с алуминиево фолио и печем на слаба фурна 3 часа. След като е готово, поднасяме на порции - може с дроб сарма, може и със салата....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
29 Окт.
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
23 Януари
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Вкусно руло от свински врат и гъбиВкусно руло от свински врат и гъби
18 Януари
Зеленчуците със соса пасираме и наливаме при тях на тънка струя сметаната, като бъркаме. Получава се разкошен сметанов сос, с който поливаме вкусното руло от свински врат и гъби при сервиране....
Задушени агнешки врат и главичка със зеленчуциЗадушени агнешки врат и главичка със зеленчуци
08 Май
Смесете розмарина с черния и червения пипер, добавете сол на вкус и прибавете 2 с.л. олио. Разбъркайте добре да се смесят подправките, тази смес ще ни служи за намазване на месото....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти. Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място. След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Как се състаряват дървени вратиКак се състаряват дървени врати
30 Ноем.
Идеалната врата за четкане трябва да е направена от бор, дъб или лиственица. Не правете това с врати, които са направени от клен, бук и бреза на четка. - Вратите могат да се оцветят и с патина....
Първите приюти за разведени мъже отварят врати в ИталияПървите приюти за разведени мъже отварят врати в Италия
13 Дек.
В Италия врати отварят първите приюти за мъже в света. Те ще бъдат официално открити едновременно в няколко от големите градове в страната....
Как се отваря шампанско?Как се отваря шампанско?
01 Окт.
Отварянето на бутилка със шампанско съвсем не е лесна работа, за справка – хиляди клипове в Интернет. Истината е, че не е и ракетно инженерство, просто ви трябва малко практика. Шампанското трябва да се сервира охладено...
Запечен патладжан с домат, пушен свински врат и кашкавалЗапечен патладжан с домат, пушен свински врат и кашкавал
22 Септ.
Нарязваме патладжаните на колелца с дебелина от около 1 см. Посоляваме ги и оставяме на страна за 30 минути, за да се изтече горчилката....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Поставя се в брашно и се напудря и от двете страни. В голям тиган се загряват 3 с.л. зехтин и маслото на средна температура. Запържва се месото до златисто и от двете страни, около 6 - 7 минути на страна....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
Замесва се тесто от изброените продукти (в реда, в който съм ги изброила). След това оформяте по желание и печете детските бисквити на предварително загрята на 180 градуса фурна около 15-20 мин....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...