Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Пухкав омлет се прави ето такаВъпреки известността и лекотата на приготвяне, не всеки знае как се прави пухкав омлет. Вкусен и нежен въздушен омлет, достъпен за всички!...
02 Август
Курбан с агнеКарантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките.
Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите....
30 Септ.
Ето така се прави хамон в ИспанияТова се прави с специални помещения /сушилни/ при подходящи температури....
28 Май
Най-вкусната баница се прави ето такаВсеки е правил какви ли не баници със сирене, с локум, с тиква....
02 Април
Домашна Чат масала се прави ето такаЧат масала е типичната индийска комбинация от подправки, която придава аромат на салати, бобови култури, плодове, риба и месо на скара, картофи и други зеленчуци.
Може спокойно да се използва преди или след...
20 Август
Курбан с пилешко месоНарежете лука на дребно и го задушете до омекване в половината масло. Добавете нарязаното на ситно пилешко месо, запържете за крако и добавете нарязания на кубчета морков.
Залейте продуктите с 6 ч.ч. гореща вода, посолете...
16 Април
1
Шилешки курбан с карантияОвкусява се със сол, зърна черен пипер и 2 листа дафинов лист за аромат.
Прибавя се нарязана предварително сварена карантия и оставяме да поври заедно за 30 минути.
Курбанът се сервира горещ. Добър апетит!...
06 Май
Как се прави курбан за дъждОт курбана се раздава на всички жители на селището.
Курбанът за дъжд при мюсюлманите
Ямур дувасъ се нарича обичаят, при който се измолва дъжд и се прави курбан при мюсюлманите....
19 Юни
Овкусяване на свински ребра! Прави се ето такаУчи се от вчерашното барбекю, живей за днешното и се надявай за утрешното. И най-важното - никога не спирай да питаш защо хората биха варили ребра....
Албер Айнщайн
Замислете се над тези думи на великия учен, особено...
04 Юли
Най-добрата салата Капрезе се прави ето така!Топките от Моцарела, които идват във вакуумно запечатани торбички, са склонни да бъдат гумени и не абсорбират зехтин и доматен сок, както правят другите видове такова сирене....
13 Септ.
Курбан по ГрудовскиНарежете го на порционни парчета и залейте със студена вода
Сложете го да се вари и отпенвайте.
Измитите овчи карантии също сварете до омекване, нарежете ги и ги добавете към месото....
29 Август
Блатечки ще прави курбанПриятелите му са го посъветвали всяка година да прави курбан на датата, на която е щял да измръзне заклещен в ледената вода и актьорът смята да последва съвета им....
04 Март
Курбан от овче месоВарете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят.
Курбанът от овче месо е готов....
13 Януари
Курбан от агнешки вратЕто една любима рецепта за курбан чорба - лесна и вкусна.
Вратът се измива добре и се слага в дълбока тенджера да се вари на тих огън поне няколко часа....
22 Май
Агнешки курбан за здравеСервираме курбана горещ, като първо се загребва с черпак от дъното с месото, после се сипва малко чорба и накрая малко от мазното отгоре. Така се сипва по нашенски.
Добър апетит, бъдете здрави!...
09 Май
1
Курбан от Ярешко месоАко ни се вижда постен курбанът, добавяме малко олио. Към края на сваряването на месото добавяме и солта.
Вари се около час или час и половина в зависимост от месото....
21 Февр.