Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
6 неочаквани ползи от яйчните черупки6 неочаквани ползи от яйчните черупки
18 Август
Прочетете, за да научите още 6 начина, чрез които яйчните черупки могат да са ни от полза....
Не изхвърляйте яйчните черупки! Лекуват куп болестиНе изхвърляйте яйчните черупки! Лекуват куп болести
18 Юли
1
Тези от вас, които отглеждат кокошки вкъщи, вероятно знаят, че те се нуждаят от черупки за повече калции; тези, които харесват цветни и красиви градини, сигурно също знаят, че стритите черупки подхранват почвата, но знаете...
Ползите от яйцата и яйчните черупки за нашето здравеПолзите от яйцата и яйчните черупки за нашето здраве
22 Май
От своя страна, мембраната, облицоваща черупката на яйцето, е източник на хранителни вещества, които възстановяват ставите, тъй като черупката е доставчик на хиалуронова киселина и колаген....
Вкусни пресни миди с черупкаВкусни пресни миди с черупка
09 Февр.
Първоначално мидите с черупка трябва да се измият хубаво под течаща вода....
Миди Сен Жак в черупкаМиди Сен Жак в черупка
05 Дек.
10
Поднасяме топли с парченца лимон, който се изстисква по малко във всяка черупка. По желание се поръсва малко черен пипер. Добър апетит. Мидите Сен Жак в черупка са много вкусни....
Миди с черупка във фурнаМиди с черупка във фурна
29 Юли
Мидите с черупка във фурна са готови....
Уникален лучникУникален лучник
06 Януари
Захарта и маята се разтварят в 250 мл топла вода. Сместа се оставя настрана за десетина минути. Междувременно се пресява брашното и се смесва със солта, маята, олиото. Замесва се тесто, което се намазва с олио и се слага...
Уникален джоланУникален джолан
12 Януари
Месото се нарязва на жулиени. Слага се в тенджера с водата. Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се добавят с всички останали подправки. Вари се на слаб огън 3.5-4 часа. Оставя се да изстине и да се желира (аз го приготвих...
Защо наричат смокините сладострастни лечителки?Защо наричат смокините сладострастни лечителки?
18 Септ.
Наричат смокините сладострастни лечителки, тъй като тези сочни плодчета са едни от най-силните естествени афродизиаци....
Уникален великденски козунакУникален великденски козунак
07 Април
Стафидите накисвате във вода, за да набъбнат. Пресявате си брашното. Маслото трябва да е меко, а яйцата на стайна температура. Затопляте леко 50 мл. от прясното мляко и в подходящ съд разтваряте маята, заедно с 1 с.л. захар...
Уникален завъртян тутманикУникален завъртян тутманик
23 Април
Първо в леко затопленото мляко слагам 1 с.л. захар и маята, която е от 42 г прясна мая, 5-6 с.л. брашно. Оставяме да се активира маята. Последователно слагам яйцата, заквасената сметана, олиото и постепенно слагам и брашното...
Уникален картофен кексУникален картофен кекс
07 Август
Обелете и измийте картофите. Сварете в подсолена вода с 2 с.л. олио. След като се сварят, оставете да изстинат. Нарежете шунката и краставичките на кубчета. Настържете картофите и овкусете със сол и чубрица /или други...
Уникален пържен шаранУникален пържен шаран
06 Дек.
2
Почистената, измита и нарязана на парчета риба се осолява със сол и черен пипер. Оставя се 15 - 20 минути и след това се прехвърля в подходящ съд и се залива със сока от два лимона - оставя се за още 15 минути. Трите...
Уникален Орео ЧийзкейкУникален Орео Чийзкейк
26 Август
Първо, намазваме формичката за чийзкейка с малко масълце или слагаме хартия за печене. Аз лично предпочитам без. Следващата стъпка е да направим основата за чийзкейка. За тази цел може да използвате блендер, ако имате,...
Уникален черешов кейкУникален черешов кейк
13 Окт.
Измийте черешите и отстранете костилките им. Разбийте яйцата със захарта до получаване на хубав пухкав крем. Добавете размекнатото масло и след кратко разбъркване прибавете и киселото мляко с угасената в него сода....
Задушени миди в черупка с бяло виноЗадушени миди в черупка с бяло вино
01 Май
1
Задушените миди в черупка с бяло вино са готови....
Харесайте си черупка и вижте какво ще ви разкрие тяХаресайте си черупка и вижте какво ще ви разкрие тя
02 Август
Черупка 2 Вие сте от хората, които обичат баланса в живота и добрата организация. Вярвате твърдо в максиматаУспехът обича подготвените....
Шоколадов мус и портокалов кърд в яйчна черупкаШоколадов мус и портокалов кърд в яйчна черупка
19 Април
Специални благодарности за превод на рецептата за шоколадов мус и портокалов кърд в яйчна черупка от норвежки на Dorina Iva Todorova. Бон Апети!...
Уникален телешки барбекю бургерУникален телешки барбекю бургер
30 Март
Вече сме готови с всички заготовки за нашия уникален телешки барбекю бургер. В чиния слагаме леко запечените бургер питки, нарязани наполовина....
Уникален лаврак на фурнаУникален лаврак на фурна
21 Февр.
Почистете лаврака и го филитирайте. Овкусете със сол и оставете за около 20 минути, за да си поеме рибата солта. Загрейте фурната до 200 °C. Застелете дъното на тава за печене с домакинкса хартия. Полейте със...
Уникален кекс за кафеУникален кекс за кафе
29 Дек.
Смесете всички сухи съставки - ядки, боровинки, ванилия, брашно и захар. Към сместа добавете мокрите съставки - яйца, вода. Смесете всичко заедно до равномерно. Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно...
Пиле с уникален вкусПиле с уникален вкус
25 Януари
46
Почистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене. Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете...
Уникален сладко-кисел сосУникален сладко-кисел сос
13 Май
7
Всички продукти се смесват и къкрят на тих огън 7 - 8 минути...
Уникален чийзкейк с морковиУникален чийзкейк с моркови
07 Август
Обелете морковите и ги измийте. Изсипете кафявата захар в по-дълбок съд, добавете 80 г пудра захар, 2 яйца, семена от ванилия, олио и разбийте всичко. Добавете пресятото брашно с бакпулвер, сол и канела, след което...
Уникален тутманик в хлебопекарнаУникален тутманик в хлебопекарна
28 Януари
9
Извадете яйцата поне час по-рано от хладилника, за да са на стайна температура. Премерете прясното мляко, ако е прекалено студено, го затоплете за малко. Изсипете го в купата на хлебопекарната към него добавете зехтина...