Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Боле с червено виноВиното се излива в дълбок съд. Прибавят се ситно настърганите кори от лимон и портокалова кора, канелата, карамфила и захарта.
Сместа се разбърква и се оставя за няколко часа, за да се разтопи захарта. След това се прецежда...
28 Февр.
Чай при язвена болест и колитСлед 15 мин. прецедете чая и го пийте вечер преди лягане при язвена болест, придружена с колит....
27 Април
Червено ВиноПолифенолите, съдържащи се в червеното вино, играят важна роля за ограничаване на развитието на атеросклероза.
Антидиоксантите в червеното вино са в пъти повече, отколкото във витамин Е....
21 Февр.
1
Домашно червено виноСлед като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
13 Ноем.
18
Домашно червено виноСлед като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
13 Ноем.
18
При болести на слезката (далака) - запарка с камшикРецептата за запарка с камшик при болести на далака (слезката) е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
12 Февр.
Скариди за червено виноИзключете, прехвърлете в подходяща чиния скаридите за червено вино и поръсете с пресен магданоз....
14 Август
Калмари с червено виноЗаливате с зехтин и прибавяте нарязаните лук, моркови и чесъна. Наливате 1/2 чаша вода и задушавате за около 10 минути.
Сипвате брашното и доматеното пюре. Подправяте с черния и червения пипер. Разбърквате добре....
16 Февр.
Пиле с червено виноЗагрейте 2 с.л. от зехтина в тенджера и изпържете гърдите за около 5 минути. Отцедете ги на кухненска хартия.
Нарежете лука и го изпържете, добавете и пестото.
Сипете виното и водата в тенджерата и кипнете. Върнете...
13 Септ.
Желе с червено виноРазтворете захарта в 500 мл вода, прибавете предварително накиснатия в 2 с.л. вода и възварете с непрекъснато бъркане.
Налейте виното, прибавете малко ванилена захар и лимонова киселина, разтворена в 1 с. л. вода....
08 Ноем.
Мъфини с червено виноРазбъркваме до еднородна смес за разкошни мъфини.
Разпределяме полученото тесто във формички за мъфини и печем на 170 °C за около 25 минути.
Поднесете един мъфин с червено вино с любов и усмивка :)...
14 Февр.
Гофрети с червено виноГофрети с червено вино, които да гарнирате с любимо сладко.
Яйцата се разбиват заедно със захарта до еднородна смес, след което постепенно се добавят течните съставки - олиото, прясното мляко и червеното вино....
02 Дек.
Негърче с червено виноДокато е топло, Негърчето с червено вино се залива с отделената какаова глазура....
21 Март
Сладкиш с червено виноНакрая изсипваме червеното вино и разбъркваме много добре сместа.
Прехвърляме в намазана с масло форма за кекс и печем сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 1 час....
24 Май
1
Пиле в червено виноРазбъркайте, добавете чесъна и подправките. Сипете и останалото масло, където са се запържвали гъбите, добавете виното и бульона. Щом сместа кипне, сложете капака и задушете леко....
16 Май
Ябълки с червено виноЗахарта се разтваря в червеното вино и оставя да заври. Добавя се розови ликьор и зрънцето карамфил и се вари набавен огън 5 мин.
Прибавят се ябълките, и се вари 7 мин. в захлупен съд....
18 Дек.
Телешко с червено виноЗапържете до златисто лука, ситно нарязания чесън и нарязаните на тънки кръгчета моркови. Задушете за 10 минути, като разбърквате.
Сложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка....
23 Окт.
Круши в червено виноПоставяте ги изправени в сиропа и варите докато те получат красив винено червен цвят и поомекнат.
Изваждате ги и ги поставяте в подходящ за сервиране съд, поливате със сиропа и ги оставяте да се охладят....
03 Февр.
Октопод в червено виноЗагрейте зехтина в тиган и запържете октопода с оставащия лук и чесъна за 3 минути.
Добавете доматите, захарта, ригана, магданоза, виното и оцета....
10 Август
Праскови в червено виноСмесете всички съставки с изключение на прасковите. Сипете ги в тенджера и кипнете сместа.
Щом сиропът се редуцира добавете прасковите и ги задушете. Времето на готвене зависи от размера и качеството на прасковите....
01 Август
Марината с червено виноПодготвеното пилешко месо се залива с приготвената марината с червено вино и престоява 24 часа, като е хубаво на всеки 6 часа да се обръща....
25 Окт.
Говеждо с червено виноНаливаме в съда вода, която да покрие месото наполовина и варим на умерен огън.
Когато месото омекне, прецеждаме соса и в него поставяме размитото във виното брашно....
08 Август
Телешко с червено виноЗапържете до златисто лука, ситно нарязания чесън и нарязаните на тънки кръгчета моркови. Задушете за 10 минути, като разбърквате.
Сложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка....
23 Окт.