Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Видове вани за баня - каква да изберем?Когато вземате решение към каква форма да се насочите, то преценете каква форма е помещението, в което ще я поставите, както и мястото, с което разполагате....
10 Февр.
Как да изберем качествен хляб?Когато искате да изберете качествен хляб, е важно на първо място да видите какво пише на етикета му, защото дори и да имате желание да се снабдите с черен хляб, може да се окаже, че той е приготвен от брашно тип 500 и след...
12 Ноем.
Хляб с маяСлед изваждане увиваме хляба с мая в памучен месал за 10 мин да отпочине и омекне.
Добър апетит!...
27 Януари
Лесен хляб без маяЗа този лесен хляб без мая купа смесваме двата вида брашно. Добавя се сол, захар, сода за хляб и семена микс....
29 Март
2
Картофен хляб без маяПечем картофения хляб на 190°C за около 50 минути.
Готовият и още топъл картофен хляб без мая намазваме с масло....
08 Април
Маймунски хляб без маяОставяме маймунския хляб отново да втаса.
След това печем маймунския хляб без мая в предварително нагрята фурна на 180°C до готовност....
26 Окт.
Пълнозърнест срещу бял хляб - кой да изберем?Много хора искат да отслабнат, но не знаят кой хляб да изберат, когато са на диета....
24 Окт.
Соден домашен хляб с маяПечете содения домашен хляб с мая в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 мин.
Страхотен домашен хляб!...
19 Май
Икономичен селски хляб с маяСлагаме нашия селски хляб да се пече. Печем около 25 минути хляба.
Оставяме готовия икономичен селски хляб с мая напълно да се охлади преди да го разрежем....
15 Ноем.
1
Хляб с мая и семенаИзвадете готовия хляб с мая и семена, завийте в памучна кърпа и оставете да се охлади....
18 Август
Домашно приготвен хляб без маяПриготвя се доста бързо и няма нужда да чакате да втасва. Замесваме брашното, водата и киселото мляко, в което сме сложили и содата. Тестото трябва да е меко и да не лепне по ръцете при работа с него....
01 Февр.
Домашен хляб със суха маяОставяме го отново да втаса за около 2 часа (на стайна температура, ако е много топло, може да ви е необходимо по-кратко време за втасване)....
20 Март
Овесен хляб с жива маяВ последните 10 минути може да увеличите на 190 градуса.
Когато е готов домашният хляб, покрийте с кърпа и го оставете да изстине.
Овесеният хляб с жива мая е много вкусен....
28 Септ.
Ръжен хляб с жива маяИзпечете домашния хляб за 180 градуса до готовност. Може да отнеме поне час, ако са две хлебчета, а ако е един диетичен хляб - до два часа.
Ръжения хляб с жива мая напръскайте с вода и завийте с кърпа....
24 Септ.
Пухкав хляб с прясна маяПоръсете с брашно и оставете да втасат за още 30 мин.
Печете в предварително загрята на 250 градуса фурна за 10 мин. и още 15 мин. на 220 градуса.
Пухкавият хляб с прясна мая е готов....
20 Април
Турски плосък хляб без маяТурският хляб се изпича на 180 градуса фурна с включена вентилация.
Хлябът се изпича доста бързо, така че внимавайте да не изгори (за около 20 минути турският плосък хляб е идеално изпечен)....
10 Май
Ръжено-пшеничен хляб с маяКогато почукате коричката на хляба, трябва да се чува звук на кухо. Охладете готовия хляб върху решетка, след това разрежете и поднесете.
Ръжено-пшеничният хляб с мая е уникален, опитайте го!...
22 Март