Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Пилаф на пашатаИзчистеният и измит ориз се кисне 1 час в топла подсолена вода. Изцеждаме го и го запържваме до златисто. Заливаме със зеленчуковия бульон и печем във фурната около 30 минути.
Омесваме каймата със яйцето и накиснатата...
15 Окт.
Пилаф с орзоПри сервиране на вкусния пилаф се пълни в купичка или чашка и след това обръща върху плоска чиния.
Консумира се пилаф с орзо като гарнитура или основно ястие....
14 Юни
Пилаф с шехриеСлед като е готов оризът, се дърпа от котлона и се поставя кухненска ролка върху тенджерата с пилаф с шехрие, затваря се капакът за около 10 мин....
04 Окт.
Пилаф с месоЗагряваме 3 с. л. олио и задушаваме в него лука на по - слаб огън. Прибавяме бульона и варим малко, после смачкваме на пюре и оставяме настрана....
26 Ноем.
1
Пилаф с овнешкоИзмиваме и нарязваме овнешкото месо на средно големи парчета. Почистваме и измиваме oриза, нарязваме лука на дребно.
В затоплена мазнина изсипваме лука да се задуши с малко вода....
16 Дек.
Пилаф с гъбиДобавете и останалата половина масло и задушавайте на много тих огън до готовност....
12 Юни
3
Пилаф с кайсииДобавяме маслото и разбъркваме пилафа с кайсии.
Увеличете грамажите на продуктите за повече порции сладък пилаф....
12 Февр.
Пилаф с кимионПоднесете пилафа в подходящ съд и поръсете отгоре със запържените стафиди с масло....
04 Юни
Пилаф с гъбиРазбъркайте готовия пилаф и овкусете с още сол и пипер, ако е необходимо.
Остава ни само да се насладим на нашия пилаф с булгур....
02 Март
Пилаф с каймаИзсипете сместа в огнеупорен съд, добавете още малко вода и запечете за малко пилафа във фурната. Поръсете с магданоза и сервирайте....
08 Ноем.
Пилаф с агнешкоГответе на слаб котлон около 30 минути, докато агнешкото стане крехко, а оризът поеме течността.
Поднесете пилафа с агнешко с кисело мляко, разбито с няколко скилидки чукан чесън....
06 Март
Пилаф с фидеСлед като това стане, спираме котлона, слагаме салфетки под капака на тавата и завиваме пилафа с фиде с кърпи....
17 Април
Пилаф с месоЗагряваме 3 с. л. олио и задушаваме в него лука на по - слаб огън. Прибавяме бульона и варим малко, после смачкваме на пюре и оставяме настрана....
26 Ноем.
1
Пилаф с пилешко и киноа на параСлед приключване пилафът се оставя за 10 минути и се сервира....
22 Ноем.
Булгур пилаф с патладжанМалко преди да е готов пилафът, добавете патладжана. Гответе още 5 минути.
След като булгур пилафът с патладжан се свари, разбъркайте леко и сервирайте със зелена подправка по избор ....
03 Януари
Булгур пилаф с пилешкоБулгур пилаф с пилешко се сервира топъл, с нарязан на парчета лук за предпочитане, но винаги може да премахнете лука, в случай че не ви е по вкуса....
09 Януари
Пилаф с агнешка каймаВ керамична кръгла форма на дъното се разпределя сготвената агнешка кайма. Заглажда се и отгоре се изсипва ориза и леко се притиска до плътност. Пилафът се поставя в голяма сервизна чиния и се обръща....
22 Ноем.
Пилаф с патешко месоЗа пилафа
Сложете маслото в загрят съд и съвсем малко олио. Сложете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Овкусете със салвия, мащерка и сол....
22 Септ.
Пилаф с арпа фидеКогато е готов пилафът, отваряме капака разбъркваме и сервираме като гарнитура към месо, а в Турция сервират пилафа с арпа фиде и към боб яхния....
19 Август
Пилаф с консервирано агнешкоТъй като месото е предварително сварено (от буркан) или печено, слагаме във вряща подсолена вода първо ориза за 15 минути да се свари.
Накрая прибавяме нарязаното агнешко да си пусне аромата и изключваме котлона.
По...
03 Май
Пилаф с риба хамсияПрехвърля се във фурната и пилафът се изпича за 30-40 минути на 180 градуса.
Пилафът с риба хамсия е готов....
08 Юни