Кулинарни тайни при приготвянето на месо
Кулинарни тайни при приготвянето на месо
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо ...
Кулинарни тайни за вкусна баница
Кулинарни тайни за вкусна баница
Баницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже. Макар доста често да възниква спорът коя е истинската й родина - ...
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
- използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста; 10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се ...
Кулинарни трикове при готвенето на зеле
Кулинарни трикове при готвенето на зеле
22 Август
1
приготвите зелето добре, може да си позволите дори и по-голяма порция без да се страхувате, че ще почувствате стомашен дискомфорт или подуване. Има някои ...
Разкрийте кулинарните тайни на природата
Разкрийте кулинарните тайни на природата
05 Ноем.
Кулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив. През целия месец ноември ...
Кулинарни тайни при готвенето на каракуда
Кулинарни тайни при готвенето на каракуда
. Можете да го почистите от ципите, да го измиете със студена вода и след като се отцеди от водата да го посолите и сложите в стъклен съд в хладилника. ...
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичка
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичка
Агнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да ...
Кулинарни тайни при готвене на патешко месо
Кулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
дупчиците. В този случай обаче трябва да сложите патицата нависоко на допълнителна съдинка, за да не се готви в собствената си мазнина. Друга ...
Кулинарни тайни при готвенето на джолан
Кулинарни тайни при готвенето на джолан
За приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо. Крехкото и добре приготвено ...
Малки кулинарни тайни за домакини на токчета
Малки кулинарни тайни за домакини на токчета
27 Окт.
Всяка добра домакиня си има трикове и хитринки, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Ето някои полезни при готвенето. ...
Кулинарни тайни за готвене на грил тиган
Кулинарни тайни за готвене на грил тиган
Грил тиганът осигурява чудесен начин за хората, живеещи в апартаменти и нямащи възможност да изпробват предимствата на барбекю кухнята, да сготвят вкусни ...
Кордон бльо - история и кулинарни тайни
Кордон бльо - история и кулинарни тайни
19 Август
. Според легендата се дължи и на много сини ленти, които ястието е получило на различни кулинарни конкурси във Франция. Дори е бил създаден Орден на ...
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци
За да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена ...
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
, по този начин неутрализираме миризмата на мас; – При приготвяне на сладкиши, ако мармаладът е по-рядък може да му добавим 2–3 чаени лъжички ...
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
печено месо, 350 мл студен квас, кефир, или гъст айрян. За подправяне: 1/2 ч.л. люта горчица, хрян или уасаби, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. олио, ...