Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основателни причини да не носите гримОснователни причини да не носите грим
04 Окт.
Но ако ви е трудно да се решите на тази стъпка, ето няколко много основателни причини да не носите грим! След като ги прочете, ще осъзнаете много от вредите на грима....
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
В ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни. Макар да е доказано, че вегетарианците...
Екзотични плодове: Как да ги консумираме?Екзотични плодове: Как да ги консумираме?
01 Юли
Различните екзотични плодове, които могат да се намерят по супермаркетите и магазините, са чудесни на вкус и придават изключителна, необикновена нотка на трапезата. Някои екзотични плодове са по-скоро непознати версии...
Десет причини да консумираме годжи бериДесет причини да консумираме годжи бери
28 Януари
1
Годжи берито, суперхраната която добива все по голяма популярност у нас, задължително трябва да присъства в менюто ви. Приемът му носи много ползи. Ето кои са те: По-добро храносмилане. Плодът благоприятства производството...
Забравете за белия хляб! Основателни причиниЗабравете за белия хляб! Основателни причини
16 Дек.
То е причина за наднормено тегло и затлъстяване. Гликемичният индекс на хляба е по-висок от този на шоколада....
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
18 Юни
Той се съдържа в цитоплазмата на клетките на растението....
Хвърлете сутиените! Ето ви 6 основателни причиниХвърлете сутиените! Ето ви 6 основателни причини
31 Януари
Ако и на вас ви е писнало да слагате и сваляте сутиени по цял ден, вижте в галерията шестте причини да ги запратите в коша. page1....
Трипси по растенията - как да ги унищожимТрипси по растенията - как да ги унищожим
15 Ноем.
Носете растенията много внимателно: с леко разклащане ларвите и възрастните лесно падат от цветята и листата и могат да чакат дълго време, за да се установят отново върху растенията....
Няколко причини да консумирате яйца всеки денНяколко причини да консумирате яйца всеки ден
21 Ноем.
Прочетете ползите от яйцата и причините, поради които да ги похапвате ежедневно. Ще останете очаровани от тази простичка, но толкова вкусна и здравословна храна....
10 причини да консумирате ядки по-често10 причини да консумирате ядки по-често
01 Февр.
Проучвания са установили, че за хората, които консумират ядки най-малко два пъти седмично, е с 24% по-малко вероятно да развият заболяването. Ще повишите либидото си....
Седем сериозни причини да консумирате червен лукСедем сериозни причини да консумирате червен лук
12 Ноем.
Предлагаме ви седем добри причини, заради които трябва да ядете червен лук, за да можете да подобрите здравето си. 1....
7 основателни причини да започнем деня си с физическа активност7 основателни причини да започнем деня си с физическа активност
12 Дек.
Ето няколко добри причини да започнете деня си с движение: 1....
Силата на фитохимикалите и как да си ги набавимСилата на фитохимикалите и как да си ги набавим
21 Април
Смята се, че фитохимикалите, съдържащи се в повечето храни от растителен произход, са изключително полезни за предотвратяване на много заболявания. Знае се за съществуването на хиляди фитохимикали. Ето някои от тях с доказано...
Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?
11 Януари
1
Според д-р Уилям Хей, автор на книгата „Нова ера на здравето”, повечето съвременни болести са причинени от прекалената киселинност, съдържаща се в организма....
Кои са киселите плодове и кога да ги консумираме?Кои са киселите плодове и кога да ги консумираме?
26 Януари
1
Те обаче не трябва да се консумират в съчетание със сладки плодове като диня, пъпеш, манго, банани и др....
7 причини да консумирате цитрусови плодове по-често7 причини да консумирате цитрусови плодове по-често
12 Януари
Цитрусовите плодове добавят усещане за свежест, лекота и сила в организма. Те укрепват имунната система и ви поддържат здрави и през зимата. Може да ги консумирате неограничено и смело....
Няколко съществени причини да консумирате редовно сусамов таханНяколко съществени причини да консумирате редовно сусамов тахан
09 Септ.
Причините да консумираме редовно сусамов тахан не са една и две. Той е чудесно средство за засилване на имунната система поради богатото съдържание на витамините от групата В и Е....
Осем сериозни причини да консумирате див спанак по-честоОсем сериозни причини да консумирате див спанак по-често
26 Юли
Ето ви 8 здравословно причини, поради които да консумирате див спанак: 1. Контролира диабета - едно от най-важните му предимства е контролирането на диабета чрез регулиране на кръвната захар....
Фузариоза при растенията - причини и лечениеФузариоза при растенията - причини и лечение
30 Януари
По тази причина поражението на растенията от фузариоза води както до намаляване на добива, така и до катастрофално влошаване на качеството му....
Антракноза по растенията - причини и лечениеАнтракноза по растенията - причини и лечение
07 Ноем.
Това може да предпази растенията от инфекция по по-ефективен начин. Медният оксихлорид ще блокира в гъбичките ензима, който е основната причина за необратими щети по дърветата и растенията....
Как да консумираме алоеКак да консумираме алое
14 Февр.
От листата на растението се извличат гел и сок, които се ползват както външно за кожни проблеми, така и вътрешно за лечение на широк набор от здравословни оплаквания....
Силата на псевдонимите - защо ги използваме и как влияятСилата на псевдонимите - защо ги използваме и как влияят
27 Януари
Тяхната сила се крие не само в езиковата простота, но и в способността им да капсулират същността на споделените преживявания и емоции....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....