Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да използвате дървен гребенНяколко причини да използвате дървен гребен
03 Септ.
Всяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
За какво се използва подправката девесил?За какво се използва подправката девесил?
02 Март
Девесилът е подправка, която има много лечебни свойства. Според народните вярвания името й означава девет сили. Всеки, който я използва в ястията си, ще бъде здрав и ще получи девет сили....
Толстолоб с девесил на параТолстолоб с девесил на пара
23 Април
Този толстолоб с девесил на пара е уникална вкусотия! Наздраве! Източник: Rumen Hristov от Кулинарна мрежа...
Ципура на фурна с девесил и лимонЦипура на фурна с девесил и лимон
07 Юни
Нарежете също няколко листа пресен девесил. Сложете от тях в коремчето на рибата. Покрийте тава с хартия за печене и поставете вътре рибите....
Скумрия на фурна с девесил и лимонСкумрия на фурна с девесил и лимон
08 Окт.
Измийте добре и подсушете В купа смесете зехтина, прясно изцеден сок от 1/3 лимон, сол, черен пипер и нарязани на ситно няколко листа пресен девесил. Разбъркайте добре и с тази ароматна смес намажете рибите....
Шаран на фурна с девесил и бяло виноШаран на фурна с девесил и бяло вино
10 Май
В тавичката нареждаме първо лука, върху него морковите и на произволно избрани места поставяме клонките девесил и целина. Върху тях поставяме нарязаните на шайби риба, като поръсваме с подправката за риба....
Крехко агнешко с лук и девесил на фурнаКрехко агнешко с лук и девесил на фурна
06 Април
Крехкото агнешко с лук и девесил на фурна е много вкусно....
Причини да използваме балсамов оцетПричини да използваме балсамов оцет
01 Март
Някои изследвания предполагат, че балсамовият оцет има няколко ползи за здравето, които варират от подобряване на тена до понижаване на холестерола, че дори подпомагане на загубата на тегло....
ДевесилДевесил
05 Февр.
1
Смята се, че девесилът не е подходяща подправка за по-нервни и експресивни хора, защото е възможно да причини главоболие и неразположение....
Няколко причини да ядете лападНяколко причини да ядете лапад
08 Юни
Причини да ядете по-често лапад Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си: - Оказва благоприятно действие при диабет; - Има детоксикиращ ефект за тялото и организма; - Подобрява храносмилането...
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
06 Юни
Ето няколко съществени причини да ядем череши: 1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане; 2....
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
В ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни. Макар да е доказано, че вегетарианците...
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
12 Август
2
Причина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
За какво се използва подправката майоранаЗа какво се използва подправката майорана
05 Април
Майораната идеално се съчетава с чесън, използва се като подправка за супи, сосове и пастети, добавя се към ястия от месо, особено от телешко месо, а също и в различни салати....
Няколко причини да носите памучни чорапиНяколко причини да носите памучни чорапи
15 Април
Сред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
18 Юни
Подобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
Няколко причини да хапвате кенгурско месоНяколко причини да хапвате кенгурско месо
03 Ноем.
Това са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Изключително често се използва за лечение на чревни инфекции и за ликвидирането на чревни паразити. С това обаче здравословните свойства на това чудотворно растение не свършват....
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
Няколко причини да тренирате на откритоНяколко причини да тренирате на открито
28 Март
Може би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
Няколко причини да хапваме червено зелеНяколко причини да хапваме червено зеле
24 Август
2
Използва се предимно за приготвяне на пресни салати, както и за задушаване....
Няколко трика да запазим подправките и билките дългоНяколко трика да запазим подправките и билките дълго
22 Август
Как да изсушим билките и подправките Може и да не се сещаме често, но повечето от подправките могат да се използват и изсушени, защото и тогава запазват уханието си....
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
30 Март
Тази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко. Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
Миди с девесилМиди с девесил
08 Януари
Поднесете мидите със стръкчета девесил и поръсани с лимоновия сок....