Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да използвате дървен гребенВсяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
03 Септ.
За какво се използва подправката девесил?Девесилът е подправка, която има много лечебни свойства. Според народните вярвания името й означава девет сили. Всеки, който я използва в ястията си, ще бъде здрав и ще получи девет сили....
02 Март
Толстолоб с девесил на параТози толстолоб с девесил на пара е уникална вкусотия!
Наздраве!
Източник: Rumen Hristov от Кулинарна мрежа...
23 Април
Ципура на фурна с девесил и лимонНарежете също няколко листа пресен девесил. Сложете от тях в коремчето на рибата.
Покрийте тава с хартия за печене и поставете вътре рибите....
07 Юни
Скумрия на фурна с девесил и лимонИзмийте добре и подсушете
В купа смесете зехтина, прясно изцеден сок от 1/3 лимон, сол, черен пипер и нарязани на ситно няколко листа пресен девесил.
Разбъркайте добре и с тази ароматна смес намажете рибите....
08 Окт.
Шаран на фурна с девесил и бяло виноВ тавичката нареждаме първо лука, върху него морковите и на произволно избрани места поставяме клонките девесил и целина.
Върху тях поставяме нарязаните на шайби риба, като поръсваме с подправката за риба....
10 Май
Крехко агнешко с лук и девесил на фурнаКрехкото агнешко с лук и девесил на фурна е много вкусно....
06 Април
Причини да използваме балсамов оцетНякои изследвания предполагат, че балсамовият оцет има няколко ползи за здравето, които варират от подобряване на тена до понижаване на холестерола, че дори подпомагане на загубата на тегло....
01 Март
ДевесилСмята се, че девесилът не е подходяща подправка за по-нервни и експресивни хора, защото е възможно да причини главоболие и неразположение....
05 Февр.
1
Няколко причини да ядете лападПричини да ядете по-често лапад
Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си:
- Оказва благоприятно действие при диабет;
- Има детоксикиращ ефект за тялото и организма;
- Подобрява храносмилането...
08 Юни
Няколко причини да ядем черешиЕто няколко съществени причини да ядем череши:
1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане;
2....
06 Юни
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Няколко причини да ядете лютоПричина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
12 Август
2
За какво се използва подправката майоранаМайораната идеално се съчетава с чесън, използва се като подправка за супи, сосове и пастети, добавя се към ястия от месо, особено от телешко месо, а също и в различни салати....
05 Април
Няколко причини да носите памучни чорапиСред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
15 Април
Няколко причини да консумирате пресен чесънПодобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
18 Юни
Няколко причини да хапвате кенгурско месоТова са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....
03 Ноем.
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Няколко невероятни причини да похапваме ревенИзключително често се използва за лечение на чревни инфекции и за ликвидирането на чревни паразити.
С това обаче здравословните свойства на това чудотворно растение не свършват....
12 Окт.
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Няколко причини да тренирате на откритоМоже би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
28 Март
Няколко причини да хапваме червено зелеИзползва се предимно за приготвяне на пресни салати, както и за задушаване....
24 Август
2
Няколко трика да запазим подправките и билките дългоКак да изсушим билките и подправките
Може и да не се сещаме често, но повечето от подправките могат да се използват и изсушени, защото и тогава запазват уханието си....
22 Август
Гратин с няколко сиренаТази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко.
Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
30 Март