Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен бобИзмийте добре фасула, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл. и подправете със солта. Налейте с вода до горе, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути от затварянето...
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаСъхранение и консервиране на боб, грах и лещаАко искате да консервирате леща и зрял боб, те трябва да са предварително сготвени. Зелен фасул Зеленият фасул се консервира. Той не бива да е престоял прекалено дълго преди да започнете процеса на консервиране....
БобБоб
05 Март
Admin
Фасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...
Бърза запеканка с консервиран зелен бобБърза запеканка с консервиран зелен бобПо принцип при консервиране на зеления боб се добавя сол, затова посоляваме внимателно само яйчената смес. Запеканката може да сервирате както топла, така и студена, еднакво апетитна е....
Боб адзукиБоб адзукиБобът Адзуки /Azuki bean/, познат още като червен азиатски боб е изключително вкусен представител на семейство Бобови. В Япония дори го наричат цар на бобовите растения. Адзуки /азуки/ е основна култура в Китай и...
Черен бобЧерен бобФасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но може да се отглежда навсякъде. Култивиран е още преди инките, а в Европа е пренесен по време на една от експедициите на Христофор Колумб. Заради...
Смилянски бобСмилянски бобСмилянски боб е една от малкото български храни, които са защитени с патент за словна марка, касаеща неговото отглеждане в областта на горното поречие на река Арда. Местните жители наричат този боб фасульовица. Традициите...
Тонка бобТонка бобТонка боб (tonka beans) е името на интересно растение от тропическите джунгли, чиито шушулки се използват като подправка. У нас тонка боб не се радва на голяма популярност и сравнително рядко се използва в приготвянето на...
Боб мунгБоб мунгБоб мунг или папуда представлява семето на растението Vigna radiata. То се отнася към семейство Бобови /Fabaceae/. Във Франция го наричат fèves germées, в Гърция- rovitsa (ροβίτσα), а в Турция- mash filizi. Вирее...
Кадифен бобКадифен боб
09 Ноем.
Elena Mateva
Кадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Фасулът се отглежда в южните Съединени щати, Африка, Индия, както и в Западна Индия за зелен тор и паша. Използва се също като...
Как да консервираме чушкиКак да консервираме чушкиЧушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях....
Как да консервираме лобода?Как да консервираме лобода?Тя се консумира прясна или консервирана. Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол. Почистваме и измиваме листата на лободата обилно с вода....
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
01 Февр.
Жана Г.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслиниИма много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на морковиКонсервиране на морковиИма един универсален метод за консервиране на моркови. Нужни са пресни зеленчуци. Те се измиват се и нарязват на кръгчета с дебелина 20—25 см. Бланшират се в посолена на вкус вода за около 5 мин....

Следвай ни