Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
10 Август
Първото нещо, което трябва да се направи, е месото да се изчисти хубаво от жилките и лойта. След това се стига до смилането на месото. Препоръчва се магарешкото месо да се смели два пъти....
Да си направим кайма за кюфтетаДа си направим кайма за кюфтета
10 Окт.
4
Каймата се омесва добре и се оставя да престои една нощ в хладилника. Ако нямате толкова време и 1-2 часа са достатъчни....
Защо да си направим агнешка кайма?Защо да си направим агнешка кайма?
30 Юли
Прочетете също кои са подходящите подправки за агнешко и как да си направите вкусно агнешко с ориз....
Да си направим кайма в домашни условияДа си направим кайма в домашни условия
01 Дек.
2
Всеки се е опитвал, поне някога, да си направи кайма в домашни условия. За тази цел на помощ идва незаменимата мелачка. Всъщност, меленето на месото е една лесна стъпка от целия процес....
Да си направим соева кайма и кюфтенцаДа си направим соева кайма и кюфтенца
09 Май
1
Можете да използвате готова соева кайма, а можете да си я направите и сами....
Как да си направим хубаво кисело зелеКак да си направим хубаво кисело зеле
20 Ноем.
Днес ще ви разкажем как да си приготвите сами хубаво кисело зеле у дома. Преди да започнете трябва да знаете, че за да си направите хубаво кисело зеле, то вие трябва да се съобразите с времето, когато започвате....
Как да си направим патешка кайма?Как да си направим патешка кайма?
31 Юли
От патешка кайма се получават страхотно сочни кюфтенца. За да си направите патешка кайма е нужно да се смели конкретната част от патето, както и при всяко друго месо, което искаме да се превърне в кайма....
Как да си направим заешка каймаКак да си направим заешка кайма
03 Февр.
Най-подходящо при направа на кайма от заешко месо е контрафилето, но резултатът също ще бъде добър и ако използвате плешка или заешко бутче....
Хубава млечна баницаХубава млечна баница
11 Септ.
Хубавата млечна баница сервираме поръсена с пудра захар....
Как да си направя хубаво кафе в джезве?Как да си направя хубаво кафе в джезве?
04 Дек.
За приготвянето на истински хубаво кафе в джезве на първо място ви трябва джезве или т.нар. ибрик. Добре е джезвето да е медно, защото така максимално се запазва вкуса и аромата на кафето....
Хубава домашна руска салатаХубава домашна руска салата
19 Ноем.
3
Объркваме добра продуктите и оставяме хубавата домашна руска салата за 1-2 часа в хладилника....
Как да си приготвим кайма от риба?Как да си приготвим кайма от риба?
13 Юни
За да обогатите каймата от риба с мазнина, може да добавите парче масло или малко сланина, която ще я направи особено вкусна....
КаймаКайма
29 Септ.
2
Няма как да постигнем страхотен вкус на каймата, дори и с много подправки, ако не сме подбрали преди това месото, с което да я направим....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....