Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъбени галети с яйцаГъбени галети с яйца
13 Юли
След това изваждаме солените галети, правим малка дупка в средата и чукаме яйцата. Връщаме във фурната и печем до запичане на яйцата гъбените галети с яйца....
Странни обичаи в различните страниСтранни обичаи в различните страни
17 Февр.
1
Британският сайт Buzzfeed представи наскоро няколко интересни факта относно най-странните обичаи и порядки в няколко страни по света....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Най-неустоимите сладкиши с бисквити (ГАЛЕРИЯ)Най-неустоимите сладкиши с бисквити (ГАЛЕРИЯ)
06 Юли
Освен че могат да се похапват като следобедна закуска в компанията на кафе, чай или мляко, бисквитите се използват и за приготвянето на неустоими сладкиши. Най-вкусните от тях можете да видите в галерията ни....
Кафени сладкишиКафени сладкиши
06 Август
Печете различните сладки за кафе на 180 °C за 20 минути....
Сладкиши МелиндресСладкиши Мелиндрес
21 Дек.
3
Жълтъците се разбиват, добавя се захарта и се разбива до бяло. Кората на лимона се настъргва и се добавя към жълтъците. Разбърква се добре и се добавя канелата. Маслото се разтопява, без да кипва, охлажда се и се добавя...
Бихте ли я опитали? Скалата пуска своя марка текилаБихте ли я опитали? Скалата пуска своя марка текила
22 Април
Скалата е върхът. Кечистът-актьор Дуейн Джонсън пуска свой собствен бранд текила. Мускулестият мъжага никога не е криел страстта си към алкохолната напитка. Скалата възнамерява да пусне в продажба свой собствен бранд...
Палачинки ГаленикПалачинки Галеник
18 Ноем.
Палачинките Галеник са много вкусни!...
Палачинки ГаленикПалачинки Галеник
10 Дек.
Изсипете брашното в подходящ съд, добавете разбитите със солта и захарта жълтъци, сипете каймака и разбъркайте хубаво, за да не останат бучки. Сипете в сместа разбитите белтъци, разтопеното масло, млякото, разбъркайте...
Италиански сладкиши SoffioniИталиански сладкиши Soffioni
08 Март
Обичате ли тестени сладкиши? А почитатели ли сте на италианската кухня? С тези уханни бижута, наподобяващи кексчета, ще се пренесете в Италия....
Смес от подправки за сладкиши и сладкиСмес от подправки за сладкиши и сладки
11 Април
Можете например да добавите сушена мента или маточина, кимион, кориандър или други подправки, които се използват не само за сладкиши и сладки....
Основен крем за сладкишиОсновен крем за сладкиши
25 Окт.
1
Този яйчен крем може да се използва при приготвянето на най-различни сладкиши....
Ретро сладкиши с крушиРетро сладкиши с круши
27 Септ.
2
Ретро сладкиши с круши, който може да замени и най-любимия ви плодов тарт. Карамелизирайте 1 ч.ч. от захарта в тавата. Върху горещия карамел сложете маслото и изчакайте да се разтопи. Оставете леко да се охлади....
Карамелен сироп за сладкишиКарамелен сироп за сладкиши
25 Септ.
Полученият сироп е подходящ за сиропиране на торти и сладкиши....
Великденски сладкиши със стафидиВеликденски сладкиши със стафиди
20 Април
1
Тестото се разделя на четири и се оформят сладкиши. Всеки сладкиш се намазва с жълтък, поръсва се с бадеми и всички се нареждат в голяма тава, намазана с мазнина. Пекат се 25 минути на 200 градуса....
Ароматен сладкиши с ягодиАроматен сладкиши с ягоди
09 Април
Ароматен сладкиш с ягоди за следобедното кафе или за закуска....
Фъстъчен крокан за сладкишиФъстъчен крокан за сладкиши
07 Май
Този домашен крокан се използва за сладкиши, като съобразно сладкиша може да се начупи или смели с блендер. Фъстъчен крокан за сладкиши се съхранява в стъклен съд в хладилник....
Лимоново масло за сладкишиЛимоново масло за сладкиши
21 Април
Лимоновата кора се настъргва на ситно, като се внимава да не се засяга бялата част. Изстисква се сокът на лимоните. В тиган се смесват настърганата кора, сока, маслото, захарта и яйцата и се загряват при непрекъснато...
Карамелен сладкиши с ябълкиКарамелен сладкиши с ябълки
31 Юли
Печем сладкиша на 170 градуса до готовност. Поднасяме, като обръщаме в подходяща чиния....
Маслен крем за сладкишиМаслен крем за сладкиши
12 Юли
Крема може да ползвате за всякакъв вид пасти, торти, сладкиши....
Вишни, захаросани за сладкишиВишни, захаросани за сладкиши
27 Януари
Вишните се почистват от костилките. Това става с тънкия край на безопасна игла или със специален уред за вадене на костилки. Слагат се в голам буркан и се засипват догоре със захар. Прибират се в хладилник. След ден-два...
Сладкиши с пшеничен грисСладкиши с пшеничен грис
11 Март
5
Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар, докато е топъл. Консумира се студен....
Шоколадов топинг за сладкишиШоколадов топинг за сладкиши
12 Януари
Разтопете на водна баня, докато двата продукта се смесят и разтопят за шоколадовия топинг за сладкиши....
Какаов крем за сладкишиКакаов крем за сладкиши
15 Март
Какаовият крем се използва за сладкиши и торти....
Познавате ли тези сирена?Познавате ли тези сирена?
24 Април
Представяме ви някои видове сирена, които са по-малко познати и за които почти сигурно не сте чували много. Ньофшател - френско сирене от пълномаслено мляко. При по-кратко зреене образува тънка кора, покрита с прах....