Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специалитет на скараНачукваме леко филетата и ги подправяме с марината приготвена от сол, черен пипер, лимонов сок, соев сос и бирата. Оставяме ги да престоят 30 мин.
Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии....
11 Май
2
Специалитет на скараНачукваме леко филетата и ги подправяме с марината приготвена от сол, черен пипер, лимонов сок, соев сос и бирата. Оставяме ги да престоят 30 мин.
Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии....
11 Май
2
Честит Ден на виенския шницел! Виж оригиналната му рецептаИстория на Виенския шницел
Виенският шницел се среща за първи път през 1831 година в готварска книга под името пържен телешки шницел. Малко по малко то си проправя път към Виена....
09 Февр.
Гулаш - Национален специалитет на УнгарияГотви се бавно, за около 5 часа на слаб котлон, като предварително е загрята чугунената тенджера и после е свалена температурата от 9 степени на 3.
Това беше рецептата за Гулаш - Национален специалитет на Унгария....
17 Дек.
Специалитет с кайма на фурнаНакълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, я върху тях и останалата кайма. Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното....
09 Август
30
Специалитет с кайма на фурнаНакълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, я върху тях и останалата кайма. Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното....
09 Август
30
Виенски специалитетиВиенските специалитети не са многобройни, но за сметка на това са популярни из целия свят. Кой не е чувал за прочутия виенски шницел или неустоимата торта Сахер....
15 Юли
Шницел - специалитет БалканПробвайте вкъщи да направите този прекрасен шницел - специалитет Балкан, ще останете възхитени. Може да го сервирате и само с обикновена доматена салата....
13 Март
Специалитет за подсилване на имунната системаИзмитите шишарки се слагат в тенджера и се заливат с гореща вода. Престояват 1/2 денонощие.
Варят се, докато водата се изпари наполовина. Шишарките се изхвърлят.
Добавя се захарта и се бърка до сгъстяване. 5-6 минути...
16 Април
Специалитет по китайскиНарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички.
Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички....
01 Август
Подходящи гарнитури за шницелиИ така, нека видим кои са подходящите гарнитури за шницел.
1....
12 Юли
Специалитет с агнешки ребърцаКартофите, измити и обелени, се нарязват на резенчета, изпържва се и се оставят на топло. Лукът се нарязва на ситно, прибавят се останалите зеленчуци и виното и се задушава до готовност....
20 Февр.
Турски специалитет с патладжанПоднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз....
18 Април
5
Специалитет с говежди пържолиРазбъркваме добре и от така получената плънка слагаме във всяка пържола, след което я завиваме на руло. Завързваме ги много добре и леко ги изпържваме от двете страни....
22 Февр.
Агнешки специалитет в гювечетаНарязваме месото на парчето и ги задушаваме с 2/3 от маслото. Нарязваме зеленчуците и ги задушаваме с останалото масло в друг тиган, като към тях добавим и подправките....
22 Февр.
Говежди специалитет в маринаСлед това изваждаме месото, подсушаваме го и го нарязваме на парченца, които изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме месото в тенджера, заливаме го с коняка и го фламбираме 2-3 мин....
23 Февр.
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Какво представлява виенският шницел?Още една особеност е, че е прието виенският шницел да се сервира, като предварително е поръсен с лимонов сок.
Към него задължително се добавя гарнитура от зелена салата, картофена салата и салата от краставици....
08 Юли
Специалитет с Пилешко и ЗеленчуциПилешките филенца нарязваме на кубчета, като ги поръсваме със соевия сос и черния пипер.
Към зеленчуците прибавяме и филето.
Намаляваме котлона и оставяме месото и зеленчуците да се задушат за 15 мин....
18 Март
2
Лятна капама (Специалитет за гости)Тенджерата се разклаща няколко пъти на всички страни, за да се стегнат продуктите, похлупваме се и се поставя на дъното на фурната, като капакът се притиска с тежест.
Пече се на тих огън 3 часа, без да се отваря....
08 Февр.
Специалитет с Пилешко и ГъбиСлагам ги нарязани в йенска с малко вода, олио (кр. масло), щ. захар , щ. сол, похлупвам с капак или чиния и пускам 2-3 пъти по 1 мин с объркване след всяка минута....
13 Март
Месен специалитет с разни зеленчуциНарежете ги на парчета. Сложете ги при месото, добавете нарязана скилидка чесън.
Подправете, сложете всички подправки на вкус и сипете бульона....
13 Окт.
1
Пилешки специалитет в бутер тестоПоследователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят....
20 Май
2