Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползи от пекан – американския орехПолзи от пекан – американския орех
12 Юли
1
Американският орех е известен още като пекан. Той е изключително полезен за организма....
Коледни сладки с орех пеканКоледни сладки с орех пекан
10 Дек.
Нарежете маслото на кубчета в купа и го оставете да се отпусне на стайна температура за час. Смесете всички продукти в купата без орехите. Тях натрошете на дребно и смелете в кухненски робот....
Погача за Деня на НезависимосттаПогача за Деня на Независимостта
22 Септ.
Оставете празничната погача да втаса и намажете с разбития жълтък с малко мляко и олио, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 °C. Честит празник с тази погача за Деня на Независимостта....
Бонбони за Деня на влюбенитеБонбони за Деня на влюбените
14 Февр.
1
Бонбоните за Деня на влюбените са много вкусни....
Питка за Деня на християнското семействоПитка за Деня на християнското семейство
21 Ноем.
В 100 мл вода се разбърква маята със захарта и оставяме да шупне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса на топло 40-50 минути. Втасалото тесто се разделя на две....
Сладка Питка за деня на влюбенитеСладка Питка за деня на влюбените
15 Февр.
Разбърква се маята в топло прясно мляко с малко захар и оставяме да бухне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса 40-50 минути, докато удвой обема си....
Празнична питка за деня на народните будителиПразнична питка за деня на народните будители
01 Ноем.
Празничната питка за деня на народните будители е готова....
Постна содена питка за деня на Християнското семействоПостна содена питка за деня на Християнското семейство
22 Ноем.
Постната содена питка за деня на Християнското семейство се поднася с благодарност, молитва и се разчупва по парче на всеки....
Хапки с чери домати за Деня на влюбенитеХапки с чери домати за Деня на влюбените
14 Февр.
Намажете ги със зехтин и изпечете на тостера. Намажете с разядката. Подредете хапките в чиния и украсете с чери доматки. Хапките с чери домати за Деня на влюбените са готови....
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеСериозни причини да похапвате повечко грозде
19 Окт.
Основните два вида в световен мащаб са европейски и американски – първият се отглежда целогодишно, а вторият е на разположение през септември и октомври....
5 причини да похапвате често помело5 причини да похапвате често помело
26 Януари
Помело представлява овален жълт плод, който има големината на малък пъпеш. Той се отглежда в Китай и Тайван, но през последните години все по-често може да се срещне почти навсякъде по света. Има го и в България, където...
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Днес е празникът на шоколадовия пай с американски орехДнес е празникът на шоколадовия пай с американски орех
20 Август
Освен че ще ви се услади, американският орех, известен и като пекан, е полезен полезен за здравето ви....
7 важни причини да похапвате повече батати7 важни причини да похапвате повече батати
27 Март
Със сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук....
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиДами, ето 7 причини да похапвате броколи
30 Окт.
Броколи е името на зеленчук, който през последните години си спечели славата на суперхрана. Това растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях. Розичките броколи са...
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Ревенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
Орехи ПеканОрехи Пекан
13 Април
Така се нарича американският орех, който често се среща и като маслен, защото ядките му са по-сладки и с по-висока масленост, отколкото познатите ни орехи....
Американски понички на фурнаАмерикански понички на фурна
17 Ноем.
2
Оставяме го да втаса за 40-45 минути. Загряваме фурната до 220 градуса. Поставете на котлона тенджера с вода и изчакайте да заври. Оформяме от тестото 12 еднакви топки....
Киш - френският роднина на паяКиш - френският роднина на пая
30 Окт.
Вероятно повечето от вас смятат, че кишът произлиза от Франция, тъй като именно оттам са ни известни и множеството му вариации, но това не е така. Всъщност родината на киша е Германия. За да не се изхвърля останалото...
В Златоград пекат 150 агнета в Деня на чеверметоВ Златоград пекат 150 агнета в Деня на чевермето
03 Май
Днес, 3 май, в Златоград отбелязват Деня на чевермето и само няколко дни преди Гергьовден в родопския град ще бъдат изядени 150 агнета. Празникът на чевермето у нас се провежда за втора поредна година. Инициативата за...
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
Кокосов орех от шоколадКокосов орех от шоколад
10 Февр.
На водна баня разтопяваме един черен шоколад. Оставяме да се охлади малко и намазваме кръгли силиконови форми. Оставяме в хладилника да стегне. Разтопяваме един бял шоколад на водна баня....
Макарони на фурна по американскиМакарони на фурна по американски
07 Окт.
2
Рецептата за макарони на фурна по американски е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com...
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоОсем причини да похапваме сини сливи по-често
26 Август
Сините сливи са важен продукт в кулинарията. Те са вълшебната съставка в редица сладкиши, пайове, рула, торти, палачинки, козунаци, мармалади, компоти, кексове, ошави, кремове. Заради своя сладко-кисел вкус...
Какво е пеканов орех?Какво е пеканов орех?
30 Май
Орехите Пекан у нас са известни под името американски орех. Те силно наподобяват европейските орехи, но имат различна окраска, в червеникав цвят, и не съдържат йод....