Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползи от пекан – американския орехАмериканският орех е известен още като пекан. Той е изключително полезен за организма....
12 Юли
1
Коледни сладки с орех пеканНарежете маслото на кубчета в купа и го оставете да се отпусне на стайна температура за час.
Смесете всички продукти в купата без орехите. Тях натрошете на дребно и смелете в кухненски робот....
10 Дек.
Погача за Деня на НезависимосттаОставете празничната погача да втаса и намажете с разбития жълтък с малко мляко и олио, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 °C.
Честит празник с тази погача за Деня на Независимостта....
22 Септ.
Питка за Деня на християнското семействоВ 100 мл вода се разбърква маята със захарта и оставяме да шупне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса на топло 40-50 минути. Втасалото тесто се разделя на две....
21 Ноем.
Сладка Питка за деня на влюбенитеРазбърква се маята в топло прясно мляко с малко захар и оставяме да бухне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса 40-50 минути, докато удвой обема си....
15 Февр.
Празнична питка за деня на народните будителиПразничната питка за деня на народните будители е готова....
01 Ноем.
Постна содена питка за деня на Християнското семействоПостната содена питка за деня на Християнското семейство се поднася с благодарност, молитва и се разчупва по парче на всеки....
22 Ноем.
Хапки с чери домати за Деня на влюбенитеНамажете ги със зехтин и изпечете на тостера. Намажете с разядката.
Подредете хапките в чиния и украсете с чери доматки.
Хапките с чери домати за Деня на влюбените са готови....
14 Февр.
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеОсновните два вида в световен мащаб са европейски и американски – първият се отглежда целогодишно, а вторият е на разположение през септември и октомври....
19 Окт.
5 причини да похапвате често помелоПомело представлява овален жълт плод, който има големината на малък пъпеш. Той се отглежда в Китай и Тайван, но през последните години все по-често може да се срещне почти навсякъде по света. Има го и в България, където...
26 Януари
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Днес е празникът на шоколадовия пай с американски орехОсвен че ще ви се услади, американският орех, известен и като пекан, е полезен полезен за здравето ви....
20 Август
7 важни причини да похапвате повече бататиСъс сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук....
27 Март
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиБроколи е името на зеленчук, който през последните години си спечели славата на суперхрана. Това растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях.
Розичките броколи са...
30 Окт.
Няколко невероятни причини да похапваме ревенРевенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
12 Окт.
Орехи ПеканТака се нарича американският орех, който често се среща и като маслен, защото ядките му са по-сладки и с по-висока масленост, отколкото познатите ни орехи....
13 Април
Американски понички на фурнаОставяме го да втаса за 40-45 минути.
Загряваме фурната до 220 градуса. Поставете на котлона тенджера с вода и изчакайте да заври.
Оформяме от тестото 12 еднакви топки....
17 Ноем.
2
Киш - френският роднина на паяВероятно повечето от вас смятат, че кишът произлиза от Франция, тъй като именно оттам са ни известни и множеството му вариации, но това не е така. Всъщност родината на киша е Германия.
За да не се изхвърля останалото...
30 Окт.
В Златоград пекат 150 агнета в Деня на чеверметоДнес, 3 май, в Златоград отбелязват Деня на чевермето и само няколко дни преди Гергьовден в родопския град ще бъдат изядени 150 агнета. Празникът на чевермето у нас се провежда за втора поредна година.
Инициативата за...
03 Май
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Кокосов орех от шоколадНа водна баня разтопяваме един черен шоколад. Оставяме да се охлади малко и намазваме кръгли силиконови форми. Оставяме в хладилника да стегне.
Разтопяваме един бял шоколад на водна баня....
10 Февр.
Макарони на фурна по американскиРецептата за макарони на фурна по американски е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com...
07 Окт.
2
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоСините сливи са важен продукт в кулинарията. Те са вълшебната съставка в редица сладкиши, пайове, рула, торти, палачинки, козунаци, мармалади, компоти, кексове, ошави, кремове. Заради своя сладко-кисел вкус...
26 Август
Какво е пеканов орех?Орехите Пекан у нас са известни под името американски орех. Те силно наподобяват европейските орехи, но имат различна окраска, в червеникав цвят, и не съдържат йод....
30 Май