Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вредни ли са наситените мазнини?И макар и да се оказва, че наситените мазнини всъщност не са толкова вредни, колкото се е смятало, то хора с някои заболявания би трябвало да ги избягват....
22 Януари
Защо растителните мазнини и маргаринът са вредниНаситените мазнини са най-стабилни и са най-добри за готвене.
Работата е там, че по-голямата част от растителните мазнини на пазара, са нагряти при обработката, при която се получава масло от семената....
19 Август
13
Растителни източници на мазниниЛененото семе обаче е един от най-добрите източници на растителни мазнини и е от изключителна важност за мозъка и поддържане здравето на артериите ни....
31 Дек.
С растително масло топим коремните мазниниВсеки един от тях трябвало да консумира по два специални шейка на ден, чийто състав включвал определен вид растителна мазнина....
11 Ноем.
Разпознаване на млечни продукти с растителни мазниниСпециалистите съветват да избягвате консумацията на млечни продукти с растителни мазнини, защото са вредни за здравето....
27 Април
6
Коктейл Това ли е всичко?И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите.
Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре.
Пресипваме в охладена коктейлна чаша....
30 Окт.
Животинска или растителна мазнина да използвамеМного е писано за ефекта и ползата от замяната на животинските мазнини с растителни масла и мазнини от растителен произход....
16 Февр.
Коктейл против коремни мазниниКоктейлът се пие 30 минути преди сън, като спомага топенето на коремни мазнини....
10 Юни
Растителните или животинските мазнини са по-полезни?Досега общоприето бе мнението, че растителните мазнини са по-полезни от мазнините с животински произход, каквото, например, е маслото. В крайна сметка това схващане е на път да се окаже напълно погрешно....
26 Септ.
Вредно ли е червилото?Едва през 19-ти век червилото стана достъпно като произведена от човека суровина, удобно приготвена за използване от съвременната жена и съставена предимно от восък, мазнини и различни оцветяващи пигменти....
29 Юли
Авокадото вредно ли е?То има много ползи за здравето, но може да се окаже вредно, когато се консумира в прекомерно количество. Не е препоръчително да се яде авокадо по време на бременност и кърмене....
07 Окт.
Салата, богата на витамини и растителни протеиниНай-отгоре за декорация нарежете соевото сирене на кубчета и поставете няколко маслинки.
Прави се дресингът от горчица, балсамов оцет, зехтин и сол и с него се овкусява салатката....
05 Февр.
Животинските мазнини не са толкова вредниЕкспертите доста спорят относно това вредно или не е маслото. Вероятно и вие считате, че растителните мазнини са полезни, а животинските мазнини - обратното, вредни....
14 Април
Безопасно ли е готвенето с растителни масла?При пържене с растителни мазнини се формират трансмазнини. Този процес е известен като хидрогениране. Простият химичен процес превръща полезни хранителни вещества в опасни за здравето съединения....
20 Септ.
1
Полезно ли е наистина сиренето?Друга причина е, че сиреното съдържа много калций, но и много мазнини. Ако прекаляваме с консумацията на сиренето, то ще приемате прекалено много мазнини....
05 Февр.
Вредно ли е разтворимото кафе?Редовната консумация се смята за по-скоро вредна, отколкото носеща реални ползи.
Тъй като съдържа повече кофеин, нервната система страда от него....
01 Дек.
Вредно ли е алуминиевото фолиоВисоките нива на алуминий са вредни за човешкия организъм.
Излишъкът на метали в организма води до нарушаване на работата на нервната система, може да предизвика заболяване на бъбреците и на други важни органи....
11 Май
3
Домашно фъстъчено масло без добавени мазниниВ началото ще станат на трохи, но след това ще започнат да отделят от собствената си мазнина и ще се превърнат в гладко фъстъчено масло....
05 Февр.
Вредна ли е майонезата?Вредна ли е майонезата? Основното притеснение на потребителите идва от факта, че това е продукт с огромно съдържание на мазнини. Вторият притеснителен пункт е свързан с високата ѝ калоричност....
03 Дек.
Вредна ли е майонезата?Хранителната стойност на 100 г продукт е 512 kcal и 55 г мазнини. Дали е вредна или не - преценете сами предвид всички консерванти, които се съдържат в нея......
15 Март
Вредна ли е солта?Вредна ли е солта, доколко може да ни навреди прекаляването с нея, какви са допустимите норми за ден? Това са все въпроси, които най-популярната подправка в кухнята продължава да предизвиква....
14 Ноем.
Вредни ли са дреболиитеТо не съдържа мазнини и калории, а в същото време е богато на желязо. Ако искате да отслабвате, този продукт ще ви помогне. Ако имате анемия, този продукт ще ви е от полза....
16 Април
1