Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Зимнина с морковиСлед около седмица зимнината с моркови е готова. Получават се много хрупкави и приятни....
29 Септ.
Зимнина с Чушки СиврияГотовата зимнина с чушки Сиврия поставяме на хладно и проветриво място.
През първите дни се претакаме през ден-два....
13 Юни
Зимнина от зеленчуциИзмиваме и почистваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на тънки полумесеци, чушките на ивички, чесъна на тънки кръгчета, доматите на дребно....
30 Ноем.
Зимнина от ябълкиЗа по-добър аромат може да добавите и пръчка канела по време на варенето със захарта....
17 Септ.
Важни съвети при приготвяне на зимнинаПриготвянето на зимнина има и икономически ефект, особено когато зеленчуците и плодовете са собствено производство....
18 Дек.
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсПриготвяне на френски Крепс
В купа се смесват брашното, солта, захарта, яйцата и ванилията. С помощта на бъркалка се разбива бавно, докато добавяте млякото. Маслото се слага последно....
13 Февр.
Зимнина от заешко месцеЗайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет.
Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат....
11 Февр.
Зимнина от сладки патладжаниПатладжаните се разрязват на четвъртинки по дължина. Лукът се реже на четвъртинки. Чушките се чистят от семената и дръжките и се разрязват на широки ленти.
Чесънът се почиства и се разделя на скилидки....
28 Юни
Зимнина от млени доматиПочистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на парчета. Доматите са почистват от зеленото около дръжката и също се нарязват на парчета....
11 Окт.
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Зимнина с чушки, домати и чесънИзчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ.
Приятен апетит!...
14 Септ.
Зимнина от Домати без СтерилизиранеНарязват се с нож на дребни парченца, също и целината, магданозът, прибавя се сол на вкус.
Нарязват се чушлета по желание.
Слага се салицилът и се разбърква добре. Оставя се 1-2 часа на хладно....
06 Април
11 топ съвета за приготвяне на Френски макарониМного се говори за това колко трудно е да се приготвят френски макарони. Не е така. Те са трудни, но ви трябват само няколко полезни съвета и ни повярвайте, скоро ще правите перфектни френски макарони всеки път....
12 Април
Бурканите със зимнина - изобретени от френски готвачСвикнали сме да мислим, че бурканите със зимнина са типично българско изобретение. Но технологията е създадена от французина Никола Апер през 1795 г....
18 Окт.
Зимнина с криви чушки, моркови и зелеИзмити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета....
23 Септ.
Тайните на класическия френски омлетЗа приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
31 Юли
Зимнина от мариновани патладжани и чушкиЗимнината от мариновани патладжани и чушки е готова....
13 Юни
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеСега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
05 Дек.
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
История и приготвяне на класически френски Петел с виноПреди да ви покажем как се приготвя този петел, както и да ви запознаем с някои тънкости, свързани с приготвянето му, ще ви разкажем и малко за произхода на оригиналната френска рецепта....
06 Юни
Тънкости при приготвяне на неустоима френска селска тортаЗащото тази торта не е нито френска, още по-малко пък е била приготвена за първи път из някое затънтено селце....
28 Януари
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджТова име подсказва, че десертът се приготвя лесно. Освен това се прави с малко и широко достъпни съставки....
16 Юни