Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Зимнина с морковиЗимнина с моркови
29 Септ.
След около седмица зимнината с моркови е готова. Получават се много хрупкави и приятни....
Зимнина с Чушки СиврияЗимнина с Чушки Сиврия
13 Юни
Готовата зимнина с чушки Сиврия поставяме на хладно и проветриво място. През първите дни се претакаме през ден-два....
Зимнина от тиквичкиЗимнина от тиквички
19 Юни
2
Съхранявайте зимнината от тиквички на хладно място....
Зимнина от зеленчуциЗимнина от зеленчуци
30 Ноем.
Измиваме и почистваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на тънки полумесеци, чушките на ивички, чесъна на тънки кръгчета, доматите на дребно....
Зимнина от ябълкиЗимнина от ябълки
17 Септ.
За по-добър аромат може да добавите и пръчка канела по време на варенето със захарта....
Важни съвети при приготвяне на зимнинаВажни съвети при приготвяне на зимнина
18 Дек.
Приготвянето на зимнина има и икономически ефект, особено когато зеленчуците и плодовете са собствено производство....
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсКулинарни тайни на класическите френски Крепс
13 Февр.
Приготвяне на френски Крепс В купа се смесват брашното, солта, захарта, яйцата и ванилията. С помощта на бъркалка се разбива бавно, докато добавяте млякото. Маслото се слага последно....
Зимнина от заешко месцеЗимнина от заешко месце
11 Февр.
Зайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет. Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат....
Зимнина от сладки патладжаниЗимнина от сладки патладжани
28 Юни
Патладжаните се разрязват на четвъртинки по дължина. Лукът се реже на четвъртинки. Чушките се чистят от семената и дръжките и се разрязват на широки ленти. Чесънът се почиства и се разделя на скилидки....
Зимнина от млени доматиЗимнина от млени домати
11 Окт.
Почистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на парчета. Доматите са почистват от зеленото около дръжката и също се нарязват на парчета....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Зимнина с чушки, домати и чесънЗимнина с чушки, домати и чесън
14 Септ.
Изчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ. Приятен апетит!...
Зимнина от Домати без СтерилизиранеЗимнина от Домати без Стерилизиране
06 Април
Нарязват се с нож на дребни парченца, също и целината, магданозът, прибавя се сол на вкус. Нарязват се чушлета по желание. Слага се салицилът и се разбърква добре. Оставя се 1-2 часа на хладно....
11 топ съвета за приготвяне на Френски макарони11 топ съвета за приготвяне на Френски макарони
12 Април
Много се говори за това колко трудно е да се приготвят френски макарони. Не е така. Те са трудни, но ви трябват само няколко полезни съвета и ни повярвайте, скоро ще правите перфектни френски макарони всеки път....
Бурканите със зимнина - изобретени от френски готвачБурканите със зимнина - изобретени от френски готвач
18 Окт.
Свикнали сме да мислим, че бурканите със зимнина са типично българско изобретение. Но технологията е създадена от французина Никола Апер през 1795 г....
Зимнина с криви чушки, моркови и зелеЗимнина с криви чушки, моркови и зеле
23 Септ.
Измити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета....
Тайните на класическия френски омлетТайните на класическия френски омлет
31 Юли
За приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
Зимнина от мариновани патладжани и чушкиЗимнина от мариновани патладжани и чушки
13 Юни
Зимнината от мариновани патладжани и чушки е готова....
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеКулинарни тайни при приготвянето на парфе
05 Дек.
Сега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество. За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
История и приготвяне на класически френски Петел с виноИстория и приготвяне на класически френски Петел с вино
06 Юни
Преди да ви покажем как се приготвя този петел, както и да ви запознаем с някои тънкости, свързани с приготвянето му, ще ви разкажем и малко за произхода на оригиналната френска рецепта....
Тънкости при приготвяне на неустоима френска селска тортаТънкости при приготвяне на неустоима френска селска торта
28 Януари
Защото тази торта не е нито френска, още по-малко пък е била приготвена за първи път из някое затънтено селце....
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджКулинарни тайни при приготвянето на класически фъдж
16 Юни
Това име подсказва, че десертът се приготвя лесно. Освен това се прави с малко и широко достъпни съставки....