Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусни яйца по БенедиктинскиВърху тях слагаме по едно парче бекон, по едно поширано яйце, като накрая ги заливаме с по една супена лъжица от готовия сос и нарязан на ситно зелен лук....
26 Януари
1
Яйца по Бенедиктински със сос ХоландезАко по време на приготвянето сосът се пресече и стане на бучки, може да се прибавят 2-3 с.л. гореща вода и да се разбърка интензивно....
07 Дек.
Яйца по панагюрски - класика с дъх на разтопено маслоЯйцата по панагюрски обаче остават класика....
23 Февр.
Езогелин - една по-различна рецепта за лещаЕзогелин - една по-различна рецепта за леща е много вкусна....
02 Май
2
Мекици Една нощПосле премесете тестото и го сложете в найлонов плик, намазан с олио, и приберете в хладилник за една нощ. Пликът трябва да е по-голям от тестото, за да има място къде да втаса....
17 Април
1
Козунакът с много яйцаЩом втаса, се обработва по различни начини и се слага във форми, намазани с масло. Намазват се с яйце, поръсват се със захар и се набождат с орехи. Пекат се в умерена фурна на 180 градуса....
21 Февр.
Пухкава баница с много яйцаВ намаслена кръгла тава слагаме една кора и изрязваме частта, която е извън тавата и я слагаме вътре....
26 Март
Амарети класикаСкълцайте бадемите много ситно и ги смесете със 150 г от захарта и бадемовата есенция.
Разбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте....
30 Март
Мусака КласикаЗапържваме каймата в нагорещена мазнина, да се пръсне на трохи. Подправяме с чубрица, кимион и черен пипер на вкус, също и с червения пипер.
Добавяме ситно нарязаните пера на лука, след минута добавяме и ситно нарязаните...
15 Април
7
Фокача КласикаИзточник: MasrerChef Bruno Albouze - The Real Deal
Забележка: Една истинска италианска Фокача, която е с изключително крехка коричка. Много рецепти прегледах, преди да пусна тази, и малко са истинските направени....
16 Септ.
1
Сладки КласикаПо желание отгоре ги уркасете с ивици от шоколад или ги слепете 2 по 2 със сладко или шоколад....
30 Май
Руло от кайма с много яйцаПо средата наредете яйцата едно до друго, а ако желаете може и на половинки, около тях поръсете от краставичките.
Започнете да навивате рулото, като издърпвате с хартията, хубаво го стегнете и загладете....
09 Февр.
Яйца по турскиПо желание, след като извадим омлета, можем да поръсим с настърган кашкавал.
Яйцата по турски са много вкусни!...
01 Май
Яйца по смолянскиПоръсваме яйцата по смолянски с червен пипер и печем апетитните гнезда в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по рецепта яйца по смолянски на Иван Звездев...
17 Май
Яйца по неаполитанскиЯйцата по неаполитански се сервират в компанията на чаша хубаво бяло вино....
06 Февр.
1
Яйца по ФлорентинскиПечете ги заедно най много 10-12 минути.
Препечените филийки натривате с чесън и поливате с малко зехтин.
Поднасяте яйцата по флорентински топли....
09 Юли