Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
12 Август
При консервирането чрез осоляване солта лишава вредните микроорганизми и гъбичките от водата, която им е необходима за жизнената им дейност....
Консервиране на риба чрез осоляванеКонсервиране на риба чрез осоляване
17 Окт.
Рибата е първата храна, подложена на запазване чрез консервиране....
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
Осоляването на месото е много древен метод за консервиране на големи парчета месо. Месото се съхранява дълго време благодарение на унищожаването на болестотворните бактерии в месото....
Съвети за осоляване и сушене на месоСъвети за осоляване и сушене на месо
17 Юли
Без значение кой метод за осоляване на месо сте избрали, основният резултат трябва да е почти еднакъв. След като месото има достатъчно време да попие солта, ще забележите, че текстурата ще се промени драстично....
Съвети за консервиране на месо в бурканиСъвети за консервиране на месо в буркани
28 Януари
2
Именно в такива случаи човек прибягва до консервирането му в буркани, а то не е никак сложно....
Как да консервираме пуешко месоКак да консервираме пуешко месо
07 Март
Ако искате да запазите каквото и да е месо за по-дълго време, най-лесният начин за това е като го стерилизирате в буркани или консерви. Поради факта, че в месото може да се развият микроорганизми, които издържат на температура...
Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
Тя премахва влагата от рибата – това е нейното предназначение, както и да я консервира. Едрата сол се разтваря бавно при ниски температури и тя постепенно извлича влагата от рибата....
Как да консервираме диво месо?Как да консервираме диво месо?
09 Окт.
Най-разпространените методи за консервиране на месото от дивеч са стерилизирането му в буркани или осоляването и изсушаването му....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й....
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Няколко варианта за осоляване на рибаНяколко варианта за осоляване на риба
01 Юни
Осоляване на риба със суха сол Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
Консервиране на лозови листаКонсервиране на лозови листа
11 Юли
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
Консервиране на чери доматиКонсервиране на чери домати
04 Януари
2
Виж още как се консервират домати в буркани....
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
14 Дек.
След като знаете как се осолява каймата, може да опитате да приготвите спагети с кайма, гнезда от кайма или емблематичното руло стефани...