Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране чрез осоляванеПри консервирането чрез осоляване солта лишава вредните микроорганизми и гъбичките от водата, която им е необходима за жизнената им дейност....
12 Август
Консервиране на риба чрез осоляванеРибата е първата храна, подложена на запазване чрез консервиране....
17 Окт.
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
20 Ноем.
6
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
11 Януари
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
17 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Консервиране на люти чушлета (шипка)Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
10 Януари
Консервиране на нераздробено месоОсоляването на месото е много древен метод за консервиране на големи парчета месо. Месото се съхранява дълго време благодарение на унищожаването на болестотворните бактерии в месото....
03 Март
1
Съвети за осоляване и сушене на месоБез значение кой метод за осоляване на месо сте избрали, основният резултат трябва да е почти еднакъв. След като месото има достатъчно време да попие солта, ще забележите, че текстурата ще се промени драстично....
17 Юли
Съвети за консервиране на месо в бурканиИменно в такива случаи човек прибягва до консервирането му в буркани, а то не е никак сложно....
28 Януари
2
Как да консервираме пуешко месоАко искате да запазите каквото и да е месо за по-дълго време, най-лесният начин за това е като го стерилизирате в буркани или консерви. Поради факта, че в месото може да се развият микроорганизми, които издържат на температура...
07 Март
Осоляване на рибаТя премахва влагата от рибата – това е нейното предназначение, както и да я консервира. Едрата сол се разтваря бавно при ниски температури и тя постепенно извлича влагата от рибата....
20 Ноем.
Как да консервираме диво месо?Най-разпространените методи за консервиране на месото от дивеч са стерилизирането му в буркани или осоляването и изсушаването му....
09 Окт.
Консервиране на патладжаниПатладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
17 Август
Консервиране на черешиСладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
06 Юни
Консервиране на рибаАко по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й....
11 Май
3
Консервиране на маслиниИма много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
10 Дек.
Консервиране на морковиЛесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера.
Има един универсален метод за консервиране на моркови....
01 Окт.
1
Технологията на консервиранеНадали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
10 Септ.
Консервиране на гювечНачините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
26 Септ.
Няколко варианта за осоляване на рибаОсоляване на риба със суха сол
Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
01 Юни
Консервиране на лозови листаАко искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.
Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
11 Юли
Съвети при осоляване на каймаСлед като знаете как се осолява каймата, може да опитате да приготвите спагети с кайма, гнезда от кайма или емблематичното руло стефани...
14 Дек.