Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да избираме кафетоЧаша сутрешно ароматно и горещо кафе – нещо, без което повечето от нас не могат да започнат деня си. Кафето е много популярна напитка, която често пъти е отричана от специалисти и набеждавана, че е вредна и води към пристрастяване...
28 Септ.
Как да избираме сутиениСтатистика сочи, че едва десет на сто от жените си купуват подходящите за тях сутиени. Много често дамите изтезават гърдите си, като си купуват сутиени с по-малки чашки, с неправилна гръдна обиколка, неправилна дължина...
18 Март
Как да избираме икониНезависимо дали искате да купите икона за себе си или за подарък, трябва да се съобразите с това, какво покровителства съответният светец, изобразен върху иконата.
Християнският символ може да послужи като пожелание...
21 Юни
Как да избираме еспадрилиХората са обули еспадрили за първи път през 14 век в Испания. Както всеки може да се убеди от витрините на магазините, тези обувки не са спрели да бъдат обичани през вековете.
Разбира се, за това си има причини...
27 Юни
Как да избираме козметика?Затова козметиката, която нежният пол използва, трябва да бъде избирана внимателно.
Има няколко стъпки, които трябва да следваме при избор на козметика. Ето как да избираме козметика!
1....
04 Дек.
ДиняБотаническото име на динята, Citrullus vulgaris, идва от умалителната форма за цитрусови плодове, като се позовава на цвета и формата на плодовете, а vulgaris означава широкоразпространени или обикновени плодове. Вътрешността...
01 Февр.
6
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да избираме цитрус пресаЕто какво е важно да знаете когато избирате какъв уред ще използвате, за да си направите фреш:
1....
01 Юли
Как да избираме спалното бельо?Как да избираме спалното бельо, при положение, че магазините буквално бълват все по-нови и нови модели, десени и материи?...
26 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Торта ДиняВсичко се разбърква много добре, изчаква се леко да започне да се сгъстява и с черпак се сипват 4-5 черпака върху блата....
24 Март
Весела диняДинята се почиства от семките и се нарязва на кубчета.
Водката се смесва с ликьор, лимонов сок и захар.
Разбърква се добре и се прибавя щипка сол.
Кубчетата диня се поставят в голяма купа и се заливат с "маринатата...
02 Юни
Къпкейк ДиняИзвадете ги и оставете да се охладят. Разбийте сметана и я оцветете в зелено. Украсете кексчетата с нея.
Къпкейкът Диня е чуден десерт!...
29 Юли
Пържена диняНарежете на кубчета 2 см диня и подсушете с домакинска хартия.
Загрейте в тиган олио и пържете динята по 1 мин от всяка страна.
Гответе всяка страна по 2 пъти.
Преди поднасяне, подправете с балсамов оцет и посочете...
27 Септ.
Мохито ДиняСместа прецедете през цедка, като я оставите сама да изтече, без да разбърквате и да й "помагате".
Във високи чаши сложете на дъното листа мента и ги претрийте с малко кафява захар....
06 Юли
Пет причини да ядем диняЛятото е един от любимите сезони. Причините да го обичаме толкова са много, а един от тях безспорно е сочната диня. Резените ѝ са неизменна част от лятната трапеза. Идеална за похапване в летните жеги, динята носи редица...
22 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май