Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при печенето на пещПеченето на пещ е най-добрият начин за изпичане на хляб и пици, в пещта те придобиват уникален аромат и вкус и се изпичат много добре....
27 Май
1
Тънкости при печенето на сладкишиПрез първите 20 минути печене вратата на фурната не бива да се отваря, тестото спада от това.
Сладкишите с плънка се пекат на среден огън, така че пълнежът да не изсъхне....
19 Май
Тънкости при приготвянето на скараАко все пак още не сте се занимавали с печенето на месо на скара е добре да знаете някои тънкости:
- Когато работите с истинско барбекю, а не на електрическа скара, се подсигурете с качествени дърва....
09 Ноем.
Пъстърва на скара с маринатаЗагрейте скарата и намажете реотаните с малко зехтин.
Изпечете рибата и от двете страни. Поднесете със свежа салата или гарнитура по ваше желание.
Пъстървата на скара с марината е готова....
27 Април
1
Пържоли на скара с маринатаВ съд с широко дъно наредете пържолите, оваляйте ги в маринатата и ги оставете на хладно за час да се овкусят.
Загрейте грила и изпечете пържолите....
17 Август
Барбун на скара с розмаринПечем на загрята скара или в тавичка във фурна между 4 и 10 минути от всяка страна - според размера на рибите.
Сервираме веднага с парче хляб и зелена салата....
02 Дек.
Ципура на скара с билкиНамазваме скарата с малко зехтин, изчакваме да се загрее добре и поставяме рибата да се пече за около 8 минути от всяка страна.
Поднасяме ципура на скара с билки с гарнитура от картофи или пожелание според вкуса....
31 Август
Хариб на скара с гарнитураИзмиваме и нарязваме на ситно копъра, добавяме и нето в купата. Изцеждаме сока на 1/2 лимон. Сока го слагаме и него при другите съставки заедно със зехтина и сол на вкус. Объркваме добре.
Загряваме си скарата....
20 Август
Морунаж на скара с прясолНамазняваме скарата с парченцето масло и изпичаме от двете страни предварително почистената и нарязана на едро риба.
Изпечените парчета нареждаме в тава....
25 Юли
Кюфтета на скара с гарнитураЗа по една минута морковите, чушките и лукът се запичат на скарата....
07 Април
1
Зеленчуци на скара с балсамикоНамазваме всички зеленчуци със зехтин, посоляваме ги и ги печем върху загрята скара или грил тиган....
08 Март
Пържоли на скара с АйсбергПека ги на загрята и намазана скара.
Разпределям в чинии и добавям салата от Айсберг....
19 Февр.
1
Гъби на скара с маслоГъбите се пекат на скара над тавичка за сока им или във фурна.
Поднасят се със салата и маслини....
13 Май
Скумрия на скара с чесънТака приготвената скумрия се пече върху добре загрята скара - първо с кожата надолу, а когато филетата се изпекат от едната страна, се обръщат и от другата....
13 Юни
Гъби на скара с риганСтръковете розмарин се късат на две и всяка гъба се пробожда с половин стрък.
Пекат се по 2 минути от всяка страна на скарата и се сервират горещи....
13 Дек.
Пържоли на скара с маринатаВ съд с широко дъно наредете пържолите, оваляйте ги в маринатата и ги оставете на хладно за час да се овкусят.
Загрейте грила и изпечете пържолите....
17 Август
Зеленчуци на скара с кокосова маринатаМаринатата от тези зеленчуци на скара с кокосова марината може да ползвате за всякакви зеленчуци....
19 Август
Шаран на скара с богата маринатаПоднасяме печената риба със салата по желание и резенчета лимон.
Шаранът на скара с богата марината е готов. Поднасяме го с гарнитура от руска салата....
14 Май
2
Ципура на скара и шопска салатаАко скарата е на силна степен има опасност ципурата да изгори отвън, а отвътре да остане сурова.
Използвайте умерена температура на печене....
01 Май
Зеленчуци на скара в медена маринатаВ плато се подрежда зеленчуците на скара, кръгчета домати и краставица.
Салатата се гарнира с маслиново песто, плочка сирене и кръгчета лимон.
Приятен апетит с тези зеленчуци на скара в медена марината!...
02 Юни
Пилешки пържоли на скара с гарнитураИзпечете пържолите на скара. Сложете ги в подходящ съд и ги оставете да се задушат. Поднесете вкусните пилешки пържоли на скара с гарнитура от картофи соте....
20 Февр.
Сьомга на скара с екзотична салатаЛимоновият сок, виното, чесънът на прах, зехтинът (1/2 с.л.), солта и сусамовото брашно се разбиват до еднородна смес. С нея се мариноват котлетите от сьомга 2 часа на студено....
05 Август