Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-вкусния качамак с карфиол и босилекНай-вкусния качамак с карфиол и босилек
02 Окт.
Невероятно вкусен качамак с нежно хрупкав карфиол и ароматен босилек! Чудно Вкусно!...
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
18 Дек.
41
., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
Качамак на микровълноваКачамак на микровълнова
04 Август
Гответе за 5 минути на 800 вата, като междувременно разбъркате два-три пъти качамака с дървена шпатула. Бързо и вкусно!...
Качамак на скараКачамак на скара
08 Май
4
Като изстине добре, се нарязва на филийки, дебели около 1 см, които, разрязани на две, се пекат от двете страни на затоплена плоча, докато се образува тънка препечена корица....
Качамак на фурнаКачамак на фурна
10 Януари
Фурната се загрява предварително на 200 градуса. Качамакът се обръща на плот и се реже на едри парчета. Реди се на пластове във форма за печене. Залива се с разтопеното масло и се поръсва с пармезана....
Качамак на скараКачамак на скара
08 Май
4
Като изстине добре, се нарязва на филийки, дебели около 1 см, които, разрязани на две, се пекат от двете страни на затоплена плоча, докато се образува тънка препечена корица....
Качамак и месо на пластовеКачамак и месо на пластове
12 Февр.
Пригответе качамака, като следвате упътването на опаковката. Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см....
Качамак с яйца на таваКачамак с яйца на тава
02 Януари
Върху тях с дървена лъжица, потопена в масло, се слага качамакът и се разстила на пласт с дебелина не повече от 2 см. Полива се със запърженото масло и се поръсва с настърганито сирене (или посолена извара)....
Качамак с чесън на тиганКачамак с чесън на тиган
01 Август
Бъркаме качамака до извиране на водата. Заглаждаме го с намокрена във вода лъжица и го посипваме с натрошеното сирене. Качамакът с чесън на тиган е готов....
Качамак с доматена плънка на фурнаКачамак с доматена плънка на фурна
11 Април
Чесънът се запържва, добавят се доматите и се задържат на огъня около 20 мин. Качамакът се изрязва на дискове с диаметър около 5 см с помощта на чаша....
Качамак на фурна по селскиКачамак на фурна по селски
06 Август
Когато водата заври, изсипвате по малко от пакета и бъркате с дървена лъжица, докато качамакът се сгъсти. Познавате, че е готово, когато качамакът не се разтича от лъжицата....
Качамак на фурна по белослатинскиКачамак на фурна по белослатински
06 Февр.
На дъното на тава сложете 1/3 от разтопената мас и изсипете половината качамак. Върху него нанесете смес от разбитите яйца, натрошеното сирене и 1/3 от маста....
Качамак с гъбиКачамак с гъби
13 Дек.
Качамакът се изсипва във форма за печене, а върху него се разстилат гъбите, пармезанът и магданозът, като се поръсва с останалото масло....
Качамак с тикваКачамак с тиква
11 Май
Тиквата се почиства извива и настъргва на едро ренде. На слаб огън се слагат брашното и тиквата в хладката вода със сол и се оставят, докато заври, като се правят дупки с дръжката на лъжицата....
Качамак с яйцаКачамак с яйца
08 Април
Така получената смес изсипваме при топлия качамак и я разстиламе. Сервираме го топъл....
Качамак с маслоКачамак с масло
20 Февр.
9
Във вряща и подсолена вода /около 1/2 л/, добавете качамака на тъка струйка при непрекъснато бъркане. Когато сместа се сгъсти, добавете натрошеното сирене и отстранете съда от котлона....
Качамак с пръжкиКачамак с пръжки
07 Юни
Качамакът с пръжки е готов....
Качамак с кашкавалКачамак с кашкавал
27 Февр.
Разстелете качамака на пласт с дебелина 2 см и оставете поне 8 часа в хладилник. На следващия ден нарежете качамака на ромбове, квадрати или други форми по желание....
Качамак с кетчупКачамак с кетчуп
08 Май
Сгорещете олиото, изпържете в него галетата, прибавете кетчупа, смесете с качамака, сипете го в купички и го поднесете....
Качамак с конфитюрКачамак с конфитюр
08 Май
Изсипете качамака в тавичка, залейте го с разтопеното масло, намажете го с конфитюра, нарежете го и го поднесете....
Качамак в тиганКачамак в тиган
13 Януари
Посолявате на вкус и поръсвате с черен пипер. След това постепенно на тънка струйка наливате водата, а след нея и млякото. Бъркате качамака, докато изври водата....
Качамак в гювечеКачамак в гювече
14 Март
Разпределяме качамака в гювечета, прибавяме натрошеното сирене и заливаме с маслото. Сервираме ястието топло с подходяща салата или друга гарнитура....
Качамак с извараКачамак с извара
26 Юли
Запържете скълцания лук и го добавете към качамака. Подмазнете тавичка и редете ред качамак, ред извара на общо 4 пласта. Пухнете във фурната леко да се запече....
Качамак с тикваКачамак с тиква
12 Септ.
Когато тиквата стане готова, отдръпнете съда от огъня и изсипете на купчинки царевичното брашно, като оставите дупки между отделните купчинки. Върнете на котлона и кипнете....
Качамак с подправкиКачамак с подправки
22 Март
1
Сварете царевичния грис с количество вода, указано на опаковката, която е подсолена на вкус. Щом грисът е готов, веднага го объркайте с маслото, натрошеното сирене, яйцето, брашното и подправките....