Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да подобря вкуса на кафето?Как да подобря вкуса на кафето?
30 Април
Повечето хора традиционно добавят само захар към чаша кафе, не осъзнавайки съществуването на различни съставки, които могат не само да подобрят вкуса на напитката, но и да предизвикат напълно различни вкусови удоволствия...
Как да подобрим вкуса на виното?Как да подобрим вкуса на виното?
27 Ноем.
Добавете плодове Можете да подобрите вкуса на виното с добавяне на плодове. При опитване на различни комбинации ще получите една напълно нова напитка – сангрия или пунш....
Салата Хармония на вкусаСалата Хармония на вкуса
26 Януари
Зеленчуците се измиват и нарязват на филийки. Овкусяват се по същия ред, както са изброени подправките....
Яйчената салата за ракия на лелинчоЯйчената салата за ракия на лелинчо
31 Юли
Разбърква се всичко и се подправя на вкус със сол и черен пипер. Яйчената салата за ракия на лелинчо (мъжът на леля) може да сервираме върху листо от зелена салата или по друг начин....
Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарнаКозунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарна
08 Април
Оставете да втаса, след което намажете с разбит жълтък, поръсете с бадеми и захар. Печете в загрята фурна на 160 градуса....
Закуска четири вкусаЗакуска четири вкуса
09 Дек.
От втасалото тесто разточвам тънка кора във формата на квадрат. В средата на квадрата поставям кръст, за да разделя блата на 4 части. Във всяка част слагам различни продукти....
Торта Трите вкусаТорта Трите вкуса
23 Ноем.
Разделете пакета с бисквити на 3 равни части (8 бисквити). Потапяме всяка една в прясното мляко и ги редим, така че да се оформи блат....
Крем Три вкусаКрем Три вкуса
11 Април
Останалото мляко слагам да заври на котлона. Когато млякото заври, добавям сместа и бъркам, докато се сгъсти. Оставям го да поизстине и към него прибавям предварително разтворения желатин....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни....
Ракия от тикваРакия от тиква
29 Април
1
Количеството на захарния разтвор трябва да отговаря на килограмите почистена и нарязана тиква. Количеството тиква със захарен сироп се сварява и трябва, след това да се разбърка добре на еднородна каша....
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
След края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
След края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
4 начина да подобрите вкуса на сутрешно си кафе4 начина да подобрите вкуса на сутрешно си кафе
04 Март
Но как е вашето кафе на вкус? Лесно е да свикнете с рутината и да пиете, без да се наслаждавате на вкуса на вашето доверено кафе....
Желиран крем 3 вкусаЖелиран крем 3 вкуса
27 Август
Всичко се изсипва последователно в прозрачни чаши и кремът се оставя да се стегне в хладилника. Желираният крем 3 вкуса е готов....
Ракия от див чесънРакия от див чесън
16 Януари
Дивият чесън се нарязва на едро. В стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията. Престоява 2 седмици. Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира....
Ракия от сини сливиРакия от сини сливи
15 Ноем.
7
Ракията от сини сливи е готова....
Домашна ракия от смокиниДомашна ракия от смокини
21 Ноем.
10
Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
Домашна ракия от житоДомашна ракия от жито
20 Юли
След 8 дни при добра температура може да варим домашната ракия....
Домашна ракия от царевицаДомашна ракия от царевица
01 Юни
1
Вари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне. Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
Домашна ракия от ечемикДомашна ракия от ечемик
24 Януари
Отвиваме зърната с тензух и ги потапяме в съда за ракия. Преди да започнем да варим нашата ракия от ечемик, я оставяме поне 15-20 дена на слънчево място....
Марината с ракия за телешко месоМарината с ракия за телешко месо
23 Юли
Оставете да се маринова поне 2 часа на хладно в покрит съд. Съставките за маринатата са достатъчни за 1/2 кг телешко....
Как да разнообразя вкуса на кафето?Как да разнообразя вкуса на кафето?
23 Март
Не осъзнават, че съществуват различни съставки, които могат не само да подобрят вкуса на напитката, но и да изпитат напълно различни удоволствия....