Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вредата за здравето от лютите чушкиЛютите червени чушки са включени в списъка на ТОП 10 продукти, които експерти от Световната здравна организация препоръчват за задължителна консумация, тъй като помагат за поддържане на здравето и удължаване на живота....
29 Окт.
9 впечатляващи ползи за здравето на ечемикаЕто 9 впечатляващи ползи за здравето на ечемика, които ще ви накарате да погледнете с други очи на тази култура.
1....
19 Дек.
Защо лютите чушки са лютиви?Лютивината на лютите чушки се дължи на веществото капсаицин. Капсаицинът носи редица ползи за здравето. Той ускорява обмяната на веществата и помага на тялото за по-бързото изгаряне на калории....
02 Окт.
Червени чушки за добро здравеДнес ще обърнем по-специално внимание на вкусните червени зеленчуци и по-точно на техните ползи върху човешкия организъм. Ще узнаем важните свойства на чушките.
Защо червените чушки са полезни за здравето?...
07 Дек.
Най-лютите чушкиДве чаени лъжици червени люти чушки осигуряват около 6% от дневната нужда на организма от витамин С и повече от 10% от витамин А....
03 Ноем.
Кюфтенца с червени чушки на скараПечете на загрята скара или грил тиган около 3-4 минути от всяка страна.
Кюфтенцата с червени чушки на скара са много вкусни!...
21 Юни
Кръвното обича лютите чушкиВ лютите чушки се съдържа веществото капсаицин, което придава лютия им вкус. Изследването, за което съобщава вестник "Дейли Мейл", показва, че капсаицинът води до отпускане на кръвоносните съдове....
02 Май
1
Лютите чушки борят холестеролаПосоченият витамин Р се съдържа главно в червените и жълтите камби, което е най-полезно и за хората, страдащи от диабет.
От сортовете чушки, за най-ползотворни се считат лютите чушлета....
17 Септ.
1
Лютите чушки топят тлъстинитеАко искате да отслабнете и издържате на люто, грабвайте лютите чушки....
08 Юли
Лютите чушки удължават животаАнализ на данните показал, че смъртността сред любителите на лютите червени чушки е 21.6 на сто, а при тези, които не обичат пикантните храни, е 33.6 на сто. Разликата е 12 на сто....
19 Януари
Кое вещество прави лютите чушки люти?Лютите чушки са доказано полезни и са задължителни за всички, които искат да запазят доброто си здраве през зимните месеци....
02 Окт.
1
Пикантни червени чушкиИзпечете червените чушки във фурната. Нарежете останалите зеленчуци. Когато се изпекат, оставете настрана да се охладят.
Запържете праза, чесъна и лютите чушки в маслото....
14 Август
Панирани червени чушкиРазбъркайте до получаването на еднородна смес.
Преди поднасянето залейте панираните чушки със соса и поръсете със ситно нарязан копър....
19 Ноем.
Постни червени чушкиСлед като поизстине сместа, започваме да пълним чушките и ги поставяме в намаслен съд за печене, поливаме ги с малко олио и наливаме малко вода в съда....
03 Дек.
Панирани червени чушкиОтцеждаме чушките и ги потапяме в разбитите и овкусени яйца.
После ги овалваме в размесеното брашно с галетата.
Пържим в достатъчно количество сгорещено олио....
28 Януари
Ориз на фурна с пиле и червени чушкиПечем ориза на фурна до готовност.
Оризът на фурна с пиле и червени чушки е много вкусен....
08 Септ.
4
Лютите чушки ни правят щастливиЛютите чушки със своя остър вкус имат подобно действие върху човешкото тяло....
29 Ноем.
Рулца от червени чушкиТези чушки бюрек са страхотно предястие.'
Рулцата от червени чушки са много вкусни....
06 Дек.
Топеница с червени чушкиЧушките се изпичат, обелват се и се почистват от дръжките и семките.
Почистените чушки се нарязват на парчета и поставят в блендер....
11 Септ.
Мариновани печени червени чушкиВсичко разбъркваме много добре и насипваме печените чушки в буркани.
Стерилизираме 5 мин.
Маринованите печени червени чушки са готови....
10 Дек.
2
Кюфтета от червени чушкиЧушките се почистват и нарязват на ситно.
Добавят се яйцата, галетата, брашното, черният пипер, сиренето, солта и накълцаният магданоз....
21 Февр.
Сладко от червени чушкиДобавете ги към сиропа с нарязаните и почистени от семки люти чушки и натрошения едро черен пипер....
25 Окт.
Разядка с червени чушкиНарязваме чушките на малки парченца и ги запържваме в зехтина за 5-6 минути.
Прехвърляме в купа и смесваме с нарязания на филийки чесън и посоляваме на вкус.
По желание можем да добавим накълцан магданоз....
04 Януари
1