Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Боб - хранителни факти и ползи за здраветоБоб - хранителни факти и ползи за здравето
10 Февр.
Хранителните факти за 100 г варен боб: • Калории: 127 • Вода: 67% • Протеини: 8.7 г • Въглехидрати: 22.8 г • Захар: 0.3 г • Влакна: 6.4 г • Мазнини: 0.5 г Протеини Само 100 г варен боб съдържа почти 9 грама...
Ягоди: Хранителни факти и ползи за здраветоЯгоди: Хранителни факти и ползи за здравето
26 Февр.
Антоцианинът в ягодите е отговорен за техния червен цвят. Ягодите съдържат и елагова киселина. Тя е във високи количества в този вкусен плод....
Доматите: Хранителни факти и ползи за здраветоДоматите: Хранителни факти и ползи за здравето
19 Февр.
Доматите са основният хранителен източник на антиоксидантния ликопен, който е свързан с много ползи за здравето, включително намален риск от сърдечни заболявания и рак....
Броколи - хранителни факти и ползи за здраветоБроколи - хранителни факти и ползи за здравето
04 Дек.
Хранителни факти за 100 g сурови броколи: - Калории - 34 - Вода - 89% - Протеин - 2.8 g - Въглехидрати - 6.6 g - Захар - 1.7 g - Фибри – 2.6 g - Мазнини - 0.4 g - Наситени – 0.04 g - Мононенаситени - 0.01 g - Полиненаситени...
Червена диета (отслабване с ягоди и малини)Червена диета (отслабване с ягоди и малини)
27 Май
Червени плодчета - ягодите, малините, червените боровинки, са истински дар от заобикалящата ни природа. Освен че са вкусни и освежаващи, тези плодчета са и мощни антиоксиданти....
Черни малини - лечебни свойства и ползиЧерни малини - лечебни свойства и ползи
23 Април
Черната малина съчетава много полезни свойства на червените малини и къпините и ги превъзхожда по добив, вкус и преди всичко в ползи за здравето....
Багети Искам ощеБагети Искам още
12 Дек.
Разтворете маята заедно със захарта и една лъжица брашно във 100 мл хладка вода и оставете сместа да шупне. Пресейте брашното, направете в средата кладенче и сложете вътре яйцата, като отделите един жълтък за намазване...
Ползи от червено виноПолзи от червено вино
10 Януари
Какви са познатите ползи от червено вино? Червеното вино е по-лековито и хранително от бялото....
МалиниМалини
01 Февр.
Ползи от малини Малините съдържат киселина, която предпазва организма от ракови заболявания. Също така служат за понижаване на кръвната захар и за отстраняване на въглехидратите от кръвта на диабетиците....
Кокосови тортички със сладко от малини и червени боровинкиКокосови тортички със сладко от малини и червени боровинки
20 Май
Финалната украса е намазване с глазурата отгоре и богато поръсване с кокосовите стърготинки и червените боровинки. По желание може и филирани бадеми за декорация....
Топ 7 ползи от хапването на малиниТоп 7 ползи от хапването на малини
20 Май
Ползите от тях са толкова много, че дори диетолозите не знаят коя от тях да изтъкнат по-напред....
Неочаквани ползи от консумацията на сушени малиниНеочаквани ползи от консумацията на сушени малини
30 Май
Сушените малини са изключително ценни хранителни добавки. Те съдържат витамините С и К, протеини, фибри и желязо. Може да се консумират между храненията....
Скир - хранителни факти и кулинарно приложениеСкир - хранителни факти и кулинарно приложение
25 Септ.
Скирът се настанява трайно в исландската хранителна диета, но бива забравен извън студената малка държавица. Самото название скир се отнася за крайния продукт - гъста млечна маса без суроватка....
Факти за хората с червена косаФакти за хората с червена коса
20 Юни
5
Хиляди жени са били изгаряни на клада заради тези свои външни белези. 4.Друг факт за хората с червен цвят на косата е, че те са не толкова податливи на анестезия, за разлика от останалите хора – руси, кестеняви, черни...
Червен боб - ползи и вредиЧервен боб - ползи и вреди
22 Септ.
Хранителните вещества позволяват червеният боб да се ползва и като лечебна храна. Основната полза идва от концентрацията на хранителни вещества в боба, които се запазват и след готвене....
Лук - хранителни факти и ефекти върху здраветоЛук - хранителни факти и ефекти върху здравето
19 Август
Когато се режат, клетките на лука освобождават газ, наречен фактор за сълзене (LF)....
Скумрия - хранителна стойност и ползиСкумрия - хранителна стойност и ползи
04 Юли
В тази статия ще ви представим многобройните ползи за здравето от консумирането на скумрия и пълен хранителен профил....
Хранителни стойности и ползи на ябълкитеХранителни стойности и ползи на ябълките
04 Дек.
В деня, когато в САЩ отбелязват празника на ябълката - 21 октовмри, нека видим някои от Хранителните факти за ябълките Ябълката – месестият плод с твърда обвивка и цветове от зелено, жълто, до тъмно червено е плод на...
Желирано пиле и още нещоЖелирано пиле и още нещо
31 Януари
Измиваме пилето, премахваме кожата и го слагаме да се вари. Когато заври, махаме пяната и намаляваме котлона с 2 степени надолу, покриваме с капак и варим поне 3 часа. 30 минути преди да е готово месото сложете моркова...
Ползи от консумацията на червено зелеПолзи от консумацията на червено зеле
18 Февр.
Заради големия брой полезни хранителни вещества редовната консумация на червено зеле оказва положително влияние върху здравето на човешкия организъм....
Факти и митове за хранителните алергииФакти и митове за хранителните алергии
08 Окт.
За да разсеем грешните данни за хранителните алергии, разпространени в обществото, ви представяме няколко мита и истинските факти, свързани с тях....
Кайсии - ползи и хранителен съставКайсии - ползи и хранителен състав
12 Дек.
Хранителен състав, витамини и минерали в кайсията В две кайсии се съдържат: - калории - 34; - въглехидрати - 8 грама; - протеини - 1 грам; - мазнини - 0. 27 грама; - фибри - 1. 5 грама; - витамини А и С - 8% от нужната...
Баница с ябълки и още нещоБаница с ябълки и още нещо
09 Дек.
Обелете и рендосайте ябълките. Разтопете маслото. Вземете един лист кора и намажете с разтопеното масло. По края на дългата част поръсете с 1 с.л. галета. Върху галетата сложете от рендосаните ябълки. Поръсете ги със...
Торта с хляб и още нещоТорта с хляб и още нещо
18 Март
В тортена форма с подвижно дъно нареждаме филийки по дъното и стените. Намазваме с лютеница, майонеза и нареждаме шунката и кашкавала. След това редим на още 2 пъти по същия начин. Мажем последния ред филийки с лютеница...
Кавърма със свинско и още нещоКавърма със свинско и още нещо
04 Февр.
Нарежете месото на късчета. Прибавете нарязания на полумесци лук, надребнените чушки и домати, задушете за 15 минути. Налейте 150 мл вода и добавете подправките, оставете да покъкри още 5 минути на огъня. Разпределете...