Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Боб - хранителни факти и ползи за здраветоХранителните факти за 100 г варен боб:
• Калории: 127
• Вода: 67%
• Протеини: 8.7 г
• Въглехидрати: 22.8 г
• Захар: 0.3 г
• Влакна: 6.4 г
• Мазнини: 0.5 г
Протеини
Само 100 г варен боб съдържа почти 9 грама...
10 Февр.
Ягоди: Хранителни факти и ползи за здраветоАнтоцианинът в ягодите е отговорен за техния червен цвят. Ягодите съдържат и елагова киселина. Тя е във високи количества в този вкусен плод....
26 Февр.
Доматите: Хранителни факти и ползи за здраветоДоматите са основният хранителен източник на антиоксидантния ликопен, който е свързан с много ползи за здравето, включително намален риск от сърдечни заболявания и рак....
19 Февр.
Броколи - хранителни факти и ползи за здраветоХранителни факти за 100 g сурови броколи:
- Калории - 34
- Вода - 89%
- Протеин - 2.8 g
- Въглехидрати - 6.6 g
- Захар - 1.7 g
- Фибри – 2.6 g
- Мазнини - 0.4 g
- Наситени – 0.04 g
- Мононенаситени - 0.01 g
- Полиненаситени...
04 Дек.
Червена диета (отслабване с ягоди и малини)Червени плодчета - ягодите, малините, червените боровинки, са истински дар от заобикалящата ни природа. Освен че са вкусни и освежаващи, тези плодчета са и мощни антиоксиданти....
27 Май
Черни малини - лечебни свойства и ползиЧерната малина съчетава много полезни свойства на червените малини и къпините и ги превъзхожда по добив, вкус и преди всичко в ползи за здравето....
23 Април
Багети Искам ощеРазтворете маята заедно със захарта и една лъжица брашно във 100 мл хладка вода и оставете сместа да шупне.
Пресейте брашното, направете в средата кладенче и сложете вътре яйцата, като отделите един жълтък за намазване...
12 Дек.
Ползи от червено виноКакви са познатите ползи от червено вино?
Червеното вино е по-лековито и хранително от бялото....
10 Януари
МалиниПолзи от малини
Малините съдържат киселина, която предпазва организма от ракови заболявания. Също така служат за понижаване на кръвната захар и за отстраняване на въглехидратите от кръвта на диабетиците....
01 Февр.
Кокосови тортички със сладко от малини и червени боровинкиФиналната украса е намазване с глазурата отгоре и богато поръсване с кокосовите стърготинки и червените боровинки. По желание може и филирани бадеми за декорация....
20 Май
Топ 7 ползи от хапването на малиниПолзите от тях са толкова много, че дори диетолозите не знаят коя от тях да изтъкнат по-напред....
20 Май
Неочаквани ползи от консумацията на сушени малиниСушените малини са изключително ценни хранителни добавки. Те съдържат витамините С и К, протеини, фибри и желязо. Може да се консумират между храненията....
30 Май
Скир - хранителни факти и кулинарно приложениеСкирът се настанява трайно в исландската хранителна диета, но бива забравен извън студената малка държавица. Самото название скир се отнася за крайния продукт - гъста млечна маса без суроватка....
25 Септ.
Факти за хората с червена косаХиляди жени са били изгаряни на клада заради тези свои външни белези.
4.Друг факт за хората с червен цвят на косата е, че те са не толкова податливи на анестезия, за разлика от останалите хора – руси, кестеняви, черни...
20 Юни
5
Червен боб - ползи и вредиХранителните вещества позволяват червеният боб да се ползва и като лечебна храна.
Основната полза идва от концентрацията на хранителни вещества в боба, които се запазват и след готвене....
22 Септ.
Лук - хранителни факти и ефекти върху здраветоКогато се режат, клетките на лука освобождават газ, наречен фактор за сълзене (LF)....
19 Август
Скумрия - хранителна стойност и ползиВ тази статия ще ви представим многобройните ползи за здравето от консумирането на скумрия и пълен хранителен профил....
04 Юли
Хранителни стойности и ползи на ябълкитеВ деня, когато в САЩ отбелязват празника на ябълката - 21 октовмри, нека видим някои от
Хранителните факти за ябълките
Ябълката – месестият плод с твърда обвивка и цветове от зелено, жълто, до тъмно червено е плод на...
04 Дек.
Желирано пиле и още нещоИзмиваме пилето, премахваме кожата и го слагаме да се вари. Когато заври, махаме пяната и намаляваме котлона с 2 степени надолу, покриваме с капак и варим поне 3 часа.
30 минути преди да е готово месото сложете моркова...
31 Януари
Ползи от консумацията на червено зелеЗаради големия брой полезни хранителни вещества редовната консумация на червено зеле оказва положително влияние върху здравето на човешкия организъм....
18 Февр.
Факти и митове за хранителните алергииЗа да разсеем грешните данни за хранителните алергии, разпространени в обществото, ви представяме няколко мита и истинските факти, свързани с тях....
08 Окт.
Кайсии - ползи и хранителен съставХранителен състав, витамини и минерали в кайсията
В две кайсии се съдържат:
- калории - 34;
- въглехидрати - 8 грама;
- протеини - 1 грам;
- мазнини - 0. 27 грама;
- фибри - 1. 5 грама;
- витамини А и С - 8% от нужната...
12 Дек.
Баница с ябълки и още нещоОбелете и рендосайте ябълките. Разтопете маслото. Вземете един лист кора и намажете с разтопеното масло. По края на дългата част поръсете с 1 с.л. галета.
Върху галетата сложете от рендосаните ябълки. Поръсете ги със...
09 Дек.
Торта с хляб и още нещоВ тортена форма с подвижно дъно нареждаме филийки по дъното и стените.
Намазваме с лютеница, майонеза и нареждаме шунката и кашкавала.
След това редим на още 2 пъти по същия начин. Мажем последния ред филийки с лютеница...
18 Март
Кавърма със свинско и още нещоНарежете месото на късчета. Прибавете нарязания на полумесци лук, надребнените чушки и домати, задушете за 15 минути.
Налейте 150 мл вода и добавете подправките, оставете да покъкри още 5 минути на огъня.
Разпределете...
04 Февр.