Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Време за накисване на ядките и семената бадеми - 8-12 часа кашу - 2-3 часа орехи - 4-8 часа лешници - 8 часа слънчогледово семе - 4 часа тиквено семе - 4 часа ленено семе - 4-6 часа....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Друга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време. Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
Как се консумира чия?Как се консумира чия?
21 Дек.
Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно: Накисване на чиа във вода Един от най-разпространените начини...
Чия хлебчетаЧия хлебчета
28 Февр.
2
Във 200 мл вода слагаме чията и оставяме за около час да набъбне. След това добавяме изварата, бакпулвера и лененото брашно. Забъркваме тесто и оформяме топчета с големина на орех. Подреждаме топчетата в тава, покрита...
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Защо да накисваме ядките си преди консумация?
02 Ноем.
Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни. Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
Как и защо да накисваме листните зеленчуциКак и защо да накисваме листните зеленчуци
09 Май
Има 3 варианта - накисване в разтвор от: - вода и сол; - вода и оцет; - вода и сода за хляб....
Защо и как се накисва черен дроб?Защо и как се накисва черен дроб?
13 Април
Тънкости за приготвяне на крехък и пухкав черен дроб Дробът винаги се кисне предварително, защото ако не е накиснат, при термичната обработка става твърд и жилав....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Накисват ли се гъбите и защо?Накисват ли се гъбите и защо?
30 Януари
При пресните гъби, които са подходящи за всяка кулинарна обработка, не само че не е необходимо накисване, а то е и строго забранено!...
Как и защо се накисват бадемите?Как и защо се накисват бадемите?
25 Ноем.
Покрийте ги и им позволете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отделете обелката и съхранявайте ядките в хладилника в пластмасов контейнер....
Бонбони с чияБонбони с чия
12 Март
1
Сместа трябва да се сгъсти. Оставете го на хладно за половин час, за да стегне. Оформете от него бонбони, оваляте ги в кокосовите стърготини. Съхранявайте бонбоните от чия в хладилника....
Ягодов чия пудингЯгодов чия пудинг
26 Април
Разсипваме в чашки или купички и прибираме в хладилник докато се охлади и чията набъбне....
Чия с ягодиЧия с ягоди
10 Май
1
Чията се накисва в млякото заедно с канелата и ментата. Необходимото време, за което набъбва, е около час....
Протеинов чия пудингПротеинов чия пудинг
24 Юни
В купа налейте бадемовото мляко и протеина на прах. Разбъркайте докато не стане гладко. Добавете чията и бъркайте. Покрийте с прозрачно фолио и оставете пудинга в хладилника за поне 4 часа. Протеин - 32 г Мазнини...
Бананов Чия пудингБананов Чия пудинг
06 Февр.
Това е предложение за една бърза и здравословна закуска, която успешно може да се превърне и в лек десерт, ако се акомпанира със свежи плодове, шоколад, ядки или бисквитки....
Най-вкусните десерти с чияНай-вкусните десерти с чия
02 Юни
А искате ли да разберете Защо и как се накисва чия?...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....