Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусната мусака на мамаТова е най-вкусната рецепта за мусака за мен и която винаги приготвям у дома.
Рецептата за мусака е от красива Каварна!...
28 Април
1
Най-вкусната мусака с тиквичкиРазбъркайте добре, налейте доматения сок, изсипете сместа в тавичка и печете в умерена фурна, докато ястието остане само на мазнина.
Залейте мусаката с разбитите с млякото и брашното яйца и я печете още 10-15 мин....
19 Юли
Най-вкусната мусака с въздушна заливкаРазбива се добре и вкусната мусака се залива.
Пече се още 15 минути на горен реотан или до златист цвят.
Накрая най-вкусната мусака с въздушна заливка се поръсва с нарязан магданоз. ...
13 Май
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Най-вкусната постна мусака с тиквичкиСпанакът се доизмива и нарязва на ситно. Добавя се в тавата.
Всичко се разбърква и се пече. Става най-вкусната постна мусака с тиквички....
16 Дек.
Най-вкусната българска мусакаПочти готовата мусака се залива с приготвената заливка и се връща във фурната, да се запече до приятен загар.
Най-вкусната българска мусака се сервира с лъжица-две хубаво кисело мляко....
29 Април
Тайната на вкусната пачаТайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също....
02 Януари
1
Тайната на вкусната лещаНо как се прави вкусна леща? Ето тайната на вкусната леща!
За да приготвите вкусна леща, първо я почистете и измийте добре. Хубаво е да измиете със студена вода и да я оставите за половин до един час във водата....
18 Дек.
Тайната на вкусната пуйкаМесото на пуйката е изключително полезно. То съдържа голямо количество белтъчини, минерали, а най-хубавото е, че е бедно на мазнини и от него не се пълнее. Макар и тези птици да не произлизат от Европа, а заслуга...
25 Дек.
1
Тайната на вкусната фокачаСъществуват буквално хиляди рецепти за направата на този вид италианки хляб, но истинският майсторлък в подготовката на вкусната питка е разгадаването на тайната за направата на перфектното тесто....
31 Януари
1
Мусака с мерлуза на фурнаЯйцата се разбиват с млякото, солта и черния пипер и с тази смес се залива мусаката от риба. Пече се на силна фурна приготвената мусака.
Вкусна мусака - чудесно ястие с риба!...
21 Март
Редена мусака на пластовеСлед като мусаката е готова, изваждаме и поръсваме с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз.
Редената мусака на пластове е готова....
03 Април
Сполучливата мусака на БабаЗа заливката: Яйцата, киселото мляко и брашното се разбъркват до хомогенна смес и когато мусаката е почти готова, се залива с нея, като се правят след изсипването на заливката дупчици с вилица, за да проникне сместа в пластовете...
26 Ноем.
Корейска мусака на фурнаТака приготвената мусака се пече в загрята на 190 градуса фурна за 30 минути.
От яйцата и настъргания кашкавал се разбива смес, с която се залива корейската мусака след 30 минути....
09 Март
1
Традиционната мусака на бабаЗалейте, върнете във фурната за още 15 мин. и поднесете традиционната мусака на баба....
14 Януари
1
Тайната на вкусната рибена чорбаТова е другото основно правило, ако искате да сготвите вкусна рибена чорбица. По желание може да добавите и корен от целина....
24 Юли
7
Тайната на вкусната пилешка супаЕдна такава супа прави чудеса с нас - вкусна и изключително здравословна.
Но каква е тайната на вкусната пилешка супа? Ето няколко съвета!...
24 Ноем.
Вегетарианска мусака с картофи на параСлед това залейте с разбитото яйце и млякото и запечете мусаката във фурната....
15 Май
2
Мусака от тиквички на фурнаПо желание всяка порция мусаката от тиквички на фурна се сервира с кисело мляко....
06 Юли
Мусака от моркови на фурнаОставяме продуктите да се варят на тих огън до омекване на морковите и ориза. Сваляме от огъня и добавяме доматената салца и разбъркваме добре....
19 Септ.
Тайната на вкусните катмиОсновната разлика между палачинки и катмите е, че в катмите се слага задължително мая, а в палачинките малко сода бикарбонат.
Най-вкусни стават катмите, които са приготвени на сач. Сачът трябва да е предварително...
23 Май
2
Тайната на вкусните сармиВсяко ястие има своята тайна, за да стане вкусно. Всеки добър готвач прибавя по нещо различно, за да се получи желаната храна – вкусна и добре изглеждаща....
21 Април
1
Тайната на вкусните палачинкиЗа да няма бучки в тестото за палачинките, трябва да изсипвате брашното на малки порции, като непрекъснато го разбърквате. Дори да го бъркате с миксер, ако го изсипете накуп, ще останат бучки.
Ако тестото се е получило...
13 Април
6
Тайната на вкусните сандвичиВъпреки склонността на всички сандвичи да падат с маслото надолу и факта, че те трудно се вписват в концепцията за здравословно хранене, сандвичът, във всичките му разновидности, винаги се е посрещал с апетит от деца...
10 Януари