Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурнаОт години се опитвам да запазя пържолите сочни, а в същото време да са добре изпечени. Пробвал съм какви ли не трикове - начукване, маринати, подправки, фолиа, гювечи и т.н., докато не попаднах на една статия, където...
Сочни кюфтетаСочни кюфтета
23 Май
2
немного мазнина в тиган и с навлажнени ръце оформяйте у пускайте да се пържат кюфтетата. Като се запържат от едната страна, се обръщат и се покрива тигана с капак, за да се позадушат и да се получат сочни и меки. Ако съставките са много, може да намалите дозата за сочните кюфтета. Идеални са за обяд със свежа салата....
Тайната на сочната домашна пицаТайната на сочната домашна пица
16 Март
2
Жана Г.
Сочна домашна пица можете да приготвите с помощта на правилен подход към създаването на основата и на плънката на пицата. Перфектното тесто за пица трябва да е не по-дебело от половин сантиметър, а ръбовете й...
Тайната на кюфтета на скараТайната на кюфтета на скараколичество бира. Тя запазва кюфтето сочно и на другия ден. Следващата кулинарна тайна на вкусните кюфтета е, че готовата за печене кайма трябва да престои една нощ в хладилника и изпечените на другия ден кюфтета ще имат перфектен вкус, защото месото ще поеме всички аромати на подправките....
Тайната на истинските картофени кюфтетаТайната на истинските картофени кюфтетаКюфтето е традиционно ястие от националната кухня, което се радва на особена почит у нас. Вариантите са основно с месо, но има и вегетариански кюфтета, които се правят от зеленчуци. Кюфтетата от тиквички са...
Сочни домашни кюфтетаСочни домашни кюфтетакюфтета. Хубава е сместа да се остави да почине на хладно и да поеме аромата на подправки за кайма, но може да се ползва и веднага. Пържим нашите сочни кюфтета в загрято олио от двете страни до зачервяване. Сервираме готовите Сочни домашни кюфтета топли, със салатка. Лесно и вкусно!...
Сочни кюфтета на скараСочни кюфтета на скара
03 Юли
30
Васил
задължителна, ако искате сочни кюфтета. Оставя се така приготвената кайма една вечер да престои в хладилник, завита с полиетиленово фолио, за да не хване кора. След това с намазнени с олио ръце се оформят кюфтетата. Пече се на силна скара намазана с олио или мас до готовност. Поднасят се топли с подходяща салата и червено вино....
Сочни кюфтета в булоСочни кюфтета в булоСлагаме в дълбока купа каймата и към нея прибавяме лука настърган, яйцето, филийката, предварително намокрена и изцедена от водата. В киселото мляко слагаме содата, разбъркваме и добавяме към каймата. Слагаме и...
Сочни кюфтета по македонскиСочни кюфтета по македонскикайма и с мокри ръце се оформят кюфтетата. Може да се пържат в загрято олио в тиган на котлона или да се пекат на загрята скара - вие си избирате. Сервираме с гарнитура от пържени картофки и пресни зеленчуци. Много сочни и вкусни....
Сочни кюфтета за ценителиСочни кюфтета за ценителихляб, галета и омесете, докато всички съставки се смесят добре. Оформете кюфтенца, които по желание оваляйте в брашно (не е задължително) и изпържете на тиган/грил тиган (в моя случай използвах грил тиган) или изпечете на фурна/скара....
Сочни кюфтета на грилСочни кюфтета на грилОбелете лука и го почистете. Настържете го на ситно ренде. Сложете каймата в купа. чукнете яйцето, добавете лука, овкусете с черен пипер и подправката за свинско месо. Омесете, ако каймата е по-суха, добавете 1/2...
Сочни пържени кюфтетаСочни пържени кюфтета
14 Окт.
Смесете каймата, яйцата и нарязания лук. Отделното смесете киселото мляко, галетата и содата. Прибавете ги към сместа с каймата. Всичко се овалва до получаването на еднородна смес. Оформете кюфтетата, оваляйте ги в брашното и ги запържете с сгорещеното олио....
Моите сполучливи сочни кюфтетаМоите сполучливи сочни кюфтета
05 Юли
Зорица
каймата за кюфтета се омесва още веднъж. С леко намаслени ръце се оформят еднакви кюфтета и се изпичат върху добре загрята и намазана със сланина скара. Изпичат се до получаването на хубав апетитен загар (райенца...
Класически сочни пържени кюфтетаКласически сочни пържени кюфтетав хладилника за 30 минути, покрита с фолио. Изважда се с мокри ръце се оформят кюфтета, при мен 16 броя, нареждат се в табличка. Загрява се олио в тиган на 5 степен при възможни 6. Пържим кюфтенцата от всички...
Големи сочни кюфтетаГолеми сочни кюфтетакюфтета и нареждаме в табличка. Загрява се олио и пържим от двете страни до златисто. Сервираме топли със зелева салата с моркови. Бързо и вкусно!...