Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кафява захар МусковадоКафява захар Мусковадо
17 Февр.
Кафявата захар Мусковадо е нерафинирана захар от остров Мавриций. Тя се познава лесно по традиционния си тъмен цвят и изцяло заменя всички приложения на бялата захар в кулинарията....
Кафява захар Мусковадо - ползи и употребаКафява захар Мусковадо - ползи и употреба
30 Август
Кафявата захар бива няколко типа и всички съдържат хранителни вещества, минерали и витамини, повишаващи ефективността на телесните функции, подобряващи здравето и метаболизма в тялото....
Крамбъл с боровинки и захар МусковадоКрамбъл с боровинки и захар Мусковадо
07 Август
Добавете всички продукти за масленото тесто. Бъркайте с дървена лъжица, докато се смесят всички продукти, и получите лепкаво тесто. Измийте и подсушете боровинките. Смесете ги със захарта и царевичното нишесте....
Разликите между кафява захар Демерара, Турбинадо и МусковадоРазликите между кафява захар Демерара, Турбинадо и Мусковадо
09 Януари
Това са Демерара, Турбинадо и Мусковадо. Демерара представлява светлокафява захар с едри и златисти кристали. Те са леко слепени от меласата....
Сладкиш с моркови и кафява захар МусковадоСладкиш с моркови и кафява захар Мусковадо
21 Януари
Добавяме захарта и продължаваме с разбиването. Пресяваме брашното със сито в купичка. Почистваме и настъргваме морковите на ренде. В купата при другите съставки слагаме олиото, канелата и разбъркваме....
За кафявата захарЗа кафявата захар
19 Септ.
Голяма част от захарта Мусковадо се е произвеждала на остров Барбадос, затова тя е известна също така и като барбадоска захар. Днес Мусковадо е чиста и вкусна захар....
Кафява ЗахарКафява Захар
19 Юли
1
Получава се едри кристали кафява захар, които не се рафинират. Основният износител на Демерара е остров Мавриций. Захар Мусковадо – това е най-тъмнокафявата захар, която се среща на пазара....
С какво е различна кафявата захарС какво е различна кафявата захар
09 Януари
8
Цветът на кафявата захар се дължи на меласата, която обвива кристалите на захарта с тъмна гъста течност. Кафявата захар съдържа много витамини и растителни влакнини....
Какви са ползите от кафявата захар?Какви са ползите от кафявата захар?
24 Март
Обработването се извършва чрез отстраняване на всички съставки на растението, докато не остане само захар....
Здравословна ли е наистина кафявата захарЗдравословна ли е наистина кафявата захар
24 Ноем.
Много хора са преминали към кафява захар, мислейки, че е по-здравословна в сравнение с бялата, но дали е така? Ето какво знаем: Кафява захар срещу бяла захар Здравословна ли е бялата захар?...
Заблудата, че кафявата захар е по-полезнаЗаблудата, че кафявата захар е по-полезна
14 Ноем.
5
Тя има висока калорийна стойност, но в нея се запазват всички естествени минерали и витамини от сока на захарната тръстика....
Полезността на кафявата захар – истина или заблуда?Полезността на кафявата захар – истина или заблуда?
22 Февр.
Бялата захар е 99, 9% чиста захароза, докато кафявата е 97% захароза, 2% вода и 1% други съединения. Една чаена лъжичка бяла захар съдържа 16 килокалории, а същото количество кафява захар - 17 килокалории....
Кафявата захар по-полезна ли е?Кафявата захар по-полезна ли е?
21 Март
Въпреки всичко не трябва да забравяме, че дори и кафявата захар трябва да се използва в малки количества. Когато бялата или кафявата захар се използват в малки количества не представляват опасност за организма....
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
27 Май
Тръстикова кафява захар Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
Сос за всичкоСос за всичко
20 Ноем.
6
Сосът за всичко е много сполучлив....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Направете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне....
Мусака всичко в 1Мусака всичко в 1
04 Юни
Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
Салата Всичко в чиниятаСалата Всичко в чинията
15 Май
Салатата Всичко в чинията е много вкусна....
Торта Всичко в едноТорта Всичко в едно
27 Август
В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете първо маслото със захарта и след това яйцата и останалите продукти....
Агнеса с орехи и мусковадоАгнеса с орехи и мусковадо
31 Окт.
Пригответе заливката, като разбиете жълтъците с ванилията и захарта. Изсипете върху кексовата смес и сложете в предварително загрята на 120 градуса фурна с вентилатор....
Банани с лайм и мусковадоБанани с лайм и мусковадо
11 Август
Поръсете ги със захар и настъргана кора от лайм, залейте ги със сок от лайм и пуснете отново на пълна мощ за 1-2 минути. В отделен съд загрейте коняка за 30 секунди, след което го запалете....
Как се съхранява кафява захарКак се съхранява кафява захар
04 Януари
Вижте още характеристики на кафява захар, както и каква е разликата между видовете кафява захар....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Млечен чеснов сос за всичкоМлечен чеснов сос за всичко
24 Май
Оставяме в хладилника да се охлади, преди да го консумираме млечния чеснов сос за всичко....
Гювечета от всичко по малкоГювечета от всичко по малко
19 Февр.
Сложете гювечетата от всичко по малко в студена фурна, похлупете ги с капачетата и включете фурната на 220 °C. След 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце....