Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!
27 Януари
Ако имате проблеми с бъбреците, черния дроб, сърцето, със стомашна язва, дори и в малко количество можете да ядете лук само с разрешението на Вашия лекар....
Питка за всеки денПитка за всеки ден
21 Септ.
Замесва се средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса на топло 30-40 минути. От тестото се отделя малко топче за средата на питката. Останалото се разделя на 2 части....
Блини за всеки денБлини за всеки ден
26 Ноем.
В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко. Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Сипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата. След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Вкусна закуска за всеки денВкусна закуска за всеки ден
21 Дек.
Вкусна закуска за всеки ден!...
Бананови пастички за всеки денБананови пастички за всеки ден
01 Май
1
Банановите пастички за всеки ден са готови....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава. Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
5 източника на фибри, които трябва да ядете всеки ден5 източника на фибри, които трябва да ядете всеки ден
09 Окт.
За да промените тази тенденция, вижте пет от най-добрите източници на фибри, които трябва да консумирате във всеки удобен момент. Бадеми Бадемите са едни от по-добрите храни с фибри....
Осем причини да ядете мед всеки денОсем причини да ядете мед всеки ден
03 Ноем.
Защо трябва да ядете мед - Медът предпазва тялото от рак и сърдечни заболявания. Основните защитници са съдържащите се в меда мощни хранителни антиоксиданти – флавоноиди....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Вържете я на удобно място и оставете за 1 нощ, за да стегне сиренето. На следващия ден извадете от тензуха и оваляйте сиренето в едрата морска сол....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Колко протеини трябва да ядете на ден?Колко протеини трябва да ядете на ден?
26 Януари
Въпреки това, ако не ядете животински храни, да получите всички протеини и основни аминокиселини, които тялото ви се нуждае, е малко по-голямо предизвикателство....
Колко плодове трябва да ядете на ден?Колко плодове трябва да ядете на ден?
21 Февр.
Количеството, което трябва да приемате, зависи изцяло от това, колко грама въглехидрати трябва да консумирате дневно....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Защо трябва да четем всеки денЗащо трябва да четем всеки ден
18 Юни
Четенето всеки ден за повечето хора звучи като работа и загуба на време, която ги обременява и ангажира....