Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заешко месо с подправки в бурканЗаешкото месо се нарязва на порции. В по-голяма тенджера се слага олио и месото се запържва до златисто, посолява се, подправя се и с черния пипер....
21 Януари
Кои подправки са подходящи за заешко?В маринатата за заешко месо може да се добавя чесън, мащерка, розмарин. При приготвянето на ястие от заешко месо се използват различни подправки....
14 Ноем.
Консервирано заешко месоСъхранявайте на тъмно и хладно място.
Консервираното заешко месо е готово....
15 Февр.
Гювече със заешко месоГотви се на 200 градуса 1 час. Когато замирише приятно, гювечето със заешко се изважда и се добавя магданозът.
Готви се още 10 минути....
17 Януари
Кавърма със заешко месоПредварително накиснете заешкото във вода и оцет за през нощта, като по желание добавите 1-2 дафинови листа, зърна черен пипер и нарязани лук за аромат.
На следващия ден нарежете месото на парчета....
29 Септ.
2
Руло от заешко месоСлага се в тава, намазана с мазнина, и се пече, като периодично се намазва с мазнина и се полива с отвара от костите на заешкото месо....
08 Юли
1
Запеканка със заешко месоИзмиваме заешкото месо и нарязваме на порции. В олио запържваме леко месото от всички страни. Изваждаме от мазнината и слагаме в тавичка.
На всяко парченце месо слагаме по малко краве масло....
31 Юли
Заешко месо с горчицаДобавя се заешкото месо, разделено на порции и се овалва добре. Оставя се в хладилника за 2 часа.
Беконът и лукът се нарязват на ситно и се запържват в олиото до златисто. Изсипват се в огнеупорна тавичка....
07 Окт.
Хапки от заешко месоХапките от заешко месо се пържат в доста мазнина и силно сгорещена, докато хванат златиста коричка. Поднесете заешките хапки с накължан магданоз и резени лимон....
15 Юни
1
Салата със заешко месоВ дълбока купа сложете крутоните, надробеното месо, нарязаните на ситно пиперки, маслините, накълцаните лук и магданоз.
Наръсете с оцет, зехтин, червен пипер и сол....
18 Септ.
Хапки от заешко месоХапките от заешко месо се пържат в доста мазнина и силно сгорещена, докато хванат златиста коричка. Поднесете заешките хапки с накължан магданоз и резени лимон....
15 Юни
1
Заешко месо с лещаПредварително накиснатата леща в 2 л вода се прибавя заедно с подправките и чесъна към месото и се вари на тих огън.
Подправя се със сол оцет и захар....
14 Май
Украински кекс със заешко месоДобавя се брашното и нарязаните на ситно гъби. Добавя се сол, всичко се залива с гъбен бульон и се вари 20 минути. Кексът се реже на парчета и се залива с гъбения сос....
23 Август
Селска яхния с заешко месоСлед около 10 мин, след като е повряла яхнията със заешко, сложете заешкото месо.
Гответе селската яхния със заешко месо на слаб огън до готовност....
22 Февр.
1
Овчарски гювеч със заешко месоВзимаме гювеч и на дъното му слагаме зеленчуковата смес.
Върху нея слагаме месото, дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и бульона. Печем в умерена фурна около 2 часа....
27 Февр.
Прясно зеле със заешко месоОставяте да се доварят и овкусявате с черен пипер на зърна.
Когато изключите манджата поръсвате с магданоз. Ако обичате запечена манджа може да я запечете в фурната....
26 Февр.
1
Мъжка супа от заешко месоНакиснете заешкото месо за 10-12 часа в студена вода, в която сте добавили оцета, след това го измийте добре, нарежете го на парчета и го сложете в тенджерата, в която ще варите супата....
09 Май
Заешко месо в буркани за зимата1 вариант: Изкиснете заешкото месо за няколко часа, може да добавите малко оцет. Извадете месото и сложете в гаци, закачете ги хубаво да се отцедят.
След като са сухи осолете и подредете плътно в бурканите....
09 Дек.
Заешко месо с грах и доматиВ подходяща тендера налейте чашка зехтин и сложете вътре порциите заешко месо.
Сложете капака и задушете заека на слаб огън за около 10-15 минути....
12 Юли
1
Заешко месо с лапад и оризНарежете заешкото месо на порции и сложете в тенджера с олиото, добавете и нарязания лук. Задушете ги заедно след което сипете червен пипер и вода....
03 Февр.
Яхния с гъби и заешко месоКъм тази смес добавяме месото и оставяме да се вари на тих огън за 1 час, като добавим и 1 ч.ч. вода. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз....
27 Февр.
Заешко месо с ориз и грахКогато месото се свари добавяте измития ориз и варите, като бъркате от време на време.
Накрая поръсвате от майораната и ако е необходимо още от другите подправки и сол....
26 Февр.