Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Украински вареники с вишниУкраински вареники с вишни
29 Май
1
Поръсва се с канела, омесва се отново и се оставя за 20 минути. Разточва се на тънка кора, изрязват се кръгчета, в средата на всяко се слагат вишни със захар, защипва се и се вари 10 минути....
Руски вареники с ягодиРуски вареники с ягоди
11 Юни
Изварата се намачква с вилица и се добавя захарта, солта, яйцето, брашното и се замесва тесто. Тестото се разделя на четири части, всяка се оформя като тънко саламче и се нарязва на малки парченца....
Руски вареники с вишниРуски вареники с вишни
02 Май
С пръстен се отрязват форми, в които се завива по една чаена лъжичка сладко от вишни. За да се слепнат по-добре, тестените форми се намокрят по края с малко вода. В кипяща вода се пускат варениките за 10-15 минути....
Варенники с картофиВаренники с картофи
25 Януари
От белтъците, водата и прясното мляко се замесва тесто. Остава се да почине половин час. Разточва се на много тънка кора. Изрязват се кръгове със чаша. Слага се от плънката във средата....
Варенки с ягодиВаренки с ягоди
13 Юни
Брашното пресяваме в дълбока купа, добавяме разбитото яйце, солта и нишестето. Разбъркваме добре, сипваме водата и омесваме тесто. Готовото тесто покриваме и оставяме за 20 минути. Ягодите почистваме и нарязваме на...
Украински вареники от стар хлябУкраински вареники от стар хляб
13 Юни
Хлябът се настъргва. Яйцата се смесват със захарта, настъргания хляб, маслото, изварата и брашното. Добавя се ванилията и се замесва тесто....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Варени и боядисвани яйцата в мултикукърВарени и боядисвани яйцата в мултикукър
23 Април
Така се получават едновременно сварени и боядисани яйца. За 30 бр. яйца ни е необходимо 30 минути за боядисване и варене едновременно. Весел празник с тези варени и боядисвани яйцата в мултикукър....
Варени и печени картофи с пармезанВарени и печени картофи с пармезан
01 Май
Варените картофи с пармезан са готови....
Варени и запържени картофи с червен пиперВарени и запържени картофи с червен пипер
04 Февр.
Картофите се сваряват и се рендосват. Запържват се в сгорещената мазнина и се добавя сол и червен пипер. Това е едно много вкусно и лесно за приготвяне пюре....
Пикантен сос за варени и печени месаПикантен сос за варени и печени меса
01 Април
Поднася се като гарнитура към студени или топли, варени или печени меса....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....