Пилешки бульон

Пилешки бульон

0

. Прецедете бульона и го оставете да изстине. Оберете с лъжица изплувалата на повърхността мазнина. Загрейте отново, прибавете 2 лъжици ориз и варете още 10 - 15 мин. Сервирайте, като предварително поставите в...

1
Вегетариански бульон

Вегетариански бульон

28.11.2014

Изчистете корените за супа, лука, картофите, нарежете ги ситно и ги сложете да се варят в студена и подсолена вода. Прецедете зарзавата и го пресовайте. Върнете го във врящия бульон и добавете фидето. Овкусете...

Зеленчуков бульон

Зеленчуков бульон

15.03.2014

Зехтинът се загрява, прибавя се лукът, морковът, празът, целината, доматът и магданозът. Задушава се около 5 мин. Прибавят се зърната от черния пипер, карамфил и дафинов лист. Осолява се. Водата се изсипва и се...

Шотландски бульон

Шотландски бульон

07.05.2014

Агнешкото месо се покрива с 1.8 л вода и се оставя да заври. Препенва се, след което се добавят лукът, подправките и ечемикът. Ако е нужно, се долива още вода, оставя се да къкри около час. Прибавят се останалите...

Говежди Бульон

Говежди Бульон

26.11.2018

. Бульонът е готов, когато месото започне да се отделя без проблеми от костите. Тогава и се овкусява със сол. От тенджерата се изваждат костите, месото и зеленчуците, а течността се прецежда. Така се получава бистър говежди бульон....

Бульон-трезве

Бульон-трезве

14.02.2016

шкембе чорба и зелева чорба тук има три други рецепти за бульон-трезве. 1. В чаша доматен сок прибавете един цял пресен жълтък и без да разбърквате, изпийте на гладно; 2. В чаша кисел портокалов сок прибавете 100 г...

Гъбен бульон

Гъбен бульон

03.11.2015

от огъня и се прецежда. Гъбите могат да се поднесат като гарнитура, а бульонът се ползва според първоначалния замисъл....

Пилешки бульон

Пилешки бульон

19.02.2010

. Прецедете бульона и го оставете да изстине. Оберете с лъжица изплувалата на повърхността мазнина. Загрейте отново, прибавете 2 лъжици ориз и варете още 10 - 15 мин. Сервирайте, като предварително поставите в...

Шаран в бульон

Шаран в бульон

08.12.2016

Измиваме, почистваме и нарязваме на едро зеленчуците. В дълбока тенджера слагаме водата и виното, прибавяме зеленчуците и подправките и оставяме бульона да ври за около 30-40 минути. Почистваме и измиваме рибата и...

Аспик – желиран бульон

Аспик – желиран бульон

19.11.2015

. Отделяме и изстудяваме 1 чаша от бульона. Разбиваме белтъка с щипка сол и добавяме няколко лъжици от студения бульон. Разбъркваме и съединяваме в останалия студен бульон. Затопляме на котлона докато се избистри...

Кюфтета в бульон

Кюфтета в бульон

30.05.20091

ч. л. сол и напълнете тенджерата до половината с вода. Оставете да заври. Направете големи топчета от каймата и ги пуснете в тенджерата с врящата вода. Варете около 30 мин. Сервирайте в купички заедно с бульона....

Домашен зеленчуков бульон

Домашен зеленчуков бульон

01.06.20186

няма добавени консерванти, като бульоите в магазина освен сол. Винаги ще имате под ръка вкусен домашен бульон за приготвяне на ризото, супи, яхнии. Направете си, заслужава си :))) В бульончето може да добавете и зеленчуци по ваш избор, като червено цвекло, спанак, лапад, зелен боб и др....