Вино

Вино

0

Грузия, а най-подходящият сорт за този тип вино е сортът Пино гри. Класификация на вината Освен червени, бели, розета и оранжеви вина, виното подлежи на сложна и разностранчива класификация в зависимост от различни...

1
Любопитни факти за храната и виното

Любопитни факти за храната и виното

12.06.2011

В някои страни, за да се получи прозрачно вино, производителите добавят желатин от костите на животни, а също така червена глина и кръв от вол. Една от най-популярните риби – рибата тон, съдържа живак...

Пеещата храна

Пеещата храна

27.01.2012

притежават огромна привлекателност. И привлекателността не е в това, което виждате или че храната е достъпна. Вие отивате на ресторант и виждате определена храна — от кухнята се носи приятен аромат, привлича ви вида...

Дюлево вино

Дюлево вино

11.02.2019

Оставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване. Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете или запечатайте....

Топло вино

Топло вино

05.01.2014

Сипете виното в тенджера. Лимонът и портокалът се разрязват на едри парчета и се прибавят към него. Добавете подправките и около 100 г захар. Варете докато плодовете омекнат леко. Сервирайте виното топло в компанията на джинджилени или канелени сладки....

Вино Мадейра

Вино Мадейра

26.02.2015

появили пещи, с помощта на които да се загрява виното. Въпреки това към днешна дата най-качествените вина, произведени на острова, се оставят да отлежат под слънчевите лъчи. Производство на вино мадейра Както вече...

Вино Марсала

Вино Марсала

23.02.20151

се връща в Сицилия и започва широко разпространение на виното. Производство на марсала Марсала е вино с впечатляващи качества, които се дължат до известна степен на технологията на произвеждане на виното. По време...

Змийско вино

Змийско вино

14.02.2015

по ефектна е визията на бутилката с виното. Някои от туристите си признават, че закупуват този артикул, не за да го консумират, а просто като артикул, който да поставят в дома си. Приготвяне на змийско вино При...

Бяло вино

Бяло вино

26.02.20142

съдържание на железни радикали, затова те могат да се пият с риба и морски дарове, без да влошават вкуса им. Същото се отнася и за розовите вина. По дефиниция бяло вино е вино, получено както от бели, така и от червени или...

Червено Вино

Червено Вино

21.02.20141

меса, но често и зеленчуци и различни сосове. Доста често влиза в състава на маринати, а у нас без червено вино няма как да се приготви популярният винен кебап. Когато готвите с вино храната става по-лесно усвоима...

Газирано вино

Газирано вино

08.03.2015

вино, което носил килията си и така случайно открил технологията по производство. Някои обаче смятат, че това е по-скоро фантастична измислица, отколкото реално историческо събитие и посочват, че пенливи вина са се...

Българско Вино

Българско Вино

06.03.2018

Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако намачкате гроздето с чепките, ще получите по-добро вино...