Галангал

Галангал

0

Галангал /Alpinia Galanga/ е изключително популярна подправка в цяла Югоизточна Азия. Особено характерна е за любимата на мнозина тайландска кухня. Родината на галангала е остров Хайнанъ в Китай. Отглежда се в...

1
На 21 декември 2012 няма да се мре

На 21 декември 2012 няма да се мре

03.01.201234

чувство и ако кажат "Бог слиза на края на цикъла, нов цикъл започва и старият свят ще отмре и новият ще се прероди", това е просто за придаване на повече поетичност", уточнява Емилиано Галага Муриета. Археологът...

Корени за приготвяне на най-вкусните супи

Корени за приготвяне на най-вкусните супи

18.01.20162

. Няма основни правила за това кои корени при приготвянето на какви супи се използват. Така например за арабската кухня са характерни корените от куркума, женско биле, галангал, асафетида и др., които масово се...

Тайните на тайландската кухня

Тайните на тайландската кухня

05.03.2012

много залагат на аромата на различни билки и подправки, като куркума, лимонова трева, тамаринд, галангал, тай босилек и листата на кориандър. Оризът е в основата на тайландските ястия. Той неутрализира...

Кои са любимите подправки в тайландската кухня

Кои са любимите подправки в тайландската кухня

04.04.2017

; - кимион - тайландците го прибавят към кърито; - джинджифил - ядат го рендосан на салата и с много оцет, използват го за приготвяне на различни видове марината. Неговата разновидност е галангалът...