Как се ползва шоколад за готвене?

Как се ползва шоколад за готвене?

0

Шоколадът намира широко приложение в сладкарството, но за да може да се вложи в различни вкусни десерти, той трябва да се разтопи – това са двата най-важни моменти в подготовката му. За да използвате шоколад в...

1
Вкусните патладжани - съвети за готвене и ползи за здравето

Вкусните патладжани - съвети за готвене и ползи за здравето

03.08.2018

обработка. В плодовете му се съдържат захари, целулоза, мазнини и дъбилни вещества. Откриват се също магнезий, калций, фосфор, желязо, цинк, манган, мед и др., които го правят засищаща и полезна храна. От...

Смокините – полезна алтернатива на захарта

Смокините – полезна алтернатива на захарта

08.02.2012

Полезна алтернатива на захарта са сушените смокини. Те съдържат много ценни витамини - В-каротин, В1, В3, РР и витамин С. Сушените смокини съдържат натрий, калий, калций, магнезий, фосфор, полезни...

Захарта е полезна за мозъка

Захарта е полезна за мозъка

18.09.2017

изядем два шоколада, ще станем значително по-умни или концентрирани. Важно е откъде снабдяваме организма си със захар. Глюкозата - захарта, намерена в много изкуствени, преработени храни - не е полезна за тялото...

Студеният чай: минимум полза, максимум захар

Студеният чай: минимум полза, максимум захар

01.04.2014

Повечето от така наречените освежаващи чайове в бутилки, съдържат минимален процент от посочените върху етикета полезни вещества. И твърде много захар. Международната неправителствена организация за защита правата...

Видове захар и техните ползи и недостатъци

Видове захар и техните ползи и недостатъци

30.07.2017

прекалява. Точно и затова носи прозвището белият убиец. Добива се от захарно цвекло или захарна тръстика. В малки количества тя стимулира мозъчната дейност и кръвообръщението. Когато се прекали с нея, това може да доведе...

Заблудата, че кафявата захар е по-полезна

Заблудата, че кафявата захар е по-полезна

14.11.20105

това е достатъчно сами да потърсите данни и да сравните фактите. Кафявата захар е междинен продукт при производството на бяла захар от захарна тръстика. Оцветяването се получава чрез нанасяне на тънък слой захарен...

Коя захар е полезна за зъбите?

Коя захар е полезна за зъбите?

19.01.2019

банани. Най-вече се слага в дъвките без захар. Има много добро въздействие върху здравето, гликемичният му индекс е по-нисък от този на захарта. Използва се вместо захар от диабетици. Освен това е много подходящ...

Кафявата захар по-полезна ли е?

Кафявата захар по-полезна ли е?

21.03.2018

, желязо, калий, магнезий,цинк, мед и други. Това са все вещества, които при обработката на бялата захар, се губят. Кафявата захар е полезна, защото съдържа по-малко количество вредни химикали от бялата захар. Освен това в...

Готвени зеленчуци

Готвени зеленчуци

28.11.2018

Измиваме патладжаните (2 бр.), белим от кората и нарязваме на парчета. Посоляваме и заливаме с вода. Оставяме така няколко минути, да се отдели горчивият им сок. През това време, измиваме и белим доматите (3 бр...

Готвени зеленчуци

Готвени зеленчуци

24.01.2016

наливаме 4-5 чаена чаши вода. Варим ястието до готовност - до необходимата гъстота, по време на готвене по преценка може да доливаме топла вода. Много подходящо е да се поднесе с топка варен ориз....

Готвена мусака

Готвена мусака

18.01.20162

В малко олио и вода задушаваме нарязаните праз и картофи. Добавяме размита с малко вода кайма, червен пипер и запържваме. Добавяме чубрица на вкус и наливаме 1 и 1/2 чаени чаши вода. Натрошаваме кубче пилешки бульон...