Леща

Леща

0

, дори след варене. Това е прави идеална за приготвянето на салати. Един от най-атрактивните сортове леща е белугата. Наречена е така, защото по време на готвене черните зрънца стават лъскави като едноименния хайвер...

1
Готвени зеленчуци

Готвени зеленчуци

28.11.2018

Измиваме патладжаните (2 бр.), белим от кората и нарязваме на парчета. Посоляваме и заливаме с вода. Оставяме така няколко минути, да се отдели горчивият им сок. През това време, измиваме и белим доматите (3 бр...

Готвени зеленчуци

Готвени зеленчуци

24.01.2016

наливаме 4-5 чаена чаши вода. Варим ястието до готовност - до необходимата гъстота, по време на готвене по преценка може да доливаме топла вода. Много подходящо е да се поднесе с топка варен ориз....

Готвена мусака

Готвена мусака

18.01.20162

В малко олио и вода задушаваме нарязаните праз и картофи. Добавяме размита с малко вода кайма, червен пипер и запържваме. Добавяме чубрица на вкус и наливаме 1 и 1/2 чаени чаши вода. Натрошаваме кубче пилешки бульон...

Японски методи за готвене

Японски методи за готвене

31.08.2017

Има изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...

Магейрокофобия - страх от готвене

Магейрокофобия - страх от готвене

02.06.2015

на това е достатъчно тежък, за да наруши нормалното качество на живот. Повечето хора с Магейрокофобия всъщност се страхуват от един или няколко елементи в готвенето или възможните резултати от процеса на готвене...

Домати за готвене

Домати за готвене

10.10.2013

Доматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода. Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно...

Готвене с кокосово масло

Готвене с кокосово масло

06.12.2017

при контакт с въздуха и не пръска при нагряване и пържене. Тези му качества го превръщат в една от най-здравословните мазнини за готвене....

Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

10.12.2012

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

18.04.2012

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

21.08.2010

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Стерилизирани тиквички за готвене

Стерилизирани тиквички за готвене

26.05.20162

Тиквичките се обелват и режат на кубчета. След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките. Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода...