Листа от Кафир лайм: Как да готвим с екзотичната подправка?

Листа от Кафир лайм: Как да готвим с екзотичната подправка?

0

път. Готвене с листата от Кафир лайм Можете да приемете листата на Кафир лайма като азиатски еквивалент на дафиновия лист. Те могат да се добавят цели към ястията ви, а също така могат да бъдат и нарязани на много...

1
Сладкиш с лайм и листа мента

Сладкиш с лайм и листа мента

13.06.2016

лайм, а сока от лайма го изцеждам в купичка. Добавяме и тях към останалите продукти. Постепенно бъркам и прибавям брашното. Объркваме много добре. Намазняваме малка тавичка и посипваме леко с брашно и изсипваме сместа. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Нарязваме на триъгълници....

Лайм

Лайм

28.02.2014

срещат зелени лимони от сорта на малкия, жълтеникав кий лайм (Citrus aurantifolia).Други видове зелен лимон са мандаринов лайм (Citrus limonia), кафиров лайм (Citrus hystrix), няколко австралийски лайма, испански лайм...

Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист

Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист

09.04.2014

дафиновият лист се използва като подправка пресен или под формата на изсушени листа, които могат да бъдат цели или стрити на прах. Хармонира добре с риба, говеждо месо, дивеч и всякакви супи. Тя допълва...

Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв ориз

Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв ориз

22.11.2015

се съдържа повече нишесте. Необходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч. Отцежда се и се оставя да кисне в студена вода още 15 минути, след това още...

Пръстов лайм

Пръстов лайм

13.03.2015

по тази причина създават хибридни форми, които да са далеч по-устойчиви на всякакви вредители. Готвене на пръстов лайм Както вече споменахме, екзотичният накиселяващ плод се употребява с охота в австралийската...

Испански лайм

Испански лайм

19.02.2014

на света. Испанският лайм /Melicoccus bijugatus;Mamoncillo/ представлява високо дърво с кожести листа. Обитава тропическите области на Америка. Едни смятат испанския лайм за вечнозелено, а други за листопадно...

Лайм батидо

Лайм батидо

26.03.2013

Сипете във високи охладени чаши сока от лимон, пудрата захар и белия ром. Накрая прибавете счукан лед и разбъркайте. Украсете с резени зелен лимон, бъркалки и хартиени чадърчета по желание...

Седем причини да имате винаги дафинов лист вкъщи, различни от готвенето

Седем причини да имате винаги дафинов лист вкъщи, различни от готвенето

11.03.2019

– дафиновият лист е пълен с витамини, минерали и полезни елементи, които съдейства за доброто функциониране на организма. Лесен трик, с който може да надвиете настинката е да запалите няколко листа, прибавяйки ги към...

Лисица

Лисица

07.04.2015

Лисиците са известни с хитростта си и с пухкавите си кожухчета, които от векове се използват от любителките на красиви палта и яки. Лисицата е много близка до кучетата. История на лисица Лисицата е известна на...

Листа Нори

Листа Нори

05.03.2014

. Приготвянето на листата нори доста напомня древното приготвяне на хартия. В повечето случаи при приложението им в кулинарията те са изпечени. Днес производството и разпространението на листа нори е превърнато в индустрия. Нори...

Крем от лайм

Крем от лайм

08.07.2013

прибавяме от остатъка от захарта. Разбитата сметана се добавя към охладения крем. Смесваме със сока от лайм и объркваме до получаването на еднородна смес. Сместа се разпределя в 4-5 чаши. Прибира се на хладно поне за 1 час. Преди поднасяне се украсява с вишни....