Марокански хлябПърво пригответе маята. Сипете млякото с водата в купа, разбъркайте със захарта и накрая прибавете маята. Разбъркайте и оставете за 10 минути на топло място.
В дълбока купа смесете двата вида брашно и солта. Прибавете...
Марокански хляб МсеменСмесваме всички сухи съставки в дълбок съд. Чукваме яйцето и постепенно добавяме водата, бъркайки. Трябва да се получи гладко тесто, което да може да се моделира с ръце. Ако е прекалено меко или прекалено твърдо, може да...
Домашен ръчно направен хлябЗагрявам фурната до 160 градуса и пека хляба до готовност. Топлия хляб напръсквам със студена вода и завивам в чиста кърпа....
Пухкав Мексикански ХлябЗабележка: Това е обреден мексикански хляб, нарича се Dey of the Dead Mexican Bread. След изпичане стават много красиви малки златисти топки....
Пухкав Маймунски хлябИмате вкусен и много пухкав маймунски хляб!
Източник: Даниела Кънчева по рецепта на Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
Пухкав портокалов хлябФурна - 175 градуса
Форма за кейк - 25 - 26 см, намаслена и покрита с хартия за печене.
Ползвала съм БИО портокали.
Портокалът се измива под течаща вода много хубаво. Не се обелва, а се нарязва на парчета заедно с...
Пухкав селски хлябПремесете тестото и оформете кръгъл хляб, сложете го в тавата и оставете да втаса за един час на топло.
Направете разрези по повърхността на хляба и поръсете с брашно....
Пухкав грахам хлябМаята се разтваря в малко от водата и се оставя така 15 минути. След това се добавя към брашното. Слагат се останалото количество вода и други продукти.
Всичко се разбърква, като целта е да се получи гладко тесто. То...
Пухкав Френски хлябПечене хляба в загрята на 180-200 градуса фурна до готовност.
Пухкавият Френски хляб е много вкусен....
Да си направим тесто за хлябТова също не е лоша идея, но ако искате да приготвите домашен хляб в неговия най-опростен и традиционен вид, ето как да го направите:
Както вече споменахме, необходими ви са само брашно, вода, мая и сол....
Пухкав хляб на рулцаСлед това намазваме хляба с мляко и печем в загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Пухкавият хляб на рулца е готов....