Марокански хлябМарокански хляб
16 Август
Rosi Stoyanova
Първо пригответе маята. Сипете млякото с водата в купа, разбъркайте със захарта и накрая прибавете маята. Разбъркайте и оставете за 10 минути на топло място. В дълбока купа смесете двата вида брашно и солта. Прибавете...
Марокански хляб МсеменМарокански хляб МсеменСмесваме всички сухи съставки в дълбок съд. Чукваме яйцето и постепенно добавяме водата, бъркайки. Трябва да се получи гладко тесто, което да може да се моделира с ръце. Ако е прекалено меко или прекалено твърдо, може да...
Домашен ръчно направен хлябДомашен ръчно направен хлябЗагрявам фурната до 160 градуса и пека хляба до готовност. Топлия хляб напръсквам със студена вода и завивам в чиста кърпа....
Пухкав Мексикански ХлябПухкав Мексикански Хляб
26 Април
marcheva14
Забележка: Това е обреден мексикански хляб, нарича се Dey of the Dead Mexican Bread. След изпичане стават много красиви малки златисти топки....
Пухкав Маймунски хлябПухкав Маймунски хлябИмате вкусен и много пухкав маймунски хляб! Източник: Даниела Кънчева по рецепта на Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
Пухкав бананов хлябПухкав бананов хлябПухкавият бананов хляб е готов....
Пухкав портокалов хлябПухкав портокалов хляб
24 Февр.
marcheva14
Фурна - 175 градуса Форма за кейк - 25 - 26 см, намаслена и покрита с хартия за печене. Ползвала съм БИО портокали. Портокалът се измива под течаща вода много хубаво. Не се обелва, а се нарязва на парчета заедно с...
Пухкав селски хлябПухкав селски хляб
02 Април
6
NEVI
Премесете тестото и оформете кръгъл хляб, сложете го в тавата и оставете да втаса за един час на топло. Направете разрези по повърхността на хляба и поръсете с брашно....
Пухкав грахам хлябПухкав грахам хляб
25 Окт.
Fat Berta
Маята се разтваря в малко от водата и се оставя така 15 минути. След това се добавя към брашното. Слагат се останалото количество вода и други продукти. Всичко се разбърква, като целта е да се получи гладко тесто. То...
Пухкав Френски хлябПухкав Френски хляб
27 Януари
десислава
Печене хляба в загрята на 180-200 градуса фурна до готовност. Пухкавият Френски хляб е много вкусен....
Как да си направим пълнозърнест хлябКак да си направим пълнозърнест хляб
30 Ноем.
Жана Г.
Пълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
Да си направим тесто за хлябДа си направим тесто за хляб
22 Февр.
6
Admin
Това също не е лоша идея, но ако искате да приготвите домашен хляб в неговия най-опростен и традиционен вид, ето как да го направите: Както вече споменахме, необходими ви са само брашно, вода, мая и сол....
Плосък хляб Msemmen - мароканските гьозлеми, които трябва да опиташПлосък хляб Msemmen - мароканските гьозлеми, които трябва да опиташВ мароканския вариант освен това няма плънка. Българското Гьозлеме се пържи, докато в Мароко пекат баничката на керамична плоча. В Африканската страна задължително мажат този марокански хляб с масло и мед....
Пухкав хляб на рулцаПухкав хляб на рулцаСлед това намазваме хляба с мляко и печем в загрята фурна на 180 градуса 20 минути. Пухкавият хляб на рулца е готов....