Да си направим домашно тесто за хляб и пицаДа си направим домашно тесто за хляб и пица
26 Окт.
Жана Г.
Вкъщи можете да изпечете домашен хляб. Добре направеното тесто ще даде страхотен резултат – хляб, който прилича по вкус на козунак....
Домашен ръчно направен хлябДомашен ръчно направен хлябЗамесвам меко тесто, което оставям да втасва на топличко, покрито, за да не изсъхва тестото. Щом си утрои обема, оформям хляба. Слагам в тесен и дълбок съд за печене, намазан с много малко олио....
Да си направим парено тестоДа си направим парено тестоСлед като добавите яйцата, то вече е готово и можете да се залавяте за по-интересната част от приготвянето – от пареното тесто можете да си направите много различни десерти, също така можете да използвате и солена плънка...
Да си направим пухкав марокански хлябДа си направим пухкав марокански хлябТестото се размесва още веднъж и се разточва до получаване на правоъгълник. Тестото започва да се навива откъм дългата страна, за да се получи руло, след което се завива на венец....
Как да си направим пълнозърнест хлябКак да си направим пълнозърнест хляб
30 Ноем.
Жана Г.
Пълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
Фатхед тесто - как да го направим?Фатхед тесто - как да го направим?
16 Февр.
Petra Vasileva
Имайте предвид, че фатхед е и изключително хранително тесто. То се използва основно за приготвянето на пица, но също така с него може да си направите крекери, малки питки или чеснови багети....
Как да направим тесто на конци?Как да направим тесто на конци?Хлябът е ежедневната храна, която присъства на трапезата на българина. За да приготвите пухкав хляб на конци, е нужно да спазвате някои правила в технологията за приготвянето на тестото....
Как да си направим бутер тестоКак да си направим бутер тесто
24 Януари
Нина Норд
Ако искате да направите тесто по класическата рецепта, както са го правели едно време, замесете тесто от брашно, вода и сол на върха на ножа. Разточете тестото на дебел пласт....
Тесто за хлябТесто за хляб
10 Март
Maria Toncheva
Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
Как да си направим бира от хлябКак да си направим бира от хляб
26 Септ.
2
Нина Норд
Смес от бял и черен хляб също е много подходяща за направа на домашна бира. Поръсете 800 грама бял и 800 грама черен хляб със сол и счукан карамфил, нарежете го на парчета и го подсушете леко във фурната....
Как да си направим квас за хлябКак да си направим квас за хлябЗа да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го „отглеждате”....
Да си направим курабии от захарно тестоДа си направим курабии от захарно тестоЗа да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
Как да си направим немска подправка за джинджифилов хлябКак да си направим немска подправка за джинджифилов хлябДжинджифиловият хляб е традиционно ястие по време на Коледните празници в много страни....
Какво е еклерово тесто и как да си направимКакво е еклерово тесто и как да си направимОсвен да си приготвите еклери, от него можете да направите пържени топчета или пръстенчета, които да са пълни с какъвто пожелаете крем, както и известният френски десерт бине суфле, който в продължение на векове се...
Как да направим хляба мек и бухнал?Как да направим хляба мек и бухнал?Днес фурната я замества не толкова успешно, но усетът и опитът могат да направят така, че домът ви да ухае на пресен и вкусен мек хляб....