Как се готви жилаво месо?

Как се готви жилаво месо?

0

се съмнявате, че месото, което сте купили от магазина, може да стане твърде жилаво при печене, може предварително да го начукате леко с чук за месо. След това го мариновайте поне за 4 часа (най-добре цяла нощ) в...

1
Превърнете всяко жилаво месо крехко и сочно с тези тайни съставки!

Превърнете всяко жилаво месо крехко и сочно с тези тайни съставки!

06.03.2019

могат да омекотят дори и най-твърдите и жилави меса, като им добавите сочни и пикантни нотки. Ето кои са храните, които ще направят месото ви крехко. Лук Няма ястие с месо, което да не е завършено с лук или сок от лук...

Биволско месо

Биволско месо

03.03.2015

време той е използван заради месото, а също и като транспортно средство. Млякото на едрия бозайник също се е употребявало за задоволяване хранителни нужди на населението. Състав на биволско месо Биволското месо...

Пуешко Месо

Пуешко Месо

24.02.2014

пуйката може да е замразявана повторно. Кулинарна употреба на пуешко месо - Както и с останалите меса, внимавайте когато обработвате суровото пуешко месо. То трябва да не влиза в контакт с други храни, особено с тези...

Шпиковано месо

Шпиковано месо

15.05.20164

Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова. В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън...

Пържено месо

Пържено месо

03.10.2013

Нарежете месото на големи парчета, измийте го и го набодете с нож. По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз. Всичко се...

Говеждо месо

Говеждо месо

21.02.2014

-прошарено е то, толкова е по-крехко и сочно. Цвета и текстурата също играят важна роля при избора на говеждо месо. Първокласното говеждо естествено е най-скъпо. В тази категория спадат най-ароматните и крехки меса. Месото...

Агнешко Месо

Агнешко Месо

05.05.2014

старото месо по жълтата мазнина и тъмно червеното месо. Това е жилаво месо, което е най-добре да се използва за кайма. Прясното агнешко месо се познава чрез натискане с пръст - от натиска трябва да се образува дупка по...

Еленско Месо

Еленско Месо

05.03.20141

еленското месо като храна е консумирано много по-отдавна от останалите меса, като говеждо, пилешко и свинско, които днес са доста по-популярни. Макар елените и другият дивеч да са населявали земите ни от...

Гъше месо

Гъше месо

13.02.2015

гъшето месо по неговия сравнително тъмен цвят. То прилича на месото от патица. Можете да избере месо от някоя хранителна верига, но за препоръчване е да си я вземете директно от производителя, защото така качеството на...

Пържено месо

Пържено месо

04.12.2014

Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз. Загрейте мазнина и изпържете в нея месото, докато стане готово....

Рязах месо на сън

Рязах месо на сън

04.03.2010

Тази нощ сънувах, че рязах месо. Знаех, че съм заклала някого, но пък месото беше много червено и останах с впечатление, че все пак е телешко, а не човешко месо. Въпреки всичко, пак се опитвах да го скрия и опаковам...